Šeštadienį Tytuvėnų dvaro sodyboje vyko XIII Tytuvėnų vasaros festivalio renginys – džiazo muzikos koncertas. Koncerte skambėjo užburianti kino filmų muzika. Kino filmų muzika – atskira muzikos meno rūšis, neatsiejama nuo vaizdo ir emocijos, kurią matome ekrane. Neretai filmo muzika esti tokia įsimenanti, kad ima gyventi savarankišką gyvenimą koncertų salėse. Šiame koncerte buvo galima išgirsti melodijas iš tokių kino filmų, kaip ,,Rožinė pantera“, ,,Šindlkerio sąrašas“, ,,Moteris ir vyras“, ,,Krikštatėvis“, ,,Muzikos garsai“, ,,Adomas nori būti žmogumi“.
Koncertavo muzikantai Vytautas Mikeliūnas (smuikas), Arnoldas Gurinavičius (klavišiniai), Viktoras Labanauskas (kontrabosas), Saulius Astrauskas (mušamieji).

Koncerto metu atlikėjas S. Astrauskas bendravo su publika, stengėsi įtraukti visus į koncertą susirinkusius žiūrovus. Anot koncerto organizatorės Nijolės Saimininkienės, koncertas yra įdomus tuo, kad pergrojama senesnių kino filmų muzika.

,,Jaunam žmogui būtų įdomu palyginti, kokia muzika yra dabar ir kokia skambėjo prieš kelis dešimtmečius. Anksčiau filmų muzikai buvo skiriamas ypač didelis dėmesys. Muzika turėjo būti ne tiktai fonas, bet ir vaizdas. Kai kurios kino filmų melodijos yra tapę užstalės dainomis“, – teigia N. Saimininkienė.

Perkusininkas S. Astrauskas mano, kad Lietuvoje toks muzikos atlikimas yra neįprastas ir gali sudominti klausytojus. Kino filmų melodijos yra naudinga medžiaga, kurią paskui galima perkurti. Dauguma dainų yra gerai žinomos, girdėtos, bet naujai perkurtos stebina savo originalumu.

Į viršų