Purvo terapija jau ne vienerius metus yra didelį populiarumą išlaikantis metodas, taikomas sveikatingumo ir SPA centruose. Natūralus purvas yra gausus įvairių mikroelementų, kurie purvo procedūrų metu teigiamai paveikia odos, plaukų būklę ir bendrą sveikatą. Gydomojo purvo procedūros tampa dar aktualesnės šiltuoju metų laiku, kada saulės spindulių poveikis, ore tvyrantis karštis ir dažnesnis kontaktavimas su vandeniu išsausina odą ir plaukus. Vasarą taip pat padidėja ir organizmo dehidratacijos rizika.

Gydomojo purvo procedūrose gali būti naudojamas įvairių rūšių purvas. Pavyzdžiui, pasaulyje populiariausias Negyvosios jūros purvas, kuris gausus magnio, natrio ir kalio. Mažiau žinomas, tačiau savo veiksmingumu nenusileidžiantis gydomasis durpinis purvas, naudojamas Grand SPA Lietuva procedūrose, savo sudėtyje turi virš 1300 mikroelementų, tarp kurių išsiskiria itin didelis kiekis huminės rūgšties, pasižyminčios stipriomis priešuždegiminėmis savybėmis.

Gydomosios purvo procedūros gali būti taikomos aplikuojant purvą ant odos arba maudantis purvo voniose. Abu metodai yra efektyvūs – panagrinėkime, kokią naudą sveikatai iš jų galime gauti.

Gerina odos būklę

Purvo terapija gali užkirsti kelią odos žalai, kurią sukelia neigiamas aplinkos poveikis. Tačiau šiuo atveju purvas ne tik prevencinė priemonė – purvo procedūros odai turi gydomąjį poveikį. Įrodyta, kad purvo procedūros dėl antibakterinio ir priešuždegiminio poveikio gali padėti kovoti su tokiomis ligomis, kaip aknė, spuogai, odos alergijos, egzema ar psoriazė. Gydomasis purvas taip pat veiksmingai sudrėkina, pamaitina ir stangrina odą.

Gerina virškinimo veiklą

Purvas pasižymi stipriu toksinų iš organizmo absorbavimo poveikiu. Yra žinoma, jog purvo tepimas aplink pilvo sritį natūraliai detoksikuoja virškinamąjį traktą ir stimuliuoja jo funkcionavimą. Reguliarios purvo procedūros gali tapti puikia priemone siekiant sunormalizuoti ar pagerinti medžiagų apykaitą.

Atpalaiduoja nervų sistemą

Purvas pasižymi natūraliomis vėsinančiomis savybėmis, kurios leidžia reguliuoti kūno temperatūrą. Taip pat, kaip minėta, purvas absorbuoja toksinus ir padeda juos pašalinti iš organizmo. Dėl šių priežasčių purvas gali atpalaiduoti nervų sistemą, padėti sumažinti įtampą, nerimą, stresą. Natūropatai ir alternatyviosios medicinos šalininkai purvo terapija skiria ir miego sutrikimų ar potrauminio sindromų gydymui.

Palengvina karščiavimo ir skausmo simptomus

Jei susiduriate su karščiavimu – purvas gali padėti jį numalšinti, atvėsindamas kūną iš vidaus. Taip pat purvas dėl savo priešuždegiminių ir detoksikuojančiųjų savybių gali palengvinti galvos ar kitų kūno sričių simptomus be jokių šalutinių poveikių.

Teigiamai veikia akių sveikatą

Yra žinoma, jog purvo terapija gali atpalaiduoti akis ir pagerinti jų sveikatą. Ajurveda sako, kad vaikščiojimas basomis purve ar tiesiog vėsinančio purvo sluoksnio uždėjimas aplink akis gali padėti atsikratyti akių uždegiminių infekcijų, sumažinti akių ligų riziką ir pagerinti bendrą akių sveikatą.

 

Į viršų