Birželio 28 dieną Šiaulių apygardos teismas paskelbė nuosprendį baudžiamojoje byloje, kurioje Šiaulių miesto gyventojas A. D., gimęs 1987 metais, buvo kaltinamas viešosios tvarkos pažeidimu, sunkiu sveikatos sutrikdymu. Vyras pripažintas kaltu.

Bylos duomenimis, nusikaltimas padarytas praėjusiųjų metų gruodžio 11 dieną Šiauliuose, Vilniaus gatvėje esančioje vienoje iš maitinimo įstaigų. Apie 17.20 val. lankytojų akivaizdoje A. D. užsipuolė ir sumušė  tuo metu kartu su kitais žmonėmis buvusį šiaulietį  A. O. Vyras užsipultas po to, kai A. D. ėmė nepadoriai elgtis su kitais kavinės lankytojais ir dėl to šiam padarė pastabą. Vėliau medicinos ekspertai konstatavo, kad per incidentą nukentėjusiajam sulaužyti kaukolės, veido kaulai.

Šiaulių apygardos teismo pirmininko padėjėjas ryšiams su visuomene Vytautas Jončas teigia, kad teisme nagrinėjant šią baudžiamąją bylą apklausti liudytojai patvirtino įvykio aplinkybes. Taip pat jie teigė, kad A. D. ir anksčiau yra įsivėlęs į incidentus. Pats kaltinamasis gailėjosi dėl savo poelgio, prašė teismo griežtai nebausti.

A. D. pripažintas kaltu ir nuteistas trejų su puse metų laisvės atėmimo bausme, kurią jis turės atlikti pataisos namuose.  Valstybinei ligonių kasai iš A. D. priteisti 1308 eurai, nukentėjusiajam nuteistasis turės atlyginti 4500 eurų neturtinę žalą. Teismo sprendimu A. D. suimtas teismo salėje.

Šis nuosprendis gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Parengta pagal Šiaulių apygardos teismo informaciją

 

Į viršų