Kadangi paskutinį kartą šį braškinį tortą teko gaminti mažai mergaitei gimimo dienos proga, jį papuošiau vaikiškai – iš torto pagaminau linksmą boružėlę. Tiesa, tai buvo mažosios jubiliatės pageidavimas, nors jai sukako tik treji. Galima braškes naudoti ir šaldytas, nors jau ir pasirodžiusios šių metų derliaus.

Braškiniam tortui reikės: 180 gramų margarino kepiniams, 5 vienetų kiaušinių, 230 gramų cukraus, 60 gramų aliejaus, 230 gramų miltų, 2 šaukštelių kepimo miltelių, šaukštelio vanilinio cukraus. Pertepimui: 500 gramų maskarponės sūrio, 500 mililitrų jogurto su persikais, 200 mililitrų natūralių apelsinų sulčių, 500 gramų šviežių braškių, 30 gramų želatinos, 1 didelio šaukšto cukraus.

Pirmiausiai kepkite biskvitą. Kad biskvitas iškeptų purus, labai gerai išplakite kiaušinius su cukrumi. Masė turėtų padidėti bent tris kartus – lieka tik baltos putos. Į išplaktus kiaušinius sudėkite miltus, aliejų, kepimo miltelius bei vanilinį cukrų. Viską dar kartą plakite iki vientisumo. Gautą masę padalinkite į tris dalis. Vienam biskvito lakštui pilkite maždaug du vidutinio dydžio samčius. Stenkitės, kad biskvitai būtų vienodo storio, todėl tešlą padalykite kuo lygiau. Tris atskirus biskvitus kepkite po 15–20 minučių 200 laipsnių temperatūroje.

Kol keps, išbrinkinkite želatiną apelsinų sultyse. Galite šiek tiek pakaitinti, tačiau tai nėra būtina. Maskarponės sūrį išplakite su jogurtu ir cukrumi. Maišydami pamažu supilkite ištirpintą želatiną. Gautą kremą padalykite į tris dalis. Į vieną dalį įmaišykite trintų braškių. Braškes galite šiek tiek pasaldinti, tačiau nebūtina. Nuo šviežių braškių tortas bus gaivesnis ir skanesnis. Gautą kremą palaikykite šaldytuve apie 10–15 minučių. Kai kremas pradės stingti, supilkite jį ant atvėsusių biskvito lakštų. Braškinį kremą patariu dėti į vidurį – šviesiai rožinis pertepimas pagyvins tortą jį perpjovus. Ant torto viršaus galite dėti braškių. Kaip jau minėjau, pasirūpinus tortų želė, galite užfiksuoti braškes, kad jos gražiai atrodytų ir netižtų. Galite leisti braškėms tiesiog paskęsti kreme tiek, kad kyšotų tik viršūnėlės arba tortą papuošti kremui jam labiau sustingus. Tai priklauso nuo jūsų fantazijos. Skanaus.

Į viršų