Vakar Šiaulių Šventųjų apaštalų Petro ir Pauliaus katedroje vyko jaunųjų policijos pareigūnų priesaikos ceremonija. Joje 12 policijoje tarnybą pradedančių pareigūnų prisiekė ištikimai tarnauti Lietuvos Respublikai. Policininkus-naujokus palaimino ir sėkmės bei ištvermės linkėjo policijos kapelionas Tomas Reinys, o Šiaulių apskrities policijos viršininko pavaduotojas, atliekantis viršininko funkcijas, Vincas Urbonavičius sveikino kolegas ir įteikė jiems simbolines dovanas.

„Prisiekiu būti ištikimas Lietuvos Respublikai, gerbti ir vykdyti jos Konstituciją ir įstatymus, negailėti jėgų gindamas žmogaus teises ir laisves, visuomenės ir valstybės interesus, sąžiningai atlikti man patikėtas pareigas ir visada saugoti gerą vidaus sistemos pareigūno vardą.“ Šiais žodžiais  jaunieji policininkai prisiekė ištikimai tarnauti ir ginti mūsų šalį. Didžioji dalis jų dirbs Šiauliuose, o keletas išvyks į kitus Lietuvos miestus.

Ceremonijos metu ne tik prisiekė 12 naujų pareigūnų. Šešiems pareigūnams buvo įteikti atminimo ženklai „Už ištarnautus metus“.

Kadangi policijos šventė Šiaulių miesto katedroje buvo surengta pirmą kartą, pareigūnus sveikino ir  klebonas Eugenijus Venckus. Jis policininkams linkėjo meilės žmonėms ir tėvynei, stiprybės ir kantrybės darbe. Prisiekusiuosius sveikino ne tik policijos bendruomenė, bet ir pareigūnų draugai ir artimieji.

2016 08 20 18

Vakar Šiaulių katedroje prisiekė 12 jaunųjų policijos pareigūnų.
Artūro STAPONKAUS nuotr.

Į viršų