Kada paskutinį kartą žiūrėdami į veidrodį pagalvojote, kad šiandien mano plaukai atrodo puikiai? Apsilankymas grožio salone nesiskaito! Nesumeluosime sakydami, kad sveikų ir išpuoselėtų plaukų nori kone kiekvienas, tačiau ne visi gali tokiais pasigirti. Neretai skundžiamės plaukų slinkimu, galiukų vėlimusi, greitu spalvos išblukimu. Pagrindiniai veiksniai, lemiantys prastą mūsų plaukų būklę, yra saulės spinduliai, įvairios cheminės medžiagos: pavyzdžiui, per dažnas plaukų plovimas šampūnu, plaukų džiovinimo ir tiesinimo priemonės. Ne paslaptis, kad norint, jog plaukai greitai augtų, nesiveltų, būtų žvilgantys, į juos reikia investuoti ne tik nemažai laiko, bet ir pinigų.

Ilgi, trumpi, šviesūs, tamsūs – visi plaukai reikalauja tam tikros priežiūros, todėl šiandien nusprendėme pasiteirauti Šiaulių miesto gyventojų, kaip jie prižiūri savo plaukus.

Santa: „Per pusę metų plaukų priežiūrai išleidžiu apie 200 eurų“
– Plaukų priežiūrai neskiriu per daug dėmesio. Kas pusę metų apsilankau kirpykloje, pasikerpu nušiurusius plaukų galiukus. Plaukus dažausi pati, tai jau darau dažniau. Apskritai plaukų priežiūrai, tarkime, per pusę metų išleidžiu apie 200 eurų plaukų šampūnams, kondicionieriams, kaukėms, dažams, vizitams kirpykloje.

Sigita: „Plaukus dažau kas pusantro mėnesio“
– Kas mėnesį stengiuosi apsikirpti, nes mano tokie plaukai, kad reikia dažnai kirpti. Plaukus dažau, žili išlįs dar. Paskutinį kartą dažiau birželio 10-ąją, tai jau greitai reikėtų dažyti – kas pusantro mėnesio. Kartais einu į kirpyklą, kartais dažau pati. Plaukų priežiūrai net nežinau, kiek išleidžiu, naudoju kondicionierių, šampūną, einu į kirpyklas ir viskas. Esant progai pasidarau šukuoseną.

Nomeda: „Kirpyklose lankausi ganėtinai retai“
– Savo šviesius plaukus prižiūriu labai paprastai. Kirpyklose lankausi ganėtinai retai – ko gero, kas kokius tris mėnesius. Plaukus dažau, tai darau kirpykloje. Kalbant apie šventes, šukuosenų nelabai mėgstu, tai jų ir nesidarau.

Rasa: „Kas vakarą plaukams dedu kaukę“
– Kirpykloje lankausi, kai jau matau, kad atauga plaukų šaknys. Dabar buvo proga, tai neseniai lankiausi. Per mėnesį kartą pasidažau, o kirpti einu kiek rečiau. Esant progai apsilankau kirpykloje ir pasidarau kokią nors šukuoseną. Šiaip kas vakarą plaukams dedu kaukes. Per mėnesį išleidžiu vidutiniškai 30 – 40 eurų.

Rima: „Galvą plaunu kiekvieną dieną“
– Jau turiu žilų plaukelių, tai dažau kas 3 savaites. Einu į kirpyklą. Dažnai kerpu plaukus taip pat kas 3 savaites. Vakar kaip tik buvau kirpykloje. Esant progai nieko nedarau, mėgstu sportinį stilių. Kadangi galvą plaunu kiekvieną dieną, naudoju natūralesnį šampūną, o tai kainuoja.

Rūta: „Niekada nesu dažiusi plaukų“
– Kirpykloje lankausi kas pusę metų. Niekada nesu dažiusi plaukų ir nieko daug su jais nedarau, tai todėl jie tokie ilgi ir tiesūs yra. Pasikerpu galiukus ir viskas. Kažkokiai progai esant būna, kad nueinu į kirpyklą ir pasidarau garbanas, kad nekasdieniškai atrodytų, arba susipinu kasas. Nepasakyčiau, kad plaukų priežiūrai išleidžiu daug – tik šampūnui, kondicionieriui, kaukei ir viskas.

Į viršų