Vakar Talkšos ežero pakrantėje įvyko neeilinė spaudos konferencija, kurios metu pristatyta  jau šį šeštadienį Šiauliuose įvyksianti Olimpinė diena.

Žiniasklaidos atstovus pasitiko jaunųjų šokėjų pasirodymas, o po jo visi buvo pakviesti pasiplaukioti plaustu po Talkšos ežerą. Deja, dėl per didelio susirinkusiųjų skaičiaus išplaukti nepavyko, tačiau tai nesutrukdė išgirsti daugiau apie, pasak organizatorių, pačią geriausią ir didžiausią per visą Lietuvos istoriją Olimpinę dieną, vyksiančią mūsų mieste.

Rekordinis veiklų skaičius
Šį šeštadienį prie Talkšos ežero įvyksianti Olimpinė diena Lietuvoje minima jau 27-ąjį kartą.

Tačiau Lietuvos olimpinio fondo direktoriaus Vitalijaus Vasiliausko teigimu, šį kartą Šiauliuose organizuojama Olimpinė diena tiek veiklų, tiek dalyvių skaičiumi turėtų būti pati didžiausia ir pati geriausia per visą Lietuvos istoriją: „Veiklų tikrai bus daugiausiai –  planuojame 45 skirtingas sportines veiklas. Tokio skaičiaus dar tikrai niekada nėra buvę, tad renginys išauga maždaug dvigubai. Kitas dalykas yra tas, kad Olimpinė diena yra renginių festivalis, taigi jos metu lygiagrečiai vyksta ir Lietuvos mokyklų žaidynių finalai. Planuojame, kad šiuose finaliniuose etapuose dalyvaus  vien apie 1200 vaikų.“

Anot V. Vasiliausko, Šiauliuose šeštadienį įvyksiančios Olimpinės dienos išskirtinumas – vandens pramogos.
„Olimpinės dienos metu dar niekada nėra buvę vandens pramogų, o dabar jos bus. To priežastis labai paprasta – Talkšos ežeras tam yra puiki vieta, čia puiki infrastruktūra. Apskritai, visa Talkšos ežero pakrantė bus pilna pramogų ir veiklų tiek ant vandens, tiek sausumoje.

Olimpinė diena vyks nuo 11 val. iki 16 val. ir labai smagu, kad Šiaulių miestas mums labai daug padeda ne tik organizuojant sportinę, bet ir kultūrinę veiklą. Šio renginio metu, man atrodo, išvysime net 13 meninių kolektyvų, kurie tą dieną linksmins visus dalyvius ir žiūrovus“, – apie išskirtinę Olimpinę dieną, įvyksiančią Šiauliuose, kalbėjo V. Vasiliauskas.

Užpildžius dalyvio pasą – dovanos
Kviesdamas miesto gyventojus į Olimpinę dieną Šiaulių meras Artūras Visockas rankose laikė dalyvio pasą. „Tokį pasą galima pasiimti šeštadienį apie 11 val., tik reikia ateiti į Talkšos ežero pakrantę. Ateiti gali bet kas – nuo mažo iki didelio. Laukiame ir senelių su anūkais, ir šeimų. Žinoma, pasiėmus dalyvio pasą reikės surinkti tam tikrus spaudukus, kurių už dyką negausi. Tam reikės įveikti tam tikras kliūtis, o tada gausite dovanėlę“, – kaip teks užpildyti dalyvio pasą, aiškino A. Visockas.

Taip pat meras pridūrė, kad reikia nepamiršti, jog kiekvienas iš mūsų yra Šiaulių miesto įvaizdžio kūrėjas, tad šį šeštadienį jis visus pakvietė kurti miesto įvaizdį: „Jeigu lis, būtinai ateikite, o jeigu nelis, taip pat būtinai ateikite“, – nepabijoti bet kokio oro ragino A. Visockas.

Susitikimas su olimpiečiais
Šiaulių miesto savivaldybės Kūno kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Gintaras Jasiūnas džiaugėsi, kad visi Šiaulių miesto sporto kolektyvai noriai ir su dideliu atsidavimu prisideda prie Olimpinės dienos organizavimo.

„Olimpinės dienos metu bus net 30 sporto šakų, iš jų bus nemažai tokių, kurių Šiauliuose nėra. Tad gyventojams tai bus puiki proga susipažinti, pamatyti kažką naujo. Taip pat į šį renginį dalyviai gali atvykti nebūtinai su sportiniais bateliais, kad linksmai ir turiningai praleistų laiką“, – tikino G. Jasiūnas.

Be to, G. Jasiūnas akcentavo, kad šeštadienį, Olimpinės dienos metu, visi atvykę galės pamatyti ir paspausti ranką šešiems Šiaulių olimpiečiams, kurie vyksta į 2016 m. Rio de Žaneiro olimpines žaidynes. Taip pat renginyje dalyvaus šiauliečiai, kurie jau yra dalyvavę olimpinėse žaidynėse.

Į viršų