Norėdami šaltuoju sezonu jaustis šiltai ir patogiai, turime atsakingai pasirinkti ne tik rūbus, bet ir avalynę. Jos pasirinkimo įvairovės tikrai netrūksta, tačiau dėl to apsispręsti nėra lengviau – priešingai, neretai tampa sunku nutarti, kokie batai žiemai būtų patys tinkamiausi. Jei ir Jūs šiuo metu ieškote atsakymo į šį klausimą, jį surasti padės žemiau pateikti patarimai.

Atkreipkite dėmesį į padą

Šaltuoju sezonu šaligatviai ne visuomet yra kruopščiai nuvalyti, todėl žieminiai batai turėtų būti dar praktiškesni nei kitiems metų laikams skirti apavai – būtent dėl to reikia apgalvoti ir daugiau aspektų. Ypač svarbu atkreipti dėmesį į padą, nuo kurio priklauso ir saugumas, ir šiluma. Kuo jis bus storesnis, tuo geriau bus sulaikoma šiluma. Jo gamybai labai dažnai pasirenkama guma – tai vienas kokybiškiausių sprendimų. Taip pat reikėtų atkreipti dėmesį į pado paviršių – jei jis bus padengta specialiais protektoriais, net ir vaikščiodami nenuvalytais takais jausitės stabiliau, todėl sumažės rizika pargriūti ir susižeisti.

Kai kurios moterys net ir šaltuoju sezonu nusprendžia neatsisakyti aukštakulnių – jei esate viena iš jų, žiemą rinkitės tokią avalynę, kuri turi storesnį kulną. Bendram įvaizdžiui tai neigiamos įtakos neturės (priešingai, atrodysite elegantiškai), tačiau storesnis kulnas suteiks daugiau stabilumo ir saugumo.

Įvertinkite naudojamas medžiagas

Norisi, kad žieminiai batai būtų pakankamai kokybiški – tai priklauso nuo jų medžiagos. Šiuo atveju ypač patariama rinktis natūralią odą: ji gali būti lygi, versta, poliruota, o taip pat palankiai vertinamas ir nubukas. Tokie batai užtikrins komfortą ir bus pakankamai šilti net ir šalčiausiomis dienomis.

Kalbant apie jų pamušalą, naudingos gali būti ne tik natūralios, bet ir tekstilinės medžiagos, kurios labai gerai garina prakaitą. To negali padaryti natūralūs audiniai, tačiau jie efektyviai šildo ir gali kur kas ilgiau sulaikyti šilumą nei tekstiliniai pamušalai. Tad šiuo atveju reikėtų pagalvoti, kokioms ypatybėms teiksite pirmenybę.

Pagalvokite, kur juos avėsite

Kaip jau supratote, vienų tobulų žieminių batų visiems atvejams bus neįmanoma atrasti – būtent dėl to pravartu pagalvoti, kur dažniausiai juos avėsite. Jei neketinate vaikščioti daug ir dažnai, galite rinktis šiltą natūralių medžiagų pamušalą, kuris efektyviai šildys net ir žvarbiausiomis dienomis. Tačiau jeigu dažniau išsiruošiate pasivaikščioti, kur kas patogiau jausitės su plonesniu, bet geriau kvėpuojančiu tekstiliniu pamušalu. Tokiam laisvalaikiui puikiai tinka ir žygio batai, internetu susilaukiantys vis daugiau dėmesio. Kiekviena jų detalė apgalvota taip, jog pasivaikščiojimų metu ne tik nesušaltumėte, bet ir patogiai įveiktumėte visus kelyje pasitaikančius iššūkius.

Skirkite dėmesio dydžio pasirinkimui

Šaltuoju sezonu dažniausiai avime storesnes kojines, tad ir žieminiai batai turėtų būti šiek tiek laisvesni. Jei su tokiomis kojinėmis išmatuosite savo pėdos ilgį, žinosite, ar galite rinktis tokį patį dydį kaip įprastai, ar visgi reikėtų paieškoti šiek tiek didesnių variantų. Taip pat pirmenybę reikėtų teikti kaip įmanoma lengvesnei avalynei – jei daug vaikščiosite ar visą dieną praleisite su batais, tikrai įvertinsite šį privalumą.

Atsižvelkite į prekinį ženklą

Nuo gamintojo priklauso ir avalynės kokybė, ir kitos svarbios ypatybės. Labai palankiai yra vertinami Timberland batai – ši kompanija kuria apavus, pritaikytus įvairiausioms oro sąlygoms ir pasivaikščiojimams lauke. Gamybai dažniausiai pasitelkiama natūrali oda ir kitos tvarumu garsėjančios medžiagos, todėl avalynė yra kokybiška, patikima ir labai patogi. Tačiau patikimų gamintojų sąrašas vien šia kompanija tikrai nesibaigia – nesuklysite, jei pasidomėsite, kokias vertybes pozicionuoja Jus sudominęs prekinis ženklas.

Išsirinkite dizainą

Tai – paskutinis, tačiau ne mažiau svarbus pasirinkimo kriterijus. Net ir žiemai skirta avalynė gali būti įvairiausių stilių ir spalvų, tad turėtumėte pagalvoti, kokie dizaino sprendimai geriausiai derės prie Jūsų įvaizdžio. Žinoma, visuomet galima pasukti saugiu keliu ir rinktis neutralių atspalvių avalynę, tačiau lygiai taip pat galite paeksperimentuoti ir su ryškesnėmis spalvomis, kurios padės išsiskirti iš minios. Platų žieminių batų pasirinkimą rasite Pigu.lt el. parduotuvėje.

Atsižvelgę į visus šiuos patarimus, surasite žieminius batus, kurie bus ir patogūs, ir kokybiški. Paskirkite daugiau laiko tinkamiausių apavų paieškoms – tuomet būsite tikri, jog padarėte viską, kad kiekviename žingsnyje Jus lydėtų maksimalus komfortas.

REKLAMA

Į viršų