2013-05-10 31

Traptautinės Slaugytojų dienos proga buvo pasveikintos labiausiai nusipelniusios Respublikinės Šiaulių ligoninės slaugytojos.
Vadimo SIMUTKINO nuotr.

Lina ABROMAVIČIENĖ
Vakar Respublikinės Šiaulių ligoninės Chirurgijos korpuso konferencijų salėje vyko slaugytojų profesinės dienos, minimos gegužės 12 dieną, renginys. Šių metų Tarptautinės slaugytojų dienos tema – „Mažinant atskirtį: tūkstantmečio plėtros tikslai sveikatos priežiūroje“. Respublikinės Šiaulių ligoninės generalinis direktorius Petras Simavičius labiausiai darbe nusipelniusioms slaugytojoms įteikė padėkas.

Slaugytojų darbas – neįkainojamas
„Slaugytojas – neatsiejama komandos dalis, kuri artimiausiai bendrauja su gydytojais ir pacientais. Savo idėjomis, darbo įgūdžiais gali ne tik vykdyti profilaktiką, bet ir sušvelninti ligą ar net pakeisti jos eigą“, – sakė Lietuvos slaugos specialistų organizacijos Šiaulių skyriaus pirmininkė Ieva Rimkuvienė.
Visų skyrių slaugytojus sveikindamas su profesine švente P. Simavičius sakė, jog ligoninės darbo ir teikiamų paslaugų kokybė, prieinamumas ir saugumas priklauso būtent nuo slaugytojų. „Kartais ir brangiausi vaistai taip negydo, kaip švelnus gydytojo ar slaugytojo žodis. Gydytojo darbas labai sudėtingas ir labai atsakingas. Didžiąja dalimi ligoninės sėkmė priklauso nuo komandinio darbo. Nuogąstaujame, kad gydytojo darbas menkai vertinamas. Neigiamą nuomonę dažnai formuoja ir socialinės problemos, tačiau medikas irgi žmogus – jis gali būti pavargęs, gali turėti šeimos rūpesčių, pareigų, kurios atima ne tik laiko, bet ir jėgų“, – sako P. Simavičius.
Tarptautinio slaugytojų dienos proga už nepriekaištingai sąžiningą darbą, iniciatyvumą, profesinę pagalbą, kompetenciją, rūpestį ir šilumą pacientams padėkos raštus įteikė 15 labiausiai nusipelniusioms slaugytojoms.

Ligoninė augina naująją slaugytojų kartą
Šiaulių valstybinės kolegijos Sveikatos fakulteto dekanė Ginta Gerikaitė atvyko pasveikinti Respublikinės Šiaulių ligoninės bendrosios praktikos slaugytojus profesinės dienos proga ir visiems linkėjo niekada neskubėti gyventi. „Šiuolaikiniame gyvenime greitis – kaip burtažodis. Visi nori greitai nuvykti, bendrauti, gauti elektroninius laiškus. Tačiau atėjus į ligoninę supranti, kad laiką galima ir sustabdyti. Ši graži šventė tai tik įrodo, kad šiuolaikinės technologijos niekada nepakeis žmogaus rankų. Kad ir kaip viskas greitai skuba, greičiau nei žmogus žmogui pagalbos nesuteiks joks robotas. Visiems slaugytojams linkiu stiprybės ir kantrybės“, – sveikinimo žodžius sakė G. Gerikaitė. Kadangi Respublikinė Šiaulių ligoninė padeda ruošti slaugytojus, G. Gerikaitė dėkojo ligoninėje dirbančioms slaugytojoms už pagalbą ugdant naująją slaugytojų kartą.

Į viršų