2013-03-28 05

Visažistė Inga Romanovienė sako, jog pavasarį moteris turi tiesiog švytėti, tačiau tai nereiškia, kad jos veidas turi blizgėti.
Asmeninio albumo nuotr.

Lina ABROMAVIČIENĖ
Šį pavasarį madingos natūralios, šviesios spalvos. Kaip sako visažistė Inga Romanovienė, kiekviena moteris turi tiesiog švytėti, tačiau tai nereiškia, kad jos veidas turi blizgėti. Pasak visažistės, pavasarį kiekvienai norisi atrodyti gaiviai, todėl makiažas neturėtų apsunkinti veido tamsiomis spalvomis.

Šio pavasario makiažo mados tendencijos
Pasak I. Romanovienės, dažniausiai moterys į grožio salonus ateina tada, kai laukia kažkokia šventė. Jos pasako suknelės spalvą ir tada drauge su visažiste nusprendžia dėl makiažo spalvų, ir kaip turėtų atrodyti. „Nuolatinės klientės pasitiki, todėl leidžia man pačiai nuspręsti, kaip jos atrodys tą vakarą. Manau, kad moteris turi atrodyti gaiviai. Ypač pavasarį, kai veido oda yra pavargusi, neretai papilkėjusi, makiažą reikia padaryti taip, kad moteris atrodytų tiesiog pavasariškai gaivi. Norisi, kad moteris kiek įmanoma labiau švytėtų makiažo spalvomis, tačiau tai nereiškia, kad reikia blizgių makiažo spalvų. Aš nemėgstu sunkių spalvų: mėlynų ar kitų tamsių. Norisi, kad moters akys ir veidas natūraliai švytėtų“, – sako I. Romanovienė.
Pasak visažistės, pavasarį labai gražu, kai moters veidas atrodo tarytum saulės išbučiuotas, todėl darant makiažą nereikėtų vengti rausvos spalvos žandukams.

Spalvos – pagal moters gymį
Renkantis naujas makiažo priemones, visažistė I. Romanienė pataria nepersistengti ir labiausiai atkreipti dėmesį į kompaktinės ar kreminės pudros spalvą. Pasak visažistės, labai neestetiškai atrodo moteris, kai jos veido oda ryškiai ruda ir skiriasi nuo kaklo ar rankų odos, kuri po žiemos yra balta. „Svarbu, kad moteris kosmetines priemones rinktųsi pagal savo gymį. Jei moteris yra šviesesnės veido odos, jai labai tamsių atspalvių nereikėtų naudoti, ir atvirkščiai – jei tamsi, nereikėtų per daug šviesinti makiažo“, – sako I. Romanovienė. Pasak jos, pavasarį moterims rekomenduojamas šviesesnis makiažas: šviesiomis, natūraliai žėrinčiomis spalvomis, padažyti vokus, tada naudoti juodos ar rudos spalvos šlapią akių pravedimą ir padažyti blakstienas. Lūpoms visažistė pataria naudoti blizgį. Taip minimaliai pasidažiusi moteris atrodo gražiai ir, kaip sako visažistė, – gaiviai.

Raudonos lūpos – vakarui
Visažistė I. Romanovienė sako, kad raudonos lūpos visada yra gražu ir madinga, tačiau ne visoms ir ne visada ši spalva tinka. „ Moteris retai ryžtasi į gatvę išeiti pasidažiusi lūpas ryškiai raudonai. Raudonos lūpos labiausiai tinka vakarui. Tačiau ne visoms moterims tinka raudona spalva dėl begalės priežasčių. Jei moters lūpos nėra gražios formos, nereikėtų jas dar labiau išryškinti. Tada geriau rinkti švelnesnius atspalvius“, – sako I. Romanovienė.
Pasak visažistės, neretai norint atrodyti gražiai, reikia eiti ne išvien su mada, o šalia jos – madingas makiažo priemones pritaikant asmeniškai sau. „Mada yra ant podiumo, o ne gyvenime. Jei madinga raudonai dažyti akis, tai nereiškia, kad klientės prašys, kad vakarui jų akis padažyčiau raudonai. Reikia prisitaikyti prie žmonių, o ne prie mados. Man svarbu, kad iš grožio salono moteris išeitų laiminga, o ne madinga“, – aiškina I. Romanovienė.

Akys turi būti išraiškingiausios
Dažniausiai makiažas yra užbaigiamas blakstienų padažymu. Kadangi akys turi būti išraiškingos, svarbi ir blakstienų tušo spalva. I. Romanovienė pataria geriau naudoti klasikinį juodos spalvos blakstienų tušą. „Dieną moterys gali blakstienas dažytis ir kitokiomis spalvomis, tačiau vakarui geriausiai tinka juoda spalva. Pastebėjau, kad šiaulietės nelabai linkusios drąsiai eksperimentuoti. Per praėjusias Kalėdas visos moterys norėjo būti ryškios. Rinkosi juodos spalvos suknelę ir ryškų makiažą. Tačiau toks ryškus makiažas netinkamas pavasariui. Pavasariui reikia šviesesnių spalvų, tačiau akys turi būti išraiškingos“, – sako visažistė.

Į viršų