Respublikinės Šiaulių ligoninės Psichiatrijos klinikoje liepos 15 d. nuo 11 val. vyks XVI tarptautinė sporto ir menų šventė. Šventėje dalyvaus svečiai iš Vitos Hochtaunus centro (Vokietija), Lietuvos sutrikusios psichikos žmonių globos bendrijos, Psichiatrijos ligoninių, Psichikos sveikatos centrų, Socialinės globos namų, Neįgaliųjų klubų nariai.

Ši šventė ypatinga tuo, kad tą dieną, prisijungdama prie psichikos sveikatos teikiančių gydymo įstaigų iniciatyvos, paskelbusios atviros psichiatrijos mėnesį, gydymo įstaiga duris atveria šventės dalyviams bei svečiams. Šventės metu bus sudaryta galimybė ne tik apsilankyti stacionaro skyriuose, Krizių intervencijos centre, Psichosocialinės reabilitacijos skyriuje bei užimtumo patalpose, bet ir anonimiškai rūpimais sveikatos klausimais konsultuotis su psichikos sveikatos specialistais.

Visų šventės dalyvių laukia koncertas, meno dirbinių paroda-mugė, meninė veikla bei sporto rungtys, kuriose susirinkusieji galės išmėginti savo jėgas ir pelnyti apdovanojimus.

Į viršų