Nieko nėra geriau už šviežius ir gardžius naminius kepinius. Kepant sklinda puikūs kvapai, o maisto gaminimas šeimai tampa malonumu. Kepti kartu su šeima yra net puiki pramoga, ypač dabar, atėjus rudeniui. Jei norisi ko nors saldaus, siūlome Kristinos keksiukų receptą.

Jiems pasigaminti reikės: 2 kiaušinių, 200 gramų cukranendrių cukraus, 100 gramų sviesto arba margarino, 100 gramų juodojo šokolado, 150 mililitrų grūstų graikinių riešutų, 200 gramų kvietinių miltų, 1 šaukšto vanilinio cukraus, 1 šaukštelio kepimo miltelių.

Suplakite kiaušinius ir cukrų. Ištirpinkite riebalus ir įmaišykite į kiaušinių plakinį. Sulaužykite gabaliukais šokoladą ir ištirpinkite jį virš indo su vandeniu arba mikrobangų krosnelėje nedideliu galingumu. Įmaišykite į masę. Sumaišykite miltus su vaniliniu cukrumi ir kepimo milteliais. Susmulkinkite graikinius riešutus ir įmaišykite į masę kartu su miltų mišiniu. Supilkite tešlą į mažas formeles ir kepkite orkaitės viduryje 200 °C temperatūroje apie 12 minučių.

Į viršų