Jūsų nagams gali nutikti daug kas. Pavyzdžiui, jie gali tapti trapūs, pakeisti spalvą arba pleiskanoti. Trapūs nagai gali būti dėl sausumo ir lengvai lūžti, skilinėti ar lūžinėti.

Jūsų nagai daugeliu atžvilgių apibūdina jūsų rankas. Kai jūsų nagai yra gražios formos, jūsų rankos atrodo patraukliai! Rankas galite padaryti geidžiamiausias, naudodami gerą nagų laką, tačiau jei nagai lūžinėja ar skilinėja, jie neatrodys tinkamai, kad ir kaip stengtumėtės tai paslėpti.

Taigi išeitis - stengtis gydyti silpnus ir lūžinėjančius nagus, o ne bandyti juos paslėpti. Štai keletas patarimų, kaip gydyti lūžinėjančius nagus:

1. Dėvėkite pirštines

Dėvėkite pirštines, kad apsaugotumėte nagus ir rankas. Dėvėkite jas, kai plaunate indus, nes vanduo gali prasiskverbti į nagus, todėl jie gali patinti ir tapti trapūs. Be to, mūvėkite pirštines, jei šaltu oru einate į lauką.

2. Trumpai kirpkite nagus.

Ilgi nagai dažniau pažeidžiami ir gali trukdyti atliekant kasdienius darbus. Užduočių atlikimas virtuvėje ar biure gali būti sunkus rankoms, todėl būkite budrūs, kad išvengtumėte nelaimingų atsitikimų su nagais.

3. Naudokite natūralią kosmetiką

Kai kurios nagų priežiūros priemonės gali sukelti alerginę reakciją. Naudokite natūralią kosmetiką ir venkite nagų kietiklių, nes dėl jų nagai gali tapti pernelyg kieti ir trapūs. Vietoj to, kad grūdintumėte nagus, juos drėkinkite.

Sumažinkite naudojamo nagų lako valiklio kiekį. Tepkite tik tiek, kiek reikia lakui pašalinti. Venkite produktų, kurių sudėtyje yra kenksmingų sudedamųjų dalių, pavyzdžiui, tolueno, formaldehido ar acetono, kurie gali išsausinti nagus. Ftalatai ir kamparas taip pat gali sukelti alergines reakcijas nagų priauginimo rinkinys gali padėti jūsų nagams atrodyti sveikiau be kosmetikos.

4. Nekirpkite odelių.

Odelės yra svarbios sveikiems nagams, o jei jas per daug karpysite, galite tapti labiau linkę į infekciją ir gali deformuotis nagai. Jei jus vargina kabantys nagai, tuomet švariai nukirpkite juos žirklutėmis.

5. Naudokite patobulintus nagų lakus

210826

Kai kuriuose nagų lakuose yra papildomų mineralų ir vitaminų, kurie gali pagerinti jūsų nagų sveikatą.

6. Naudokite itin drėkinamąjį kremą

Pastaraisiais metais išpopuliarėjo kremo, vadinamo super drėkinamuoju kremu, rūšis. Tai kremai, į kuriuos pridėta tokių sudedamųjų dalių kaip vitaminas E, avokadų aliejus ir taukmedžio sviestas. Kai kurie žmonės mieliau gamina patys iš tokių ingredientų kaip vazelinas, kiaušinių tryniai ir pienas.

7. Venkite pernelyg dažno nagų priauginimo.

Cheminės medžiagos, kurios naudojamos nagų priauginimui tvirtinti, gali būti pavojingos nagams. Pavyzdžiui, metilo metakrilatas gali sukelti kvėpavimo sutrikimų ir rimtų alerginių odos reakcijų. Kai kuriose šalyse, įskaitant JAV, Australiją ir Naująją Zelandiją, bet ne Jungtinę Karalystę, jis uždraustas.

Be to, naujausių tyrimų duomenimis, dėl ultravioletinių spindulių, kurie naudojami dirbtiniams nagams tvirtinti, kyla odos vėžio pavojus. Ekspertai baiminasi, kad didelė UVA spindulių dozė gali pažeisti odą.

8. Retkarčiais suteikite nagams poilsio.

Retkarčiais suteikite nagams poilsį nuo nagų lako, kuris leidžia jiems kvėpuoti. Taip pat galite patikrinti jų fizinę išvaizdą, kad įsitikintumėte, jog su jais nekyla jokių problemų. Drėkinamieji kremai veiksmingiau veikia nelakuotus nagus.

9. Gerai maitinkitės

Į savo racioną įtraukite tokius maisto produktus kaip žuvis, tunas, krevetės, upėtakis, pienas ir riešutai, valgykite daug šviežių vaisių, daržovių ir žolelių.

Apibendrinant, jei laikysitės pirmiau pateiktuose patarimuose pateiktų patarimų, tuomet turėtumėte džiaugtis sveikais nagais. Tačiau jei nagai vis tiek lūžinėja, kreipkitės į gydytoją, nes kitos lūžinėjančių nagų priežastys gali būti mažas cinko ir geležies kiekis bei skydliaukės problemos.

Į viršų