Ne vienerius metus nešiojau trumpus plaukus. Dabar juos noriu atsiauginti, bet jie labai lėtai auga. Kaip galėčiau paspartinti jų augimą?

Sandra
Kad ir kaip gaila būtų kiekvieno plaukų milimetro, svarbiausia prieš pradedant auginti plaukus nukirpti pažeistus jų galus. Išsitrinkusi galvą, stenkitės išsidžiovinti natūraliai, nenaudokite plaukų džiovintuvo. Taip prižiūrimi plaukai galės sveikiau augti.
Esant galimybei, pasirinkite natūralius, ekologiškus šampūnus plaukams. Tokie produktai neturi konservantų, neapsunkina plaukų.
Maistas, tiksliau tinkama mityba, yra vienas svarbiausių veiksnių, norint užsiauginti gražius plaukus. Jūsų maiste turi netrūkti vitaminų, baltymų ir riebalų. Angliavandenius rinkitės tik tuos, kurie lėčiau pasisavinami: kruopos, daržovės, vaisiai. Atsisakykite saldumynų, kavos, alkoholio. Vartokite vitaminų, papildų, skirtų gražiems plaukams.
Kai plaukai kiek ataugs, nenaudokite stipriai veržiančių gumyčių, segtukų. Per daug įtempti plaukai yra prasčiau aprūpinami visomis medžiagomis, taip stabdomas jų augimas.
Ištrinkusi galvą, plaukus perplaukite vėsiu vandeniu. Taip plauko folikulas yra tarsi „uždaromas” ir neigiami aplinkos veiksniai jį mažiau veikia.
Kiekvieną vakarą išmasažuokite galvos odą, iššukuokite plaukus įvairiomis kryptimis. Tai suaktyvina kraujotaką ir padeda jiems greičiau augti.

Bananų ir medaus kaukė
Ši kaukė yra veiksminga priemonė, atgaivinanti itin pažeistus plaukus, atpalaiduojanti nervų sistemą.

Prireiks:
- 1 banano,
- 2 šaukštų natūralaus jogurto,
- 2 šaukštelių kviečių gemalų aliejaus,
- 1/4 šaukštelio lecitino,
- 1/8 šaukštelio medaus,
- 2 arbatinių šaukštelių sutirštinto pieno su cukrumi,
- 2-4 lašelių kvapniosios kanangos (ang. ylang ylang) eterinio aliejaus.
Į tirštą geltoną masę sutrinkite visas sudedamąsias recepto dalis. Ištrinkite galvą. Po to plaukų dažams skirtu šepetėliu ištepkite kauke plaukus iki galiukų, palikdama neliestas šaknis. Apsukite plaukus pašildytu rankšluosčiu ir palikite valandai. Po to plaukus išskalaukite šiltu tekančiu vandeniu ir dar kartą ištrinkite šampūnu.

Į viršų