Vasara – tai laikas, kai galime odos priežiūrai skirti bet kokius natūralius produktus, kurie auga darže, sode ar galima rasti miške. Drąsiai naudokite tai, ką ir valgote: daržoves, vaisius, uogas. Specialistai tvirtina, kad kosmetinės kaukės iš uogų mūsų veido odą veikia labai gerai. Ypač tokios kaukės rekomenduojamos sausai, perdžiūvusiai nuo saulės, vystančiai odai.
Tačiau tai nereiškia, kad uogų kaukių nereikia normalią ar riebią odą turinčioms moterims: kaukėse taip pat gausu vitaminų, rūgščių ir kitų naudingų medžiagų. Tokios kaukės ir maitina, ir drėkina vienu metu, o oda tampa skaistesnė ir jaunesnė.

Kaukė iš braškių išplėstų porų ir riebiai odai
Sutrinkite keletą švarių uogų, idealu būtų tai daryti mediniu šaukštu. Pridėkite į šią masę duonos giros, kad gautųsi košės masė – ją tepkite ant veido ir palikite 10-15 minučių. Nuvalyti suvilgytu virintame vandenyje vatos tamponu. Nusiprausti vėsiu vandeniu arba veidą patrinti vėsiu leduku.

Maitinamoji kaukė
2 šaukštus aviečių sutrinti, užpilti šilta grietinėle, kad gautųsi tiršta masė, pridėti arbatinį šaukštelį medaus. Šią kaukę užtepti ant veido 15 minučių, nuplauti šiltu vandeniu, nusiprausti vėsiu.
Valomoji kaukė
1 šaukštą balto molio atskiesti šviežiomis aviečių sultimis, kad gautųsi grietinės tirštumas. Palikti ant veido 15 minučių. Nuplauti vėsiu vandeniu.

Drėkinamoji kaukė sausai odai
Sutrinti agrasto uogas – košės reikės dviejų šaukštų, pridėti 1 kiaušinio trynį ir 1 šaukštą varškės. Viską gerai išmaišyti. Jei kaukė gausis per tiršta, galima įpilti šiek tiek grietinėlės. Palikti ant veido 15 minučių, nuvalyti vatos tamponu, suvilgytu žalioje arbatoje, nuplauti vėsiu vandeniu.

Maitinamoji kaukė vystančiai odai
2 šaukštus sumaltų agrastų uogų sumaišyti su 1 šaukštu grietinės ir 1 arbatiniu šaukšteliu medaus bei palikti ant veido 15 minučių. Nuplauti šiltu petražolių nuoviru arba šiltu vandeniu, patrinti veidą leduku ir užtepti drėkinamąjį kremą.

Kaukė šerpetojančiai ir patemptai odai
Agrastų masę sumaišyti su alyvuogių aliejumi iki grietinės masės, užtepti ant veido ir palikti 20 minučių. Nuvalyti vata, suvilgyta šiltoje ramunėlių arbatoje. Po to ant veido galima užsidėti marlę, suvilgytą ramunėlių nuovire, ir palikti dar 5 minutėms. Nusiprausti nebūtina.

Kaukė riebiai odai
Išspausti agrastų sultis ir pridėti bulvių krakmolo, kad gautųsi tiršta masė. Užtepti ant veido 20 minučių, nuplauti vėsiu vandeniu. Po procedūros rekomenduojama veidą nuprausti mineraliniu negazuotu vandeniu.

Kaukė kombinuotai odai
Sumalti sunokusią mėlyną slyvą, paimti 1 šaukštą minkštimo, pridėti 1 šaukštelį medaus ir 1 šaukštelį citrinos sulčių – gerai viską išmaišyti, užtepti ant veido 10 minučių. Viską nuplauti kambario temperatūros vandeniu. Tą dieną geriau nesirodyti saulėje.

Jauninamoji kaukė
Išimti iš vyšnių kauliukus ir sumalti uogas. Paimti 2 šaukštus vyšnių piurė, pridėti 1 šaukštą grietinės, 1 arbatinį šaukštelį medaus ir 1 arbatinį šaukštelį alijošiaus sulčių – viską gerai išmaišyti. Užtepti ant veido 15 minučių, po to viską nuplauti šiltu vandeniu. Rekomenduojama patrinti veidą žalios arbatos ledukais. Galima užsitepti ir drėkinamojo kremo.

Į viršų