Lietuvos techninės apžiūros asociacija „Transeksta“ atkreipia dėmesį, kad nuo šių metų birželio 1 d. lipdukais nebus žymimi transporto priemonių, sėkmingai praėjusių techninę apžiūrą, valstybinių numerių ženklai.

Tai numato 2016 m. kovo 8 d. susisiekimo ministro įsakymas, kuriuo keičiama tvarka dėl motorinių transporto priemonių ir jų priekabų privalomosios techninės apžiūros atlikimo.

Transporto priemonių žymėjimas techninės apžiūros lipdukais pamažu neteko prasmės dėl kelių policijos pareigūnų įsigyjamos šiuolaikinės techninės įrangos, kurią naudojant informacija apie techninę apžiūrą pasiekiama duomenų bazėse. Be to, tikimasi, kad šie pakeitimai transporto priemonių valdytojams sumažins administracinę naštą.

Iki šiol lipdukais nebuvo būtinybės ženklinti tik naujas ar pirmąkart Lietuvoje registruojamas transporto priemones, kurioms techninė apžiūra buvo atliekama iki jų registracijos.

Transporto priemonės privalomąją techninę apžiūrą ir toliau patvirtins įrašas Centralizuotoje techninės apžiūros duomenų bazėje (CTADB) ir techninės apžiūros rezultatų kortelė (ataskaita), išduodama techninės apžiūros metu nenustačius didelių ar draudžiančių eksploatuoti transporto priemonę trūkumų.

Parengta pagal „Transeksta“

Į viršų