Šios kokosinės spurgytės būtų dar nuostabesnės, jei į tešlą įbertumėte mėlynių ar kitų uogų. Receptą mums atsiuntė Akvilė.

Kokosinių spurgyčių gamybai reikės reikės: 1 stiklinės miltų, 1 šaukštelio kepimo miltelių, 50 gramų kokoso drožlių, žiupsnelio druskos, 2 šaukštų cukraus, 2 didelių kiaušinių, 2 šaukštų brendžio, arba degtinės, 250 gramų rikotos sūrio, augalinio aliejaus virimui.

Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, kokoso drožles, druską, įpilkite degtinę ir rikotą. Suplakite viską iki vientisos masės. Iš lėto berkite miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir  užmaišykite tešlą.

Gilioje keptuvėje gerai įkaitiname aliejuje šaukštu kabinkite spurgų tešlą ir leiskite į aliejų spurgytes.  Kepkite iš abiejų pusių, kol spurgos taps gražios auksinės spalvos. Išvirusias spurgytes nusausiname ant popierinio rankšluosčio. Pabarstykite cukraus pudra, kokoso drožlėmis. Skanaus!

Į viršų