Vos tik Šiaulių miesto moksleiviai užvers ugdymo įstaigų duris, jų vietas užims statybininkai. Miesto valdžios atstovų teigimu, šią vasarą bus remontuojamos keturios Šiaulių miesto mokyklos. Tikimasi, kad darbai bus pabaigti iki naujųjų mokslo metų pradžios. Patalpas kiek vėliau gali apleisti tik Stasio Šalkauskio gimnazijoje liftą įrenginėsiantys darbininkai.

Vakar Savivaldybėje surengtoje spaudos konferencijoje Šiaulių miesto savivaldybės Statybos skyriaus vedėjas Evaldas Vaičeliūnas informavo, jog šią vasarą planuojame remontuoti keturias miesto mokyklas: Medelyno progimnaziją bei Juliaus Janonio, S. Šalkauskio ir Sporto gimnazijas.

Medelyno progimnazijoje planuojama suremontuoti keletą kabinetų, sutvarkyti elektros, vandentiekio ir nuotekų sistemas. J. Janonio gimnazijoje, naujajame korpuse, ketinama sutvarkyti elektros bei kompiuterinius tinklus, įrengti signalizaciją. Sporto gimnazijoje bus keičiama visa šildymo sistema. Na o S. Šalkauskio gimnazijoje darbininkai užsiims apdailos darbais. Jei pavyks – čia bus įrengtas ir liftas.

„Buvo skirta tiek lėšų, kiek planavome išleisti apdailai. Liftą žadėjome įrenginėti kitais metais. Bet gali būti, kad iš tų pačių pinigėlių pavyks įrengti ir liftą“, – sakė Statybos skyriaus vedėjas E. Vaičeliūnas.

Trims mokykloms – Medelyno progimnazijai, J. Janonio ir S. Šalkauskio gimnazijoms – po 116 tūkst. eurų skirta iš Valstybės investicijų programos lėšų. Sporto gimnazijos remonto darbams 165 tūkst. eurų skirti iš Modernizavimo programos.

„Visuomet tikimės, kad darbus spėsime baigti iki rugsėjo pirmos dienos, kad remontai netrukdytų mokymo procesui. Praktika rodo, kad ne visada tai pavyksta, tačiau siekiamybė tokia tikrai yra. Šiandien dienai abejonių yra dėl S. Šalkauskio mokyklos lifto įrengimo. Bet pats lifto įrengimas neturėtų smarkiai trukdyti mokslo procesui. O visi kiti objektai turėtų būti pabaigti“, – teigė Šiaulių miesto savivaldybės administracijos direktorius Eduardas Bivainis ir pasidžiaugė, kad visi keturi projektai yra tęstiniai. „Džiugu tai, jog nesiblaškoma ir užbaiginėjame tuos objektus, kurie jau yra pradėti“, – pridūrė jis.

Šiuo metu jau išrinkti rangovai Medelyno progimnazijos, J, Janonio ir S. Šalkauskio  gimnazijų remonto darbams atlikti. Darbininkai į mokyklų patalpas turėtų įžengti paskutinėmis gegužės mėnesio dienomis arba birželio mėnesio pradžioje. Birželio 6 dieną paaiškės, kas darbus atliks Sporto gimnazijoje.

Į viršų