Kiekvieno žmogaus senėjimo požymiai labiausiai matosi veido srityje. Vieni raukšles pradeda matyti anksčiau, o kiti - vėliau. Taip gali būti ir dėl aplinkos faktorių, tokių kaip mityba, nuolatinis stresas, kūno svorio pokyčiai. Tačiau, plastikos chirurgai dabar gali pasiūlyti įvairius sprendimus – tiek ilgalaikius, tiek ir trumpalaikius. Grožio ir estetikos klinikos dabar siūlo labai platų procedūrų ir operacijų sąrašą, kuris aktualus turėtų būti ypač tiems, kurie nori panaikinti senėjimo požymius nuo veido.

Procedūrų ir operacijų kainos – kardinaliai skiriasi

Veido patempimas yra dažniausiai pasirenkama operacija, kuri duoda ilgalaikius rezultatus. Jos kaina siekia net kelis tūkstančius eurų. Bet, svarbu paminėti, kad šios operacijos dėka jūsų veidas taps jaunesnis mažiausiai keleriems metams. Daugeliui pacientų efektas matomas net keliolika metų.

Kalbant apie trumpalaikius rezultatus duodančias procedūras, reikėtų išskirti įvairius užpildus. Jų kaina gali siekti nuo šimto iki kelių šimtų eurų už procedūrą. Viena pagrindinių tokių procedūrų trūkumas - reguliarumas. Tai reiškia, kad rezultatai nebūna ilgalaikiai ir tas procedūras reikia atlikti reguliariai.

Įprastai veido patempimo operacija pasirenkama tai atvejais, kuomet pacientas pasiekia pakankamą amžių. Aišku, yra aplinkybių, kurios tam tikriems žmonėms raukšles iššaukia dar anksčiau. Vienas iš tokių veiksnių - stresas. Jo dėka net ir 30 metų žmogus gali atrodyti it 50-ies. Tad, pirmiausia reikia kreiptis į specialistus dėl konsultacijos ir tik tuomet pažiūrėti ką jis pasiūlys.

Kalbant apie esminius procedūrų ir operacijų skirtumus, reikėtų išskirti ne tik rezultatų ilgalaikiškumą bei kainas. Labai svarbu suprasti, kad veido patempimo operacija pareikalaus tam tikro nedarbingumo laikotarpio. Po operacijos pacientai jaučia skausmą ir keletą dienų jų veidas būna patinęs. Tad, bent jau keletą dienų teks ramiai pabūti namie.

Ar visada būtina rinktis veido patempimo operaciją?

Kaip jau minėta anksčiau, odos jauninimo procedūrų yra operacijų yra ne viena ir ne dvi. Priklausomai nuo to, ko jums reikia, galite rinktis minimalias procedūras tik tam tikrų veido sričių pokyčiams. Pavyzdžiui, jeigu jus nervina kakto raukšlės, kurios susidaro dėl raukymosi, tuomet jas išlyginti galima specialiomis injekcijomis.

Tiesa, pabrėžiama, kad injekcijomis jauninant veido odą, gali prireikti ne vienos procedūros. Dažniausiai maksimalus efektas matomas po kelių mėnesių vykdomų terapinių procedūrų. Tai reiškia, kad minėtos injekcijos turi būti atliekamos reguliariai tam tikrais periodais ir tik po to bus matomas rezultatas. Be abejo, injekcijos taip pat negarantuos, kad jūsų veido oda bus lygi ilgą laiką, nes dažniausiai rezultatas siekia apie kelis mėnesius.

Plastikos chirurgai taip pat primena, kad veido patempimo operacija nebūtina tiems pacientams, kuriuos kamuoja kiek mažesnės problemos. Pavyzdžiui, jeigu jums nepatinka užvirtę maišeliai po akimis, tuomet galima rinktis mažesnę operaciją - akių vokų korekciją. Maišeliai gali būti pašalinami panaikinant odos perteklių, o tokiu pačiu principu gali būti panaikinami užvirtę akių vokai. Kokia procedūrą ar operacija tiktų pacientui - pasakys būtent chirurgas.

Kas svarbu žinoti apie operacijas?

Kiekviena operacija reikalauja pasiruošimo. Vienos operacijos yra rimtesnės, o kitos trunka gerokai trumpiau ir nereikalauja visiškos nejautros. Veido pakėlimo operacija trunka kelias valandas, tad natūralu, kad chirurgas turės išsiaiškinti kokia yra jūsų sveikatos būklė. Nuo to priklausys kaip turės pasiruošti anesteziologas. Tad, labai svarbu, kad konsultacijos metu išklotumėte savo sveikatos problemas. Tai ypač liečia pacientus, sergančius cukriniu diabetu ar širdies bei kraujagyslių ligomis. Vartojantys medikamentus turi detaliai nupasakoti viską, kad operacijai būtų pasiruošta maksimaliai užtikrinant paciento saugumą.

Reklama: Veido patempimo procedūros Ficlinica.

Į viršų