Tikintys, kad vasario keturioliktoji gali atnešti amžiną meilę, vakar visoje šalyje skubėjo kurti naujų šeimų. Į Šiaulių miesto savivaldybės Civilinės metrikacijos skyrių atvyko net dešimt porų.

Jolanta GRUBLIAUSKAITĖ
Mindaugas Burba ir Monika Baltramaitytė bei Artūras Gabalis ir Rita Tamošiūnienė tikino, kad šią dieną pasirinko neatsitiktinai. Jų nuomone, meilės dieną sukurta sąjunga turėtų būti tvirta. Maža to, kiekvienais metais šią ypatingą dieną jie galės minėti savo vestuvių metines. Rytis Šileika ir Airūna Bartkutė buvo kitokios nuomonės. „Šios dienos specialiai tikrai nesirinkome. Norėjome susituokti vasario šešioliktąją, nepavyko. Tačiau nėra to blogo, kas neišeitų į gerą. Dabar esu rami, kad vyras niekada nepamirš šios datos. Net skaičių ant žiedų graviruoti nereikėjo“, – šmaikštavo nuotaka.
Esama daugybė legendų apie šventąjį Valentiną. Vienose pasakojama, kad pastarasis padėdavo įsimylėjusioms poroms prisiekti amžiną meilę, nors valstybėje buvo priimtas įstatymas draudžiantis tuoktis, kitose – kad jis labai mylėjęs vaikus ir t. t. Nors istorijų daug, bet esmė ta pati – Valentinas niekaip neatsiejamas nuo meilės.

Į viršų