Nedaug kas ginčijasi dėl įrodymų, kad pėdų danga buvo vienas pirmųjų mūsų pirmykščių protėvių prieš daugelį tūkstančių metų pagamintų daiktų. Jie turėjo tą pačią priežastį dengti kojas, kaip ir mes šiandien. Mūsų pėdos paprastai yra vienintelė kūno dalis, kuri visą dieną liečia žemę. Kaip šaltuoju metų laiku saugome galvą, taip ir šiltuoju metu norime apsaugoti pėdas. Akmenys, įkaitęs smėlis, šaltas sniegas.

Batai ir daugiau

Visi šie elementai yra potencialiai kenksmingi. Galėtume pamanyti, kad batai yra vienas pirmųjų technologinių išradimų, kuriuos sukūrė žmogus. Žinoma, vaikščiodami basomis gauname kietesnius pėdų padus, bet pagalvokite, kokios būtų mirtinos pasekmės, jei pėdose atsirastų tik nedidelis plyšys. Tai galėtų sukelti infekcijas ir taip sutrukdyti jums susirinkti maisto. Galiausiai tai vienu ar kitu būdu nulemtų mirtį ir žmonių rasės pabaigą. Ne juokauju. Galime mėgti galvoti apie batus kaip apie išradimą, kuris pratęsė žmonių rasės egzistavimą. Kaip jums visi batų mylėtojai?

Tai gali (galbūt) paaiškinti, kodėl tiek daug moterų myli savo batus. Netgi žinome, kad vyrams jie patinka tiek, kad jiems išsivysto seksualinio pobūdžio batų fetišas. Galiausiai tai gali mums šiek tiek paaiškinti, kodėl moterys, regis, niekada negali jų pasigesti. Turint 20 porų batų spintoje, galima manyti, kad ten galima išgyventi. Tačiau batų šleifas tiesiog tęsiasi.

Batai istorija

210822

Jei grįžtume į praeitį, tikrai žinome, kad kinų, egiptiečių ir kitų ankstyvųjų civilizacijų istorijoje yra nuorodų į batus. Biblijoje taip pat gausu nuorodų į batus. Kai galvojame apie Jėzų, matome, kad jis vaikšto (jei iš tikrųjų nevaikšto) apsiavęs batais, tiksliau - sandalais. Romos gladiatoriai turėjo iki penkių skirtingų batų (sandalų). Visi jie priklausė nuo to, kokią kovą jie ruošėsi atlikti. Beje, ar girdėjote apie Ötzi ledo žmogų? Žmogus, gyvenęs 3300 m. prieš Kristų, su nepaliestais batais. Štai ką aš vadinu kokybiškais batais.

Taigi, laikui bėgant, matėme, kaip vystėsi visų formų sandalai, bateliai ir batai. Šiandien daugumai moterų batai nėra būtinybė, o reiškia puošnumą ir seksualų dizainą akiai malonumui. Stiletai nėra skirti bėgioti, o kai kas sakytų, kad net vaikščioti. Vis dėlto pažymėti jie yra dideli. Pastaruoju metu avalynės gamintojai bando derinti dizainą su praktine paskirtimi ir pasiekia įvairių rezultatų, ne visi jie geri.

Yra tiek daug skirtingų prekių ženklų, dizainų, parduotuvių .Moterys, kalbant apie dizainą, gali rinktis iš daug didesnės įvairovės nei vyrai daug moterų ieško internete kokie pigūs batai moterims yra geriausia, o vyrai vis dar galvoja apie batus kaip apie praktinę būtinybę, o moterys išsiugdė akį į jų išvaizdą. Bet kokiu atveju, turint omenyje visas galimybes, kurias turime šiandien, kai batai gaminami Kinijoje, šimtai internetinių parduotuvių, prekiaujančių batais, ir t. t., mums tikrai reikia vietos, kur galėtume dalytis patirtimi apie įvairius šiandieninių batų aspektus. Kol bus žmonių, tol bus ir batų, kol bus moterų, tol bus iš ko rinktis, jų bus daug, labai daug.

Į viršų