Taigi, jūs nusprendėte atsisakyti keleto kilogramų. Į ką visų pirma atkreipsite dėmesį? Žinoma, kad į mitybą, ir tai yra teisinga. Vis dėl to būtina nepamiršti ir apie gėrimus, kuriuos jūs geriate dažniausiai. Pasirodo, ir skystis padeda jums lieknėti. Kuo daugiau geriam, tuo daugiau skysčių išeina iš mūsų organizmo ir nusineša su savimi nereikalingus riebalus bei toksinus. Jei žmogus geria retai, skysčiai kaupiasi audiniuose ir taip kaupiamas papildomas svoris.


Tačiau toli gražu ne kiekvienas gėrimas padės mums išlaikyti geras formas. Pavyzdžiui, gazuotas vanduo ne tik neleis mums sukūsti, bet ir tam tikrais atvejais gali pakenkti sveikatai. Juk tokiuose gėrimuose daug angliavandenių. Cukrus, esantis gėrimuose, priverčia dehidratuoti svarbių organų ląsteles.


Energiniai gėrimai taip pat kenkia tiek lieknėjimui, tiek ir sveikatai. Nes juose labai daug kalorijų. Lygiai tas pats galioja alkoholiniams gėrimams: kuo daugiau laipsnių, tuo daugiau rizikos.
Ypač pavojinga gerti alų, kadangi jis turi aukštą glikeminį indeksą, todėl didelė dalis kalorijų iškart atsideda kaip riebalai.
Tačiau yra nemažai gėrimų, kurie ne tik padės jums sulieknėti, bet ir išvalys jūsų organizmą.


Vanduo. Tai pati pigiausia ir teisingiausia priemonė lieknėjimui. Juk jame nėra riebalų, kalorijų, todėl ir geriant nekyla apetitas. Mūsų smegenys dažnai neatskiria troškulio ir alkio pojūčių, todėl kai mūsų organizmas reikalauja skysčių, mes norime valgyti. Pabandykite kiekvieną kartą, kai jums norisi valgyti, išgerti vandens stiklinę. Jei alkis neišnyks, galite pavalgyti. Be to, atminkite, kad būtina išgerti pusantro litro švaraus vandens per dieną.

Žalia arbata. Dauguma žino apie šio gėrimo naudą. Ji šalina šlakus ir normalizuoja medžiagų apykaitą. Todėl rekomenduojama išgerti iki penkių žalios arbatos puodelių per dieną. Stenkitės įprastą kavos puodelį pakeisti naudinga arbata ir su kiekvienu puodeliu jūs mesite kalorijas. Žinoma, gerti reikėtų be cukraus, nors medus tikrai nepakenks.

Mėtų arbata. Šis gėrimas taip pat neturi kalorijų. Jis greitina virškinimą, be to, panaikina galvos skausmus, puikiai tonizuoja organizmą. Dar mėtų arbata padeda atsikratyti streso, o juk būtent stresas skatina vartoti vis daugiau maisto nei iš tikrųjų reikia.

Imbierinė arbata. Ji labai efektyvi lieknėjimui: gerina medžiagų apykaitą, stiprina imunitetą, valo organizmą, tonizuoja. Išbandykite štai tokį gėrimą: tris šaukštus trinto imbiero sumaišyti su dviem arbatiniais šaukšteliais medaus ir čia įpilti 25 g citrinų sulčių – visa tai užpilkite nelabai karštu vandeniu. Rekomenduojama gerti prieš valgį.

Daržovių ir vaisių sultys. Jos ne tik padeda lieknėti, tačiau dar yra ir skanios, jose gausu vitaminų. Šviežiai spaustos sultys leidžia organizmui pasveikti ir sustiprėti, tačiau jas gerti reikėtų atsargiai. Naudingiausios lieknėjimui sultys – moliūgų, apelsinų, obuolių, mandarinų, greipfrutų.

Kefyras. Puikus dietinis produktas. Jis normalizuoja virškinimo sistemą. Lieknėjimui užtenka dviejų iškrovos dienų per mėnesį arba paprasčiausiai pradėkite gerti kefyrą vietoj tam tikro dienos patiekalo.

Žolinės arbatos. Jos padeda lieknėti, tačiau kadangi žolės dažniausiai yra vaistinės kilmės, tad reikėtų pasidomėti, kaip jas vartoti. Įvairūs žolių nuovirai mažina apetitą, gerina virškinimo sistemą, medžiagų apykaitą, šalina šlakus.

Pienas. Jis padeda kovoti su alkio jausmu, be to, jame gausu kalcio, kalio ir kitų naudingų medžiagų. Kadangi piene yra sunkieji angliavandeniai, įsisavinamas jis gana lėtai. O kalcis, beje, skatina hormono, kuris padeda sukūsti, gaminimą.

Avižų kisielius. Šis gėrimas skatina medžiagų apykaitą ir atitinkamai leis greičiau pasijusti lieknesnei, taip pat sustiprinti imuninę sistemą. Kisielių patartina gerti tuščiu skrandžiu pusę stiklinės 20 minučių iki valgio.


Žinoma, lieknėti padedančių gėrimų yra ir daugiau, jūs pačios galite pasirinkti juos pagal savo skonį.

Į viršų