Vargiai rastume moterį, kurios spintoje nebūtų komfortiško drabužio, be kurio neišsiverčiama kasdien. Moteriškas chalatas – patogumo bei šilumos užtikrinimas. Minkštas, ypatingai švelnus ir malonus drabužis, kuris gaubia kūną išėjus iš vonios. Vyrams skirti chalatai dažniausiai būna labai panašūs, tėra vieno tipo. Tuo tarpu apie moterims skirtus tai vargiai galėtume pasakyti – minkšti ar storesni, plonyčiai šilkiniai bei pūkiniai. Kad išsirinkti tinkamiausią nebūtų taip sudėtinga, vertėtų išsiaiškinti savo pagrindinius poreikius.

Chalatų rūšys

Dažnai moteriai chalatas bene patogiausia namų aprangų pakirdus ryte ar išėjus iš vonios. Taip pat jis tampa nepakeičiama garderobo dalimi ir atvėsus orams. Tuomet ypatingai pasitarnauja šiltas chalatas. Jis tampa kur kas pranašesniu už storą megztinį, mat į jį galima greitai ir patogiai susisupti.

Karštesnėmis vasaros dienomis, vertėtų labiau rinktis šilkinius, švelnius chalatus. Jie maloniai ir nepaprastai lengvai krenta ant kūno. Jie itin puikiai tinka tiek ant maudymosi kostiumėlio, vos tik išlipus iš baseino, tiek ant seksualaus apatinio trikotažo, ar šilkinių naktinukų, kai keliaujame į miegamąjį.

Atkeliavus rudeniui bet kuriai moteriai labiausiai norisi šilumos bei jaukumo. Tokiomis situacijomis plonytis šilkinis chalatėlis ne itin gelbės iš situacijos. Šiais gyvenimo momentais verčiausia rinktis minkštą ir storą naminį chalatą. Jis bus patogus, sušildys netgi ypatingai šaltą dieną. Toks drabužis gali būti ne tik labai pratiškas, bet ir dailus. Tuo visiškai įtikina moteriškų chalatų e-parduotuvė fur.lt.

210620

Medžiagos skirtumai

Ieškant savo svajonių chalato, vertėtų atsižvelgti į keletą kriterijų. Vienas esminių – audinys. Moteriški chalatai dažniausiai siuvami iš medvilnės, šilko ar mikrofibro audinio. Taip pat itin dažnas pasirinkimas – chalatai iš flanelinio audinio. Tokio audinio drabužiai pasižymi iškirtiniu minkštumu. Mikrofibro audinio chalatai ypatingi tuo, jog yra ypač ploni, bet jie labiau yra dėvimi dėl to, kad su jais visada jausitės šiltai. Chalatai iš šilko taipogi yra ypatingai ploni, bet taip pat pasižymi tvirtumu. Gana prašmatnus pasirinkimas, bet ne toks praktiškas.

Šiek tiek dėmesio vertėtų skirti stiliui. Nepaisant to, kad tokio drabužio lyg ir neprivalome derinti su kitomis aprangos dalimis, vis tik stilius neturėtų būti paskutinėje vietoje.

Galima pasirinkti chalatą su didesne ir platesne apykakle, kuri nebūtų pritvirtinta prie chalato. Tai suteiks galimybę jaustis kur kas patogiau, reikiamais atvejais pridengs ne tik kaklą, bet ir maloniai šildys.

Pasirinkimą diktuoja gyvenimo būdas

Mažiau populiarus, bet praktiškas pasirinkimas – chalatai su gobtuvais. Puikiai pasitarnaus tiek tuomet, kai norisi šilumos, tiek ieškant kažko patogaus. Jis ne ką mažiau patogus keliaujant iš dušo.

Dar vienas kiek mažiau populiarus, bet išskirtinis chalato dizainas – kimono. Jo rankovės paprastai būna ypač trumpos, todėl nepamainomai pasitarnauja moterims, kurios rytus yra įpratusios pradėti, įslinkdamos į chalatą. Kimono chalatas leis ne tik patogiai jaustis prie pusryčių stalo, visiškai nesibaiminant įmerkti į maistą chalato rankovių, bet ir kuo ramiausiai atlikti makiažą.

Chalato pasirinkimą labai lems kasdienė rutina ir jos įpročiai. Vasaros laikotarpiu labiau rekomenduojama pasirinkti plonesnius audinius, o žiemos metu apsigaubti komfortu, kurį geba garantuoti tik minkštutis audinys. Kad ir kokį chalatą nuspręstume įsigyti, visada verta užsukti į elektronines parduotuves – juk šio drabužio paprastai nė nereikia matuotis, kad būtume tikros, jog jis mums yra tinkamas. Ypač gausiu pasirinkimu stebina fur.lt.

210619

REKLAMA

Į viršų