Vyriškų kvepalų asortimentas internete yra itin platus. Vyrams kuriamų aromatų natos gali būti nuo sodrių medienos, odos, rytietiškų iki lengvų ir gaivių kaip citrusai, kedro lapai ar įvairios žolelės. Tiek renkantis kvepalus sau, tiek norint juos dovanoti vyriškos lyties atstovui, specialistai rekomenduoja atkreipti dėmesį į tam tikrus aspektus.

1. Renkant vyriškus kvepalus, gerai apgalvokite, ar šie bus naudojami kasdienai, ar norite tik vakarui tinkamų kvepalų. Kasdieniam naudojimui vyrams gali patikti Kenzo „L‘eau Par“.

2. Vyro amžius – dar vienas aspektas, į kurį rekomenduojama atkreipti dėmesį. Jeigu esate jaunuolis, jums greičiausiai didelio žavesio nesuteiks sodrūs, klasikiniai aromatai. Jauniems vaikinams patariama rinktis lengvus, universalius kvapus, tinkančius ir dienos metui, kai keliaujama į paskaitas ar darbą, ir vakarui, ruošiantis vakarėliui su draugais.

3. Turbūt ne daugelis vyrų girdėjo, jog skirtingiems metų laikams siūlomi skirtingi vyriški aromatai. Atkreipkite į tai dėmesį, kadangi, pavyzdžiui, vasaros metu, kai lauke yra karšta, nei moterims, nei vyrams nėra malonu kvėpintis sunkiais, šleifiniais kvapais. Jeigu ieškote kvepalų šiltajam sezonui, atkreipkite dėmesį į tokias aromatų natas kaip apelsinai, citrinos, ieškokite gaivumo, o sunkesnius kvepalus atidėkite rudens bei žiemos sezonams.

4. Tuo tarpu psichologai sako, jog būdo savybės, kokiomis pasižymi vyras, taip pat turi įtakos kvepalų pasirinkimui. Pastebima, jog romantiški vyrai mieliau renkasi aromatus, savo sudėtyje turinčius įvairių prieskonių: cinamono, čiobrelių. Daug judantiems ir aktyviai gyvenantiems vyrams malonu kvepėti jūriniais akordais, o savimi pasitikintys individualistai renkasi odos ir medienos aromatus . Jiems patinka žinomų prekinių ženklų kvapai kaip Jean Paul Gaultier, Bvlgari ar Diesel.

5. Kvepalų gamintojai vieningai sutaria, jog kad ir kokia akį traukianti vyriškų kvepalų pakuotė bebūtų, didesnį dėmesį šiai skiria moterys, o vyrai domisi aromatų natomis. Tad jeigu galvojate, kad renkant kvepalus vyrams turite didelį dėmesį skirti buteliuko išorei – geriau įvertinkite anksčiau išvardintus aspektus ir atkreipkite dėmesį į vyriškų aromatų natas.

 

Į viršų