Asmenys, turintys sveiką ir stabilų svorį, paprastai yra tinkami kandidatai riebalų nusiurbimui. Prieš tai patvirtindamas, plastikos chirurgas įvertina paciento odos būklę. Jeigu ji nėra elastinga, kartu gali tekti atlikti ir pakėlimo procedūrą. Šiame straipsnyje aptarsime, kaip tinkamai rūpintis savo oda prieš ir po riebalų nusiurbimo, kad rezultatai būtų geriausi.

Venkite drastiškų dietų ir išlaikykite stabilų svorį

Prieš riebalų nusiurbimo operaciją būtina išlaikyti sveiką ir stabilų svorį, kuris būtų pastovus. Tačiau nesirinkite madingos ir drastiškus rezultatus žadančios dietos, nesvarbu, kad ir kaip to norėtųsi. Vietoj to, kur kas svarbiau laikytis subalansuotos mitybos ir aktyvaus gyvenimo būdo principų, reguliariai mankštintis. Tai leidžia pagerinti jūsų fizinį pasirengimą, taip pat padėti greičiau atsigauti po operacijos, sumažinti komplikacijų riziką.

Apsisaugokite nuo tiesioginės saulės poveikio

Saulės sukelti odos pažeidimai yra dažna problema, kuri gali trukdyti pasiekti idealius rezultatus atliekant riebalų nusiurbimo operaciją. UV poveikis ilgainiui gali neigiamai paveikti odos elastingumą, todėl procedūra tampa mažiau efektyvi. Tiesą sakant, jei oda yra labai suglebusi, riebalų nusiurbimas gali tik pabloginti jos išvaizdą gydymo zonoje.

Todėl tam, kad apsisaugotumėte nuo kenksmingų UV spindulių, kasdien naudokite tam skirtas priemones. Būti atsargesniems itin svarbu kelias savaites prieš procedūrą. Plastikos chirurgas pateiks nurodymus, kaip kelias savaites ar mėnesius apsaugoti gydymo zoną nuo saulės poveikio.

Laikykitės sveiko gyvenimo būdo

Prieš ir po operacijos svarbu sveikai maitintis. Naudinga vartoti daugiau baltymų turinčio maisto, kuris gali paspartinti gijimo procesą. Taip pat rekomenduojama palaikyti fizinį aktyvumą ir reguliariai mankštintis, kas leidžia išlaikyti odos elastingumą, pasiekti geresnius riebalų nusiurbimo rezultatus.

Norint sumažinti streso ir nerimo lygį, patariama kuo geriau susipažinti su planuojamos atlikti operacijos ypatumais. Šiuo atveju gali padėti tiek plastinės chirurgijos klinikoje dirbantys specialistai, tiek psichologai.

Kruopščiai laikykitės pooperacinės priežiūros instrukcijų

Po riebalų nusiurbimo būtina atidžiai laikytis chirurgo nurodymų dėl kompresinių drabužių nešiojimo, lengvo vaikščiojimo namuose, laipsniško fizinių pratimų atnaujinimo ir svorių kilnojimo apribojimų. Šiuo laikotarpiu ypač svarbus poilsis, todėl nereikėtų į darbą grįžti anksčiau nei rekomenduojama. Tam, kad būtų sumažinta infekcijos rizika, labai svarbi ir tinkama žaizdų priežiūra.

Riebalų nusiurbimo operacija – tai efektyvus būdas patobulinti savo kūno linijas. Visgi, kitaip nei dažnai manoma, ji neskirta svorio metimui. Tinkamai rūpinantis savo oda prieš ir po procedūros galima pasiekti džiuginančius rezultatus. Taigi, jeigu turite tokią svajonę, nedvejokite ir pasiryžkite pokyčiams!

Į viršų