Mada yra kultūros reiškinys, su kuriuo, norime to ar ne, susiduriame visi. Esame mados vartotojai, todėl suprasti jos tendencijas svarbu. Kitaip kyla pavojus į savo spintas prigrūsti atsitiktinių daiktų. Taupydami savo laiką, pinigus, turėtume sąmoningai pasirinkti garderobą, kurį kartkartėmis  galėtume atnaujinti viena kita detale. Susigaudyti, kas nauja, įdomu  aprangoje, „Šiaulių naujienoms“ padėjo Auksė Mačiūnaitė, wãpsva LT dizaino namų Šiauliuose stiliaus konsultantė.

Derinti sena ir nauja
„Mados tendencijos keičiasi greitai, naujos kolekcijos sukuriamos kas savaitę. Neįmanoma spėti“, – sako A. Mačiūnaitė.

Ir neprotinga būtų taip dažnai garderobą kaitalioti. Pažangioje visuomenėje  populiarėja tvarumo tendencijos. Geriau įsigyti nedaug daiktų, bet žiūrėti, kas džiugins kiekvieną dieną. Kartais galima leisti sau paeksperimentuoti. Tai įneš laisvo polėkio, žavesio.

Svarbiausia derinti. Jei jūsų aprangoje daugiau švarių nuosaikių siluetų, įvaizdį pagyvins ryški rankinė.

Pasak konsultantės, šį sezoną madinga gėlėta arba švelnių spalvų lengvai plaukianti suknelė, vėsesniu oru dėvima su šiltu žiemos sezono megztiniu. Tai puikiai tiks vėjuotą dieną ar vėsų vakarą. Lengva, šilta, patogu.

Sezono karalius – vyriško kirpimo švarkas, plačiais pečiais, ypač gražu mėlynas. Švarkas – geriausia  investicija. Galėsite dėvėti prie kelnių, sijono ar suknelės, derinti su įvairiais marškinėliais. Rankinė ir bateliai neprivalo būti vienodos spalvos. Svarbu, kad jie gražiai tarpusavyje derėtų. Tiek vyrams, tiek moterims tinka rankines pakeisti kuprinėmis. Labai patogu.

Eksperimentuoti detalėmis
„Gaivumo suteiks šilkinė skarelė – ne ta, kurios raštai jau nusibodo. Ji gali būti menininko kūrinys, dailininko tapyta“, – rekomenduoja stiliaus konsultantė Aistė.

Graži sezono naujovė – tiulinės kojinaitės. Tiulis gražiai sukrenta. Jas galima dėvėti net prie aukštakulnių batelių. Pasak A. Mačiūnaitės, pasirinkus ryškios ciklameno spalvos kojinaites, jos taps puikiu aprangos akcentu. Atrodysite žaviai, nenuobodžiai.

Ryškiaspalviai, didesni auskarai suteiks veidui šviežumo, gaivumo. Bet prie labai margos suknelės  geriau tiks kuklesni sidabro auskariukai.  

Daugiau laisvės, spalvų ir šypsenos
„Mūsų vyrai dažnai atrodo per daug rimti, susirūpinę. Norėtųsi daugiau šypsenos, laisvumo, – kalba stiliaus konsultantė. – Šiais laikais džemperiai neturi priminti sporto salės. Norėtųsi kai ko išradingesnio.“

Pasak jos, vyrams labai tiktų akiniai nuo saulės, ypač mediniais rėmeliais.  Laikrodis suteiks išvaizdai solidumo.

„Patarčiau atsisakyti tamsių spalvų, geriau tiks rusvi tonai. Būtinai reiktų įsigyti įvairesnių spalvotų marškinėlių. Gali būti su užrašais, beje, visai gražu su lietuviškais, pavyzdžiui, „Laba diena!“–  siūlo pašnekovė. – Eini bulvaru, o priešais šypsosi visai nepažįstamas jaunuolis: „Laba diena!“ Vyriško derinio akcentas gali būti spalvotos kojinės. Jei nedrąsu, siūloma pradėti nuo juodai baltų raštuotų kojinių.

Vasarą gatvėse pastebime daug moterų, besilaukiančių naujos gyvybės. Jaunoms mamytėms nereikėtų taupyti ir vaikščioti apsitempus „išaugtiniais“ drabužiais. Laisvos, plevėsuojančios suknelės, pasak konsultantės, gražiau, stilingiau atrodytų.

„Beje, šį sezoną platėja ne tik suknelės, –  teigia A. Mačiūnaitė. –  Kelnės taip pat dažniau plačios. Trumpos ar ilgos, džinsinės ar lengvo besiplaikstančio audinio, bet laisvos, plačios –  palazza, kolotės ar kt.“

2019 06 19 8

2019 06 19 9

Wãpsva LT dizaino namų nuotr.

Į viršų