Išsirinkti tobulą šukuoseną išleistuvėms, vestuvėms, jubiliejui ar kitai iškilmingai progai – ne taip paprasta, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Besąlygiškai atsiduoti į kirpėjos rankas? Jeigu su savo kirpėja, kaip sakoma, ne vienas pūdas druskos suvalgytas ir ji jau bent keletą kartų įrodė, jog moka atspėti ir geba įgyvendinti jūsų norus – puiku. Tačiau tokių laimingųjų, turinčių Pelenės krikštamotės fėjos vardo vertas kirpėjas – vienetai. Visoms kitoms galioja taisyklė: skęstančiųjų (arba švenčiančiųjų) gelbėjimas – pačių skęstančiųjų (švenčiančiųjų) reikalas.


Kaip tik tarp tokių skęstančiųjų-švenčiančiųjų neseniai atsidūriau aš pati. Reikia šukuosenos. O mano geroji kirpėja tada, kai man jos labiausiai reikės, pati išskrenda mėgautis medaus mėnesio malonumais. Tenka ieškotis, kas ją pavaduotų. Nedrąsiai skambinu draugės rekomenduotai šukuosenų meistrei, o ji man tiesiai šviesiai rėžia: kad iš tikrųjų susikalbėtume ir abi viena kitą suprastume, atsinešti nuotraukų, kaip turėtų atrodyti mano šukuosena – o jau tada ir šukuoti bus galima.


Še tau, kad nori! Nuotraukos – ne bėda. Bet kaip iš visos šukuosenų gausos išsirinkti, kas tiks būtent man? Gerai būdavo pas aną kirpėją, kuri suprasdavo mane iš pusės žodžio ir pati nuspręsdavo (visada į dešimtuką!), kas man tinka ir kas ne. Dabar tenka kapanotis pačiai.
Tikiuosi, mano patirtis pravers ir jums, mielos skaitytojos. Taigi į kokius klausimus turėtumėte sau atsakyti prieš išsirinkdamos proginę šukuoseną?

  1. Ar žnyplėmis suformuotos garbanos laikysis? Jei jūsų plaukai – atkakliai tiesūs, o svajojate apie romantiškas, vėjyje besiplaikstančias garbanėles, visų pirma pagalvokite, kiek turės atlaikyti šukuosena? Naivu tikėtis, kad ji išliks nepriekaištinga visą dieną, jei žinote, kad žnyplėmis sugarbanoti jūsų plaukai išlieka garbanoti vos keletą valandų. Be abejo, kirpėja gali garbanas „sucementuoti“ stiprios fiksacijos laku. Tačiau tada apie tą svajingą plaikstymąsi vėjyje nė nesvajokite – teks visą dieną tenkintis „stovinčia“ šukuosena. Arba rinktis kitokį stilių.
  2.  Koks oras? Ar bus karšta, ar vėjuota, ar lietinga? Turėkite omeny, kad visi šie faktoriai turi daug įtakos šukuosenos „atsparumui“. Jei oro sąlygos nepalankios – geriau rinktis kuo labiau sutvirtintą šukuoseną, pvz. kuodą ar įmantrių kaselių pynę – tada jau tikrai bus galima tikėtis, kad ir vakare ji nepraras nei formos, nei žavesio.
  3.  Kokią suknelę vilkėsite? Jei suknelė – be petnešėlių, atvira, susikėlusi plaukus į viršų ir susirišusi į kuodą galite pasijusti nejaukiai, tarsi viešumoje būtumėte pernelyg nuoga. Taigi geriau vadovautis taisykle: kuo atviresnė suknelė, tuo palaidesni plaukai. Arba apgalvokite, kuo galėtumėte prisidengti iškirptės sritį: masyviu koljė, šalikėliu, švarkeliu ir pan.
  4.  Kaip jaučiatės patogiausiai? Vienoms kirpčiukai, dengiantys vieną akį – kasdienybė, kitoms toks šukuosenos stilius gali sukelti net orientacijos erdvėje sutrikimus. Todėl pasakykite kirpėjai, kaip jaučiatės jaukiausiai: ar kai plaukai nušukuoti nuo veido tolyn, ar atvirkščiai, kai sruogelės šiek tiek pridengia skruostikaulius, kaktą, ausis. Net ir tobula šukuosena neatrodys gerai, jei su ja jausitės nejaukiai ir nepatogiai.
  5.  Su aksesuarais ar be? Jūsų plaukai anaiptol neprimena šampūnų reklamos, yra plonučiai, o dar ir pastarasis dažymas ne itin pavyko? Ką gi, vien tuo, kad juos išpurens, ištiesins ar sugarbanos, kirpėja padėties nepataisys. Bet nusiminti neverta. Nepamirškite, kad stebuklus gali padaryti plaukų aksesuarai: jie ir ataugančias šaknis paslepia, ir suteikia šukuosenai žaismės bei spalvų ir, jei tik reikia, netgi padeda imituoti tankesnius, ilgesnius, dailesnius plaukus. Tad tarkitės, ką atsinešti šventės rytą į kirpyklą – ir laukite savo stebuklingos metamorfozės!
Į viršų