Greitai ir lengvai augantys, vešlūs plaukai yra daugelio moterų siekiamybė. Vis tik ar kada susimąstėte kiek skirtingų medžiagų reikia jūsų plaukams, kad jie būtų sveiki ir išpuoselėti? Ir kalbame ne apie skirtingus plaukų šampūnus, plaukų kaukes ar kondicionierius, o natūralias medžiagas. Mineralai yra būtina statybinė medžiaga viso kūno ir ypač galvos odos ląstelėms.

Kaip puoselėti ir stiprinti plaukus, kokių medžiagų reikia norint, kad jie augtų greitai, būtų stipresni ar stambesni, pasakoja „Cascada“ prekinio ženklo atstovė Giedrė Ulbienė.

Greitesniam plaukų augimui – bromas
Mineralų trūkumas gali sukelti rimtas plaukų ar galvos odos problemas. Tam, kad apsaugotume savo plaukus ir geriausiai pasinaudotume naudingosiomis mineralų savybėmis, turime su jomis susipažinti.

Deja, dažnai dėl plaukus veikiančio žalingo aplinkos poveikio, jie ne tik, kad sunkiai auga, bet dar ir ima slinkti ar lūžinėti. Bromas padeda nuraminti nervų sistemą ir kovoti su stresiniais aplinkos faktoriais, kurie lėtina plaukų augimą.

Apsaugoti plaukus nuo suplonėjimo taip pat padeda silicis ir cinkas, kurie ne tik pristabdo slinkimą, bet yra būtini ir naujų, sveikų plaukų augimui. Ir tai tik pirmi trys iš dvidešimt šešių mineralų, reikalingų sveikiems jūsų plaukams.

Didelis dėmesys galvos odai
Norint džiaugtis pastebimai pagerėjusiais plaukų augimo rezultatais, būtina tinkamai pasirūpinti  ne tik plaukais, bet ir galvos odos būkle.

Stroncis sumažina jutiminį odos ir plaukų sudirgimą. Reikšmingi mineralai, efektyviai stiprinantys ir atgaivinantys galvos odos struktūrą yra fluoras, varis ir anksčiau minėtas bromas.

Varis ne tik rūpinasi oda, bet ir apsaugo plaukus nuo priešlaikinio žilimo. Tad norėdamos kuo vėliau veidrodyje pamatyti pavienius žilstelėjusius plaukus naudokite produktus turinčius vario.

Su šiais mineralais, atsakingais už odos sveikatą, puikiai sąveikauja ir chromas bei natrio karbonatas. Jie subalansuoja ir palaiko tinkamą galvos odos pH ir taip neleidžia jos išsausinti.

Norite greičiau augančių plaukų? Stiprinkite šaknis
Tam, kad plaukai  intensyviai ir sparčiai augtų reikia stiprinti jų folikulus, kurie atsakingi už naujų plaukų augimą. Būtent šiomis funkcijomis pasižymi magnis, chlorinas ir nikelis, subalansuojantys plaukų folikulus ir gerinantys jų metabolizmą.

Kasdieniam plaukų augimui sužadinti reikalingi mineralai yra selenas, kalcis ir geležis. Šį trejetuką papildo kobaltas, fosforas bei manganas, kurie dar ir rūpinasi puikia plaukų išvaizda. Prie jų veiksmingai prisideda jodas, palaikantis plaukų augimui reikiamą drėgmę bei kalis, maitinantis juos iš vidaus.

Nemažai moterų su pavydu stebi reklamas, kuriose mato modelius su gausiais ir stambiais plaukais. Jei norite turėti stambesnės apimties plaukus (ir šukuosenas) - naudokite priemones turinčias vanadžio. Bet nepamirškite, kad reklamose matote modelius, prie kurių šukuosenų dirba ne vienas profesionalas, tad ne viskas auksas, kas auksu žiba.

Siera – apsauga nuo aplinkos veiksnių
Kai jau pasirūpinome plaukų augimui reikalingomis medžiagomis, turime sudaryti ir palaikyti apsauginį barjerą, kovojantį su netinkamais aplinkos veiksniais. Sieros mineralas ne tik užtikrina stiprią apsaugą, bet ir suteikia plaukams glotnumo ir žvilgesio.

Unikaliomis valomosiomis savybėmis pasižymi natris, purvas ir molibdenas, kurie švelniai detoksikuoja galvos odą bei plaukus. Visus šiuos mineralus tinkamai įsisavinti padeda boras.

„Atrodo, kad besirūpinant savo plaukais tenka sugrįžti į chemijos pamokas ir prisiminti šiuos dvidešimt šešis mineralus, reikalingus jūsų plaukams. Nemažai šių mineralų rasite maiste ar vartodami maisto papildus. Vis tik renkantis šampūnus, kondicionierius ar plaukų kaukes siūlau atkreipti dėmesį į jų sudėtį – ar jie turi išvardintų ir jūsų plaukams reikalingų mineralų. Gamtoje yra visi mums reikalingi elementai, tik turime juos žinoti, suprasti kokias problemas jie sprendžia ir įsisavinti“, – teigė „Cascada” ženklo atstovė Giedrė.

Į viršų