Nors įprasta manyti, kad paslaugų teikėjai visuomet paklūsta klientų pageidavimams, tačiau tam visuomet yra ribos. Turbūt kiekvienos profesijos atstovai galėtų išvardinti ilgą sąrašą dalykų, kurie juos erzina labiausiai, ir fotografai taip pat nėra išimtis. Vestuvių fotografas yra tas asmuo, kuris įamžintuose kadruose nori papasakoti nuostabią jaunųjų meilės istoriją, tačiau kartais klientų pageidavimai tiesiog verčia nuleisti rankas. Taigi, ko reikėtų vengti bendraujant su fotografu?

Prašymas gauti visas netvarkytas nuotraukas

Žinoma, visada norisi turėti kiek įmanoma daugiau vestuvių šventės nuotraukų, tačiau gerai pagalvokite, ką darysite su netvarkytomis fotografijomis. Vos vienos fotosesijos metu fotografai padaro po kelis tūkstančius kadrų, kurie vėliau yra atrenkami ir retušuojami. Pasitikėkite fotografu – jis tikrai atrinks pačius gražiausius kadrus, kuriuose atsispindi pakili vestuvių atmosfera bei puikios jaunųjų nuotaikos.

Neestetiški fotosesijos sprendimai

Vestuvių fotografas visuomet yra linkęs ieškoti kompromisų, todėl pasistengs, kad abi pusės būtų patenkintos. Vis dėlto, kartais jaunųjų sumanymai yra švelniai tariant šokiruojantys, kurie vestuvių fotografams atrodo netinkami. Nors ir teigiama, kad klientas visuomet yra teisus, tačiau tikrai ne kiekvienas specialistas norės matyti savo pavardę prie ganėtinai keistų meninių sprendimų. Kitaip tariant, kartais jaunųjų pageidavimų pildymas gali paprasčiausiai gadinti fotografo reputaciją.

Fotosesija už reklamą

Taip, galbūt pradedantys vestuvių fotografai galėtų tai pasiūlyti, tačiau turite suprasti, kad toks pasiūlymas gana dažnai skamba tarsi įžeidimas. Vertinkite vestuvių fotografo darbą – jei jis turi nustatytus įkainius, vadinasi, jie nėra iš piršto laužti (juk kainuoja ir kokybiška technika, ir kelionė iki fotosesijos vietos, ir t.t.) Būkite realistai – profesionalūs fotografai tikrai nesutiks fotografuoti vien tik už teigiamą atsiliepimą.

Prašymai kopijuoti kitur matytus kadrus

Šiandien internetinėje erdvėje galime rasti tikrai daug vestuvių nuotraukų pavyzdžių, tad kartais kyla noras turėti kažką panašaus. Žinoma, kartais nėra nieko blogo „pasiskolinti“ tam tikrus nuotraukų motyvus, tačiau kopijavimas – tai jau intelektinė vagystė. Taigi, nenustebkite, jei vestuvių fotografas nesutiks sukurti tokį pat kadrą, kokį matėte socialiniuose tinklalapiuose, vestuvių fotografų internetinėse svetainėse, ir t.t.

Žinoma, vestuvių fotografas visuomet įsiklauso į jaunųjų pageidavimus, ir stengiasi nuotraukas paversti kiek įmanoma įspūdingesnėmis, tačiau taip pat labai svarbu yra tai, kad šiuo specialistu visiškai pasitikėtumėte. Taigi, bendraudami su vestuvių fotografu neraginkite jo kopijuoti kitų profesionalų sukurtas nuotraukas, neprašykite pateikti visus užfiksuotus kadrus, ir, žinoma, gerbkite jo darbą.

Vestuvių fotografas Vigantas.
 

Į viršų