alt

Daugelis žmonių į meilės nuotykius įsivelia ne tam, kad įskaudintų partnerį, bet todėl, kad pasijunta vieniši.
Redakcijos archyvo nuotr.

Stipruolis iš treniruoklių salės. Seksualus kolega. Žavus vaikinukas, pristatęs į namus picą. Kiekviena moteris anksčiau ar vėliau susimąsto: o kas, jei bent kartelį pabūčiau neištikima? Tačiau tik nedaugelis tokias mintis paverčia realybe. Ir vis dėlto tos, kurios jau pasimatavo neištikimosios statusą, perspėja: yra dalykų, apie kuriuos jos būtų norėjusios žinoti dar prieš užmegzdamos romaną „kairėje“.

1. Tai prasideda visai nekaltai. Tiesą sakant, retai kada neištikimybė „ištinka“ kaip netikėtumas, tarsi perkūnas iš giedro dangaus. Ir vargu ar daug antrąją pusę turinčių moterų į meilės nuotykius įsivėlė turėdamos konkretų tikslą – apgauti partnerį. Galbūt tam tikrame gyvenimo etape pasijutai vieniša? Netikėtai atnaujinai kažkada nutrūkusią pažintį? Pradėjai flirtuoti su kolega? Šiaip ar taip, vargu ar nuodėmingos mintys galvoje sukosi nuo pat pirmos šypsenos ir pirmo žvilgsnio. Tiesiog jūs bendravote, o riba, skirianti „tai dar nekalta“ ir „o čia jau pavojinga!“ palengva bluko.

2. Nepajunti ribos, kol nebūna per vėlu. Kad tai, ką padarei, yra blogai, dažniausiai suvokiama jau post factum. Kai organizme šėlsta ir vėl sukilę hormonai, o kažkas kužda tau į ausį, kokia žavi ir nuostabi esi, blaivus protas išsijungia. Juk kažkas pagaliau tavęs iš tikrųjų klausosi, kažkas pastebi tai, ko tu nė nemanei turinti... Šie nauji atradimai taip užburia ir pakeri, kad svarstyti, ar gerai elgiesi, nebelieka nei noro, nei laiko.

3. Randi pasiteisinimą. Tu ištekėjai per jauna. Tavo vyras emociškai atšalo. Jūsų santykiuose nebeliko aistros. Galbūt jis taip pat tave apgaudinėja? Sugalvosi tūkstančius pasiteisinimų ir netgi pati imsi tikėti, kad pasirinkai teisingiausią išeitį. Bent jau kurį laiką toks tikėjimas tau padės.

4. Tai veža! Nauja aistra suteikia sparnus. O faktas, kad turi paslaptį, jos saugojimas ir slėpimas, gali užvesti ne mažiau nei pats romanas. Pagaliau po tiek laiko tu turi kažką, kas priklauso tik tau. Tai suteikia neįtikėtiną energijos pliūpsnį.

5. Nuolatinė baimė. Susitaikyk – ji lydės tave visą laiką kol truks jūsų romanas. O kas, jei netinkamu metu paskambins meilužis? O kas, jie jis nebepaskambins? Ar galėtum dabar jam paskambint? O ar apskritai turėtum skambinti? Ar tavo elgesys nekelia įtarimų? Ar nuo tavęs nedvelkia kito vyro kvepalais? Apsėsta visų šių klausimų tu nuolat mintyse kursi galimus pasiteisinimus, ką galėtum atsikirsti, jei kas nors kokiu nors klausimu ar pastaba pastatytų tave į keblią situaciją.

6. Kaltė persmelks viską. Tu esi kažkieno žmona, galbūt kažkieno mama. Ir kaskart, kai žmonės girs jūsų šeimą, sakys tau komplimentus, džiaugsis jūsų namais, svetingumu, puikiais santykiais, tave draskyte draskys kaltės jausmas. Todėl verksi likusi viena kambaryje, verksi automobilyje, verksi duše. O kai draugų kompanijoje išgirsi anekdotą, prasidedantį „vyras grįžta iš komandiruotės anksčiau...“, pajusi užplūstančią paranoją: tikriausiai tai užuomina, kad jie viską žino!

7. Meilužis – nepigus malonumas. Viešbučio numeris, auklės paslaugos, seksualūs apatiniai, grožio salonai, treniruotės... Būdama žmona be kai ko gali apsieiti, o tapusi meiluže, privalėsi turėti viską. Tai nepigu. Be to, teks suktis taip, kad šeima nepajustų skirtumo finansų srityje. Taigi turėsi kūrybingai tvarkyti šeimos buhalteriją, kartais padarant tai, kas neįmanoma.

8. Nutolsi nuo draugų. Romano pradžioje tau visiškai pakaks jo – jums bus malonu kalbėtis, trokšite tik vienas kito draugijos. Bet ilgainiui ateis laikas, kai apie savo gyvenimą norėsi pasikalbėti dar su kuo nors. O draugams juk negali atskleisti visų paslapčių! Veikiausiai net geriausiai draugei bijosi papasakoti užmezgusi slaptą romaną – arba ji nesupras, arba atkalbinės, arba gali netyčia tave išduoti. Todėl tu tylėsi. Ir jausiesi neįtikėtinai vieniša.

9. Kaltė prieš vaikus. Net jei tau burkuojant su mylimuoju vaikai krykštaus darželyje ar stropiai mokysis mokykloje, nuolat jausiesi taip, tarsi vogtum iš jų laiką, meilę, energiją ir dar kažką svarbaus. Tavęs neapleis baimė, kad kada nors tavo vaikų sutuoktiniai su jais pasielgs taip pat. Be to, jausi nuolatinę įtampą žinodama, kad galbūt griauni vienintelę tikrą šeimą – juk vaikams bet koks kitas variantas bus ne tas pats!

10. Nemiga taps įprasta būsena. Nuolat slėpdama ir saugodama savo romaną ilgainiui išmoksi atsipalaiduoti tik tomis akimirkomis, kai visa šeima saldžiai sumigs – juk tada niekas nieko nepatogaus nepaklaus, neįtars. Tiesa, visiems sumigus tu pati dar ilgai vartysiesi lovoje. Nes į galvą ir vėl lįs visos dienos įvykiai: ar tikrai viską gerai suslapstei? Ar nepalikai kokių nors įkalčių? O kas bus, jei...?

11. Tu pavyduliausi savo meilužio. Ironiška, tiesa? Bet kaip tik taip ir nutinka. Kai tik negalėsi su juo susisiekti, kai jums susitikus jis bus be nuotaikos, arba atvirkščiai – neįprastai linksmas, kai jis atsiprašys, kad negali susitikti ir t. t. tu... eisi iš proto, kad jis tuo metu yra su kita!

12. Ūmai suvoksi, kad tobulų nėra. Kai tik pagausi save galvojant, kad tavo meilužis – kaip tik tas žmogus, kurį tu turėjai sutikti vietoje savo dabartinio sutuoktinio, jis ims ir iškrės ką nors tokio, kas vėl grąžins tave prie minties: „visi vyrai kiaulės!“ Anksčiau ar vėliau taip tikrai nutiks. Tada suvoksi, kad tobulų vyrų ir idealių santykių apskritai nebūna. O kažkas, kas tave ant meilės sparnų išnešė iš kasdienybės rutinos ir įpūtė naujos aistros, ilgainiui ėmė elgtis labai panašiai kaip ir tavo vyras, kuriuo esi nusivylusi jau seniai.

13. Saugoti kompiuterį ir mobilųjį telefoną – darbas! Ir niekas neišleis nei išeiginių, nei atostogų. Kad ir kaip besisuktum, su meilužiu kažkaip susisiekti vis tiek turėsite. Labiausiai tikėtina, kad darysite tai elektroniniais laiškais, skype ar telefonu. Vadinasi, tavo kompiuteris ir tavo telefonas taps daiktais, kurie gali kam nors atskleisti visą tiesą. Taigi sudie komforte, kai gali bet kada palikti atverstą savo laptopą ar ramiai pamiršti namuose telefoną!

14. Teks kontroliuoti savo žodžius. Nes jei turėdama meilužį vis dar stengiesi išlaikyti tikrąją šeimą, tikėtina, tenka taikstytis ir su intymiom akimirkom tarp tavęs ir sutuoktinio. O čia slypi savi pavojai – pasakysi ką nors ne taip, ne tą vardą ištarsi, leptelėsi ką nors tokio, kas savaime suprantama tau ir meilužiui, bet vyrui skamba mažų mažiausiai keistai. Juk mylėdamasi beveik visada galvosi apie meilužį! Taigi sveika atvykusi į neištikimųjų pasaulį, kur net intymus gyvenimas persmelktas minties: „ar dabar ko netinkamo nepasakiau?“

15. Tau bus gaila savo vyro. Kaskart, kai jis padarys kavą taip, kaip tu mėgsti, pasakys komplimentą ar pasveikins gimtadienio proga, tau iš skausmo plyš širdis – nes tau bus beprotiškai gaila žmogaus, kuriam aistrą tik vaidini.
16. Naujas seksas virs... senu. Taip, net ir ta didžiulė aistra, kurią jautei jūsų bendravimo pradžioje, ilgainiui kiek atvės. Be abejo, tai nereiškia, kad lovoje su meilužiu būtinai taps nuobodu. Tiesiog tai, kas anksčiau tave persmelkė kaip žaibas, vėliau liks šviesti tik lempute.

17. Sakyti tiesą ar toliau meluoti? Anksčiau ar vėliau, pavargusi nuo melo, bent dalele širdies desperatiškai trokši iškloti vyrui visą tiesą. Kita tavo dalis įtikinės, kad verčiau meluoti ir toliau. Bet čia pat suvoksi, kad ir vienas, ir kitas variantas – blogi. Prisipažinimas gali reikšti tavo santuokos pabaigą. Tai įskaudins tavo partnerį, o jei turite vaikų – atims iš jų normalią šeimą. Žinai, kad taip pasielgti tau būtų per sunku. Todėl veikiausiai ir vėl grįši prie sekinančio melo.

18. Viską nutraukti bus sunku. Retai kada meilužių poros išsiskiria draugišku sutarimu – veikiausiai ne ką dažniau nei sutuoktiniai. Todėl jei išsekusi nuo dvigubo gyvenimo viską nutraukti pasiryši tu, bet jis norės tęsti, kyla pavojus, kad apimtas nevilties pasielgs neapgalvotai – pavyzdžiui, pats viską papasakos tavo vyrui. Arba nuolat įkalbinės tave susitikti, bendrauti toliau. Jei pirmasis viską nutraukti pasiryžo jis, o tu dar nepasirengusi – labai gali būti, kad pulsi jam pataikauti ir pažadėsi ką tik nori, kad tik jūsų ryšys dar tęstųsi. Šiaip ar taip, jei jūsų norai ir planai nesutaps – lengva nebus.

19. Prisiminimai kankins. Net jei tavo neištikimybė padėjo nutraukti tikrai niekam tikusią santuoką, veikiausiai iš jos bus likę dalykų, akimirkų, kurias branginai. Su nauju žmogumi viskas kitaip. Tikrai užplūs liūdesys ir prisiminimai, kas anksčiau buvo gera. Net jei iš tiesų ir nebuvo taip gera, kaip atrodo dabar.

20. Romanas gali... sustiprinti santuoką. Jei nuspręsi, kad romanas buvo didžiulė klaida, čia pat suprasi, kokia brangi tau yra tavo santuoka. Tai privers tave naujom akim pažvelgti, koks nuostabus žmogus visą tą laiką buvo šalia. Šiame taške gali pasielgti dvejopai: viską papasakoti savo partneriui tikėdamasi, kad jis supras ir atleis – taip pradėtumėte naują santykių etapą nuo švaraus lapo, be apgaulės; arba nuspręsti, kad tavo intymi išpažintis partnerį pernelyg nuviltų ir įskaudintų, todėl verčiau liksi kentėti savo melą pati viena, o jam nuo šiol teiksi tik džiaugsmą. Pastaruoju atveju teks susitaikyti su tuo, jog gyvensi su nuolat lydinčia paranoja – o kas, jei jis vis dėlto ką nors sužinos?! Kita vertus, galimas ir toks variantas, kad romanas paskatins nutraukti santuoką ir pradėti naujus santykius – tokiu atveju tu jau žinosi, ko trūko ankstesniame ryšyje ir ką dabar gali daryti kitaip, kad nepasikartotų buvusi situacija. Šiaip ar taip, romanas gerokai pakeis tavo santykius. Į gera ar į blogą – parodys laikas.


Į viršų