Šiaulių vyskupijos pastoraciniame centre įvyko Šiaulių profesinio rengimo centro Prekybos ir verslo skyriaus profesinio mokymo diplomų įteikimo šventė. Iš viso diplomus renginyje atsiėmė 165 Prekybos ir verslo skyriaus mokiniai. Ceremonijoje dalyvavo Šiaulių vyskupas Eugenijus Bartulis ir socialiniai partneriai – įvairių įmonių vadovai.

O iš PV13 grupės mokinio Audriaus Lenzbergo Prekybos ir verslo skyriaus bendruomenė sulaukė įspūdingos dovanos. Vaikinas pats pagamino dviejų metrų aukščio medinį kryžių. Jis bus pastatytas rugsėjo 1-ąją Kryžių kalne.

Kaip informavo Prekybos ir verslo skyriaus vedėja dr. Renata Veršinskienė, iš viso skyrių baigė 181 mokinys. 16 mokinių diplomus gavo dar sausio mėnesį – jie mokėsi pusantrų metų padavėjo-barmeno profesijos. Vedėja paaiškino, kodėl nuspręsta diplomų įteikimo šventę organizuoti Pastoraciniame centre.

„Skyriuje, kuriame mokosi daug mokinių, neturime tokių didelių patalpų. Čia tvyro paslaptinga aura, tad mokiniai dar gali pagalvoti, ką jie veiks – ar eis dirbti, ar  mokysis, ar tiesiog darys pertrauką, tai tiesiog gera vieta pamąstymams. Dar reikia akcentuoti, kad mes šiandien išgyvename ne dėl to, kad išleidžiame tiek daug mokinių, bet išgyvename dėl to, kad didelė dalis jų yra dirbantys. Tad labai tikimės, kad darbdaviai bus sąmoningi ir išleis į diplomų įteikimo šventę“, – šypsojosi R. Veršinskienė.

Baigusiems mokslus Prekybos ir verslo skyriuje šie metai buvo įdomūs ne tik dėl pasiektų rekordų, bet ir ekskursijų, įvairiausių socialinių projektų, įvairių prevencinių veiklų. Tad ne tik mokytasi, bet ir dalyvauta veiklose, kuriose moksleiviai galėjo realizuoti save, susipažinti su žmonėmis ir plėsti akiratį.

Kad  Prekybos ir verslo skyriuje mokytis gera, įrodo ir dvidešimtmečio A. Lenzbergo dovana. Vaikinas ceremonijoje atsiėmė virėjo diplomą. „Kryžių įteiksiu skyriaus vedėjai. Noriu, kad Prekybos ir verslo bendruomenei sektųsi. Kai aš čia mokiausi, mokytojai labai daug padėjo, rūpinosi, kaip mums sekasi, prižiūrėjo, kad mums būtų viskas gerai“, – į klausimą, kodėl nusprendė padovanoti tokią dovaną, atsakė A. Lenzbergas.

Kokie vaikino planai? Tik gavęs diplomą bandys įsidarbinti pieninėje. Tačiau meniškos savo pusės neapleis. „Kai jau įsidarbinsiu ir save pastatysiu ant kojų, žadu ir toliau kurti dirbinius ir medžio“, – atsakė vaikinas.

O štai Jolita Vitkauskaitė atsiėmė prekybos įmonių padėjėjo diplomą. „Esu iš Kuršėnų, o profesinę mokyklą pasirinkau pirmiausia vien dėl to, kad nepavyko įstoti ten, kur norėjau. Tad pamaniau: kad nepraleisčiau metų veltui, reikia mokytis. Draugė atvedė į Prekybos ir verslo skyrių kaip tik po dvylikos klasių ir pasiūlė pabandyti. Pasimokiusi supratau, kad nėra sunku būti geru vadybininku, tiesiog reikia įdėti daug darbo“, – prieš diplomų įteikimo šventę kalbėjo mergina.

2016 06 29 11

Artūro STAPONKAUS nuotr.

Į viršų