Čičinsko kepsnių receptų galit surasti daugybę variantų. Paprastai šiek tiek skiriasi tešla ir įdaras. Kai kas naudoja tik bulves ir miltus kepsnio apvalkalui paruošti, bet Danutė, kuri mums atsiuntė savo receptą, siūlo dar įmaišyti varškės ir kefyro, kad kepsniai būtų minkštesni, puresni ir geresnio skonio. Kefyras šiuo atveju veikia kaip tešlą kildinanti medžiaga ir nereikia dėti jokių kepimo miltelių. Ruošiant tešlą svarbiausiai jos nepadaryti per kietos. Minkykite tiek, kad tešla neliptų prie rankų, tiksliau, beveik neliptų. Jei padarysit tokią tešlą, kad jau visai nelips prie rankų, bus per kieta. Pabandykit kočioti. Jei lengvai kočiojasi, tai ir kočiokit, nepadauginkit miltų. Apie įdarą turbūt net neverta kalbėti. Tradiciškai naudojamas kiaulienos faršas, bet čia yra pasirinkimo reikalas, kas labiau patinka – galite per pusę su kiauliena įmaišyti jautienos. Arba pabandyti pasigaminti čičinsko kepsnius su veršienos faršu. O Danutė siūlo išmėginti greitą būdą pagaminti čičinskus su dešrelėmis.

Čičinskų gamybai reikės: 400 gramų varškės, 600 mililitrų kefyro, 2 kiaušinių, 1 kilogramo kvietinių miltų, 2 šaukštų sodos, 12 vienetų geros kokybės dešrelių, prieskonių pagal skonį, druskos, maltų juodųjų pipirų.

Kefyrą sumaišykite su soda, įmušame kiaušinius, sudedame varškę bei beveik visus miltus. Suminkykite tešlą, kol ji beveik nebelips prie rankų. Jei matysite, kad dar trūksta miltų, pridėkite papildomai. Paruoštą tešlą iškočiokite maždaug iki 2 milimetrų storio lakšto ir supjaustykite 2–3 cm pločio juostomis. Dešreles išilgai supjaustykite į 4 dalis ir ištrinkite prieskoniais. Aplink dešreles spirale vyniokite tešlą, visiškai uždengiant dešreles. Galus užspauskite, kad neišsivyniotų. Virkite įkaitintuose riebaluose, kol čičinskai tampa šviesiai rusvos spalvos. Patiekite su pomidorų padažu bei šviežiomis salotomis. Valgykite pietums, o likusius galite pasiimti į gamtą. Skanaus!

Į viršų