Apatinis trikotažas yra itin svarbi aprangos detalė, susijusi ne tik su higiena, bet ir su komforto jausmu. Tikriausiai nesuklystume teigdami, jog rinkdamasis apatinius kiekvienas vyras atsižvelgia į jų patogumą bei funkcionalumą. Vis dėlto neretai mažai dėmesio yra skiriama medžiagoms, iš kurių apatiniai pagaminti bei apatinių tipui. Šiame straipsnyje trumpai apžvelgsime, kodėl yra svarbu atsižvelgti į sudėtį bei kokie yra apatinių tipai.

Medžiaga sauganti nuo nemalonių kvapų bei bėrimų
Dėvint apatinį trikotažą kiekvienam asmeniui svarbu, jog pastarasis neskleistų nemalonaus kvapo bei nesukeltų alergijų – bėrimų, niežėjimo, tempimo jausmo, dėmių ant odos. Siekiant išvengti šių nemalonių pojūčių rekomenduojama rinktis apatinius, kurie pagaminti iš natūralių medžiagų, pavyzdžiui, medvilnės. Medvilninės pluoštas apsaugo vyrų odą nuo alerginių reakcijų, kadangi ši medžiaga pasižymi hipoalergeninėmis savybėmis. Renkantis medvilninius apatinius užtikrinama, jog oda galės kvėpuoti, nebus dirginama, o prakaitas bus tinkamai sugertas. Medvilniniai apatiniai, kurių sudėtyje yra ir elastano papildomai suteikia tamprumo. Be kita ko, tinkamos medžiagos, iš kurių gaminami vyriški apatiniai, yra viskozė ir modalas. Apatiniai pagaminti iš minėtųjų medžiagų yra patvarūs, švelnūs, minkšti bei ilgai išlaiko estetinę išvaizdą po daugkartinio nešiojimo ir skalbimo, kadangi mažai veliasi.

Renkantis apatinį trikotažą verta atsisakyti apatinių, pagamintų vien iš sintetinių medžiagų. Apatiniai, kurių visa sudėtis arba labai didelė jos dali yra sintetika – gali sukelti alergines reakcijas, skatinti intensyvesnį prakaitavimą, sulaikyti nemalonų kvapą bei elektrintis. Tiesa, jei apatinių sudėtyje sintetikos yra vos keli procentai, baimintis nereikėtų – tai veikiausiai buvo padaryta siekiant išgauti maksimaliai geras audinio savybes, pavyzdžiui, kokybę ir ilgaamžiškumą arba patogumą ir didelį elastingumą.

Apatinių tipai
Rinktis apatinius pagal veiklą gali skambėti absurdiškai, tačiau skirtingi apatinių stiliai, siuvimo tipai yra išrasti ne be reikalo. Pavyzdžiui, laisvų šortų tipo apatinis trikotažas yra skirtas patogiam nakties miegui. Šio tipo apatiniai leidžia odai kvėpuoti, nevaržo judesių ir nesukelia nereikalingo diskomforto miegant.

Itin populiarus ir kasdieniam naudojimui skirtas apatinių stilius – boxer. Lietuviškai šie apatiniai vadinami šortukais. Jie tinkamai prisitaiko prie kūno, suteikia reikalingą apsaugą bei yra itin patogūs nešioti po prigludusiomis kelnėmis ar siaurais džinsais. Šio tipo apatinius rekomenduojama rinktis ne tik kasdieniam dėvėjimui, bet ir užsiimant sportinėmis veiklomis. Taip pat vyrams mėgstantiems dėvėti prigludusias kelnes ar tiems, kurių kasdienybė yra sėdimas darbas, rekomenduojama rinktis trumpikes, kitaip vadinamas briefs. Šio tipo apatinis trikotažas nesukelia diskomforto ir nesusistumia į viršų, nesiglamžo. Panašų efektą ir papildomai apsaugos nuo apatinių juosmens juostos iškilimo aukščiau kelnių juosmens juostos gali suteikti ir glaudės. Šio tipo apatiniai apsaugo nuo nemalonaus jausmo, kai apatiniai matosi sėdint ar lenkiantis.

Spalvinė apatinių gama
Tiesa, tikriausiai apatinių spalva nedaro įtakos kūno komfortui, bet ji svarbi juos dėvinčio asmens savijautai. Klasikinės ir vienspalvės trumpikės – niekada neišeis iš mados. Tamsių spalvų apatiniai vyrams dominuoja rinkoje dėl funkcionalumo ir sunkiai pastebimo natūralaus nusidėvėjimo.  Vis dėlto vis daugėja gamintojų, kurie puošia vyriškus apatinius įvairiais raštais, ornamentais ar paveikslėliais. Dėvimų apatinių spalva ar raštas neturi nieko bendro su kūno komfortu, tačiau vieša paslaptis yra tai, jog apatinių spalva nemažai prisideda prie geros savijautos bei pasitikėjimo savimi pojūčio. Šiais laikais vyrai turi platų apatinių rūbų dizaino pasirinkimą nuo klasikinių vienspalvių iki spalvotų su animacinių veikėjų atvaizdais.

Dėvėti tai, kas patogu
Siekiant jaustis patogiai, užtikrintai bei pasitikinčiai savimi svarbu rinktis tinkamus apatinius. Nors apatinių tipų yra ne vienas ir ne du, tačiau tinkamą variantą rasti nėra sunku. Na, o pagrindinė rekomendacija renkantis vyriškus apatinius yra žvilgtelėjimas į sudėtines medžiagas. Visados siūloma rinktis medžiagas, kurios užtikrina odos kvėpavimą bei tinkamą drėgmės sugėrimą. Nežinote, kur galėtumėte įsigyti vyriškus apatinius? Apsilankykite elektroninėje parduotuvėje trauzai.lt – tai vieta, kurioje platus kokybiškų vyriškų apatinių pasirinkimas: įvairių spalvų, įvairaus dizaino, įvairių dydžių ir modelių. Čia kiekvienas galės rasti tai, ko ieško. O neradęs arba negalintis apsispręsti  galės virtualiai pasikonsultuoti su parduotuvės konsultantais ir greitai gauti atsakymą.

Į viršų