Artėjančių didžiųjų švenčių metas – pakankamai įtemptas ir grožio specialistams. Dabar moterys ir merginos nori atrodyti ne tik žavingai, bet ir išskirtinai, ryškiai. Tad  didelį vaidmenį vaidina ir makiažas, ne tik suknelė. Su visažiste Judita kalbame, kaip veido odą reiktų paruošti vizitui pas visažistę ir kaip pačiai pasidažyti, kad atrodytumei ne prasčiau už pas profesionalą apsilankiusią kolegę.

Šventinis makiažas tik pas profesionalą?
Visažistė Judita sako, anksčiau vykdavusios mokyklinės šventės, kaip šimtadieniai, neturėjo tokios tendencijos, jog dvyliktokės besiruošdamos šventei rinktųsi makiažo specialistą. O dabar pati pastebėjusi, kad tenka keltis kartais ir ketvirtą ryto dėl labai daug merginų, pageidaujančių profesionalaus makiažo.

Galbūt taip yra dėl to, kad jos tapo drąsesnės, nebijo savęs išreikšti ir patraukti dėmesį.

Įmonių vakarėliai, naujametės dienos, didelės kalėdinės šventės kai kurioms moterims jau sunkiai įsivaizduojamos be tobulo makiažo.

„Jeigu tai mokyklinė šventė kaip šimtadienis, tai tą dieną būna paprastai 7–8 panelės, o Naujųjų metų išvakarėse gali būti iki dešimt klienčių. Žinoma, galėtų būti ir daugiau, tačiau jau tuomet gali nukentėti makiažo kokybė. Jį atlikti trunka paprastai apie valandą“, – pasakoja Judita.

Kodėl taip norisi, kad veido bruožus išryškintų profesionalo ranka?

„Profesionalas naudoja profesionalias makiažo priemones, jų, ko gero, moterys kasdien nenaudoja. Tai yra makiažo bazės, akių makiažo pagrindai, šešėliai, skaistalai, fiksatoriai – šie, kad makiažas ilgiau laikytųsi“, – teigia Judita.

Ką vertėtų žinoti prieš apsilankant pas visažistę? Būtiniausia – padaryti odos šveitimą ir svarbiausia – rūpintis, kad oda būtų sudrėkinta ir neliktų šerpetojančių zonų, taip pat, be jokios abejonės, – tvarkingi antakiai.

Dažnai klientės džiaugiasi, kad makiažas išsilaikė dvi paras, o ir pasitaiko specialistų, kurie sako, kad makiažas turi išsilaikyti iki trijų parų ar net po pirties.

„Su makiažu eiti miegoti nerekomenduoju, nes naudojamos profesionalios priemonės – bazės – užkemša poras ir tai nėra į naudą odai. Visuomet sakau – pasidžiaugi makiažu, bet eidama miegoti būtinai jį nusivalai. Po bet kokio vakarėlio būtina nuvalyti makiažą, rytą oda tikrai tau padėkos“, – tikina Judita.

Makiažo tendencijos
Tikriausiai jau visi pastebėjo, kad visos medijos ir socialiniai tinklai šlovina matinius lūpų dažus. „Burgundiška, vyno, nude spalvos yra labai madingos. Varis, auksas, sidabras ir visi blizgūs šešėliai pakeičia madingais buvusius matinius šešėlius“, – sako visažistė. Pasak jos, blizgūs, žėrintys akcentai yra skirti šventėms.

Įdegusiai rudai odai Judita vis dėlto patartų švelnių atspalvių persikinius, rausvus, rožinius, o blyškiaodėms – nebijoti tamsiai raudonos, bordo ir burgundiško vyno spalvos.

„Kaip tik naujametiniam vakarui patarčiau kuo daugiau žėrėti, būti kuo ryškesnėmis. Naujųjų metų pabaiga, tad vertėtų juos sutikti smagiai – patraukiančiomis dėmesį ir išskirtinėmis“, – pataria Judita.

Ką sumanyti šventiniam makiažui?
Dūminis makiažas, užvaldęs Holivudą, labai plačiai naudojamas tiek garsenybių, tiek modelių, tiek visų kitų.

„Dūminis makiažas daromas išsklaidymo technika, dažniausiai būna tamsus, optiškai mažina akis. Šiuo atveju naudoti juodi bei rusvi šešėliai, ant viršaus – melsvas blizgutis. Dažniausiai toks makiažas yra klasikinis, universalus, tinkantis visoms. Galima naudoti violetines, žalias, chaki spalvas. Akies vokas pirmiausia padengiamas tamsia spalva, o virš akies linkio jau dedama šviesesnė spalva, ji retušuojama. Dažnai dūminis makiažas yra daromas sklaidant juodą pieštuką, bet paprasčiau ir greičiau tampa naudojant šešėlius. Galbūt reikėtų nepersistengti su lūpomis, tad jeigu akims pasirinktas sodrių spalvų dūminis makiažas, tai lūpoms turėtumėme rinktis neutralią spalvą arba naudoti blizgį“, – sako Judita.

Blyškiaveidėms visažistė pataria akcentuoti lūpas ir rekomenduoja „pinup“ arba „retro“ stilių: ryškios lūpos arba išraiškingas akių kontūras, taip pat galimas ir tas pats ryškus akių makiažas bei blyškesnės lūpos.

Patarimai
Visažistė pataria, jeigu veido oda labai pavargusi, reikėtų ją prausti tokiu tonizuojančiu mišiniu: pusės citrinos sultis sumaišyti su stikline vandens arba paprasčiau tariant – citrina/vanduo santykiu 1:2. Pakanka suvilgyti odą ir ji tampa skaistesnė, gražesnė.

Galima naudoti ledo kubelius ir jais trinti veidą, tuomet oda pasitempia, atsigauna, tampa skaisti. Tai labai naudingi triukai prieš darantis šventinį makiažą.

O toms, kurių blakstienos yra labai trumpos ir plonos, tereikia teptuku ant blakstienų užberti birios pudros ir tuomet dažyti blakstienas – tikrai pastebėsite, kad jos pailgėjo ir tapo storesnės.

„Kad lūpų dažai išliktų ilgiau, galima jas pirmiausia padengti biria pudra arba mažu sluoksniu tonalinio kremo. Tiesa, merginoms, kurios turi plonas lūpas, nepatariu naudoti tamsių lūpų dažų, geriau naudoti blizgius, rinktis švelnias spalvas“, – sako Judita.

Yra vadinamasis ombre metodas, kurį, pasirodo, galima naudoti ir ant lūpų: lūpų kampučiai, kraštai patamsinami, o vidurys šviesinamas. Modeliavimo priemonėmis aplink lūpas sukuriamas dar putlesnių lūpų efektas, kai po apatine lūpa sukuriamas šešėlis, o sritis virš viršutinės lūpos šiek tiek paryškinama švytėjimą suteikiančia priemone.

Taip pat labai svarbu pudrą ant veido paskirstyti pamažu, palaipsniui sluoksniuojant, o ne užkloti vienu dideliu sluoksniu, sukursiančiu tik kaukės efektą.

2016 12 08 04

Akių akcentas – aukso spalvos šešėliai.
Visažistės Juditos archyvo nuotr.

2016 12 08 01

Dūminis makiažas.
Visažistės Juditos archyvo nuotr.

Į viršų