Jeigu vieną rytą pabudę sužinotumėte, jog internetas dingo visiems laikams, turbūt pirmiausia  patirtumėte šoką, kai kurie netektų darbo, o didžioji dalis nebežinotų, kaip reikės toliau bendrauti su draugais ir giminaičiais, gyvenančiais užsienyje. Turbūt be interneto visi pasijustume izoliuoti nuo visuomeninio, socialinio ir kultūrinio gyvenimo, nes pastaruoju metu informacinės technologijos, internetas tapo neatsiejami nuo šiuolaikinio žmogaus kasdienybės. Dabar viskas pasiekiama vienu klavišo paspaudimu: galima skubiai surasti reikiamos informacijos, išsiųsti nuotraukas, sužinoti karščiausias pasaulio naujienas. Apklausėme šiauliečius norėdami sužinoti, ar jie naudojasi internetu ir kokiu tikslu tai daro. Daugelis kalbintų respondentų šiandien sunkiai įsivaizduoja savo gyvenimą be interneto. Pasirodo, internetu mėgsta bendrauti ir garbaus amžiaus žmonėms, kurie tokiu būdu stebi, kaip auga jų anūkai gyvendami užsienyje. Kai kuriems internetas yra paprasčiausia darbo priemonė, todėl be jo neįsivaizduoja nė vienos darbo dienos.

Zita: „Internete ieškau reikalingos informacijos“
– Dažniausiai internetu naudojuosi norėdama rasti reikiamos informacijos. Nors skaitau ir laikraščius internete, nes taip daug pigiau domėtis, apie ką rašo žiniasklaida. Taip pat televizines programas pasižiūriu internete, stebiu autobusų grafikus, kai kur reikia važiuoti. Jei nesuspėju pažiūrėti televizoriaus, tada įsijungiu kompiuterį ir vėliau tą patį pasižiūriu. Manau, kad dabar visi naudojasi internetu kasdien, todėl galėtų jis mažiau kainuoti.

Kristina: „Internetas reikalingas vaiko mokslams“
– Mano namuose daugiau vaikas nei aš naudojasi internetu, nes mokslams jis ten ieško reikiamos informacijos. O šiaip pati dažniausiai skaitau internete laikraščius. Šiandien visiems yra labai svarbus ir reikalingas internetas ne tik norint surasti reikiamos informacijos, bet ir pabendrauti su draugais. Taip galima sutaupyti šiek tiek laiko.

Vida: „Nemoku naudotis nei kompiuteriu, nei internetu“
– Nemoku naudotis nei kompiuteriu, nei internetu, todėl visai jis man nereikalingas. Gal ir negerai, kad neišmokau naudotis, tačiau ta problema daugeliui aktuali nuo senų laikų. Man priimtinesnė priemonė – telefonas, o ne kompiuteris. Su vaikais pakalbu telefonu. O spaudą skaitau visada tik popierinę, nes man smagu turėti rankose laikraštį ar žurnalą, todėl daug ką prenumeruojame.

Onutė: „Kasdien naudojuosi internetu“
– Taip, naudojuosi. Kasdien man reikalingas internetas: jame ieškau reikiamos informacijos, tvarkau bankinius reikalus, kartais žiūriu žinias. Manau, jog šiais laikais be interneto nė vienas nebegali gyventi. Aš net televizoriaus neturiu namuose, todėl visą informaciją apie pasaulį, Lietuvą ir Šiaulius sužinau naršydama internete.

Benediktas: „Internetas man pasitarnauja bendraujant su vaikais“
– Turiu internetą, tačiau juo naudojuosi nedažnai. Kartais internetu pabendrauju su vaikais. Taip pat turime klubą, kurio reikalus tvarkau internetu. Pasitaiko, kad ieškau reikiamos informacijos. Tačiau dažniausiai internetas man pasitarnauja bendraujant. Ne kartą yra tekę ieškoti informacijos apie medžioklę, kasdienines žinias skaitau, tačiau naujų pažinčių internete neieškau.

Giedrė: „Dabar internetas reikalingas tiek jaunam, tiek senam“
– Aš internetu naudojuosi mėgėjiškais tikslais ir dažniausiai jam laiko atrandu tik vakarais. Skaitau beveik visą spaudą, naudojuosi elektroniniu paštu. Tačiau atsirenku, kas man įdomu. Manau, jog kompiuteris ir internetas dabar labai visiems yra reikalingas. Atsirado galimybė siųsti nuotraukas, internetu seneliai savo anūkus pamato, kurie yra išvykę gyventi į užsienį, todėl dabar internetas reikalingas tiek jaunam, tiek senam.

Aurimas: „Naudojuosi internetu, kaip ir visi“
– Naudojuosi internetu, kaip ir visi: renku reikiamą informaciją, žvalgau naujienas, bendrauju. Tai jau visiems tapo įprastas ir kasdienis ritualas. Manau, jog dabar be interneto nė vienas neišsiverstų. Pats dažniausiai internetu naudojuosi sėdėdamas prie kompiuterio, nors kartais tenka ieškoti reikiamos informacijos ir naršant mobiliajame telefone.

Duby: „Internetu bendrauju su savo šeima“
– Aš gyvenu ne Lietuvoje, esu atvykęs iš Kroatijos, todėl internetu kiekvieną dieną bendrauju su savo šeima, draugais. Man internetas reikalingas ir ieškant reikiamos informacijos, bet svarbiausia funkcija – nemokamai bendrauti internetu su artimaisiais.

Birutė: „Be interneto jau nebeįmanoma gyventi“
– Taip, žinoma, kad naudojamės. Dabar kompiuteris ir internetas yra beveik kiekvieno ne tik darbo dalis, bet ir dažnesnių pramogų, leidžiant laisvalaikį prie kompiuterio. Dabar internetas ir darbui, ir mokslui yra reikalingas, o kartais net būtinas. Galiu pasakyti, jog man be interneto jau nebeįmanoma gyventi. Gal paprasčiausiai pripratome prie šių patogumų bendraujant, ieškant informacijos.

Greta: „Be interneto nebegalėčiau įsivaizduoti savo gyvenimo“
– Naudojuosi. Esu būsima medicinos slaugė, todėl pagrindinis tikslas – ieškoti reikiamos informacijos mokslams. Tačiau kasdien tenka internetu ir bendrauti, domėtis, kas vyksta aplink besižvalgant socialiniuose tinkluose. Kartais internete domiuosi ir ką rašo spauda. Manau, kad internetas reikalingas visiems ir be jo šiandienos jau nebegalėčiau įsivaizduoti.

Irena: „Aš internetu nesinaudoju“
– Aš internetu nesinaudoju, bet juo naudojasi mano sūnus. Manau, kad šiais laikais internetas labai  reikalingas, tik gaila, kad aš nepramokau juo naudotis. Kai sūnus atverčia kokį internetinį puslapį, paskaitinėju šalia sėdėdama, bet savarankiškai nieko nemoku, nors kažkada esu dirbusi su kompiuteriu.

Vytautas: „Internetas yra mano gyvenimo dalis“
– Ir darbiniais, ir asmeniniais tikslais naudojuosi internetu, jame naršau ieškodamas reikiamos informacijos, skelbimų, pardavimų. Esu su fotografija susijęs žmogus, todėl mėgstu pasižiūrėti internete į gražias nuotraukas, stebėti fotografijos tendencijas. Galiu sakyti, jog internetas yra mano gyvenimo dalis. Yra draugų, kurie gyvena užsienyje, tai su jais dažnai pabendrauju prisėdęs prie kompiuterio. Tačiau kai poilsiauju ir būnu išvažiavęs į sodybą, nuo šiuolaikinių technologijų kiek atsikvepiu.

Jeigu ir jūs neįsivaizduojate savo gyvenimo be interneto kreipkitės į myplan.lt - padėsime išsirinkti tinkamiausią interneto planą!

Į viršų