2013-05-28 40

Itin didelė anglų kalbos mokytojų paklausa Pietų Korėjoje, Vietname, Tailande, Kinijoje ir Japonijoje.
Redakcijos archyvo nuotr.


Keliauti ir gauti už tai pinigų. Kas gali būti už tai geriau? Kaip tai padaryti? Visai paprasta! Juk atlyginimą galima gauti ne tik už darbą biure. „Pasaulis kišenėje“ siūlo jums 5 populiariausias profesijas užkietėjusiems keliautojams. Pasakojame jums, ką galėtumėte veikti ir nuo ko pradėti paieškas.

Anglų kalbos mokytojas
Jeigu jūs gerai mokate anglų kalbą, galite išmėginti mokytojo duoną įvairiose pasaulio šalyse. Geriausiai apmokami ir įdomiausi pasiūlymai jūsų laukia Pietryčių Azijoje. Itin didelė anglų kalbos mokytojų paklausa Pietų Korėjoje, Vietname, Tailande, Kinijoje ir Japonijoje. Dėstyti anglų kalbą galima ir Laose, Kambodžoje ar Indijoje, bet šiose valstybėse anglų kalbos mokytojai iš užsienio kviečiami savanoriškais pagrindais. Dažniausiai jiems už kalbos mokymą suteikiama lova ir kuklus maitinimas. Kartais apmokami bilietai.

Kaip gauti šį darbą:
Daugumoje savanorių organizacijų jūsų nereikalaus jokio sertifikato ar pažymos apie anglų kalbos įgūdžius ar mokymo kvalifikacijas. Dažnai pagrindinių mokymo proceso pagrindų išmokstama specialiai rengiamuose trumpuose kursuose. Vis dėlto, anglų kalbą reikia mokėti tikrai gerai. Tačiau, jei norėsite oficialaus darbo ir gero atlyginimo, pageidautina turėti TEFL (Teaching English as a Foreign Language) kursų sertifikatą. Būtent šis sertifikatas pripažįstamas kaip oficialus jūsų anglų kalbos mokėjimo patvirtinimo dokumentas, leidžiantis jums dėstyti šią kalbą.

AU pair
Populiari programa „AU pair“ siūlo darbus konkrečioje šeimoje įvairiose užsienio šalyse. Pats populiariausias programos darbo pasiūlymas – auklė ir namų tvarkytoja. Priimanti šalis aprūpina darbuotoją gyvenamu plotu, valgiu ir nedidelį užmokestį (dažniausiai prilyginamą minimaliam tos šalies darbo užmokesčiui). Be to, šeima apmoka ir tos šalies kalbos kursus. „AU pair“ programą siūlo JAV ir daugelis Europos valstybių.

Kaip įsidarbinti per šią programą:
Pats patogiausias būdas – susirasti dominantį darbo pasiūlymą internetinėje svetainėje www.aupair.com ir užpildyti prie jo prisegtą anketą. Be to, galima kreiptis į specialias agentūras, kurios padės pasirinkti darbo pasiūlymą ir sutvarkys visus reikalingus popierius. Įdomu tai, jog dalyvauti programoje gali visi norintys, čia nebūtina turėti specialių įgūdžių. Vis dėlto, visi pretendentai į darbo vietą turės sudalyvauti specialiai rengiamame darbo pokalbyje, kuriame yra tikrinamas žmogaus pasiruošimas norimam darbui. Tačiau svarbiausią vaidmenį šiame procese vaidina šeima. Jei ją sudominsite, ji jus pasirinks ir keliems mėnesiams tapsite jos dalimi.

Labdaringos organizacijos darbuotojas
Šis pasiūlymas ne tiems, kas nori užsidirbti pinigų – juk tai prieštarauja pačiai labdaros idėjai. Geriausia, ką jums čia pasiūlys – stogą virš galvos, maistą ir kuklius kišenpinigius. Tačiau šis pasiūlymas – tai puiki galimybė pagyventi egzotiškoje šalyje, pabendrauti su idėjiniais entuziastais ir sudalyvauti pagalbos skurstantiems ar sergantiems programose, todėl jums atrodys, jog iš tiesų po truputį keičiate pasaulį ir padedate visai žmonijai.

Kaip gauti tokį darbą:
Interneto platybėse galima atrasti krūvą organizacijų, kurios ieško savanorių. Ieškoma įvairių įgūdžių turėtojų – nuo anglų kalbos specialistų iki medicinos žinių turinčių žmonių. Net jei jūs ir nemokate daryti ko nors konkretaus, ne bėda – tikrai atsiras kas nors, kas jums tiks: galėsite koordinuoti organizaciją ar dirbti įvairiausius smulkius darbus. Svarbiausia, įtikinti priimančią organizaciją savo ketinimų rimtumu: dauguma labdaringų organizacijų domisi žmonėmis, kurie pasirengę padėti ilgą laiką ir su visa reikiama atsakomybe.

Kruizinio laivo darbuotojas
Bendrovės, rengiančios kruizinius plaukimus, nuolat yra pasiruošusios daugybę darbo pasiūlymų. Kai kurie jų, be kalbų mokėjimo, dar reikalauja ir specialių įgūdžių (pavyzdžiui, padavėjo ar namų tvarkytojos patirties). O kai kurie darbo pasiūlymai skirti tiems, kas nori atskleisti savo talentus: mokyti svečius šokių, groti fortepijonu ar kurti ypatingus desertus virtuvėje). Nenuginčijamu pliusu šiame darbe tampa galimybė aplankyti daugybę šalių ilgalaikėje jūrų kelionėje bei susitaupyti kruizo metu pinigų (gyvenimo kruiziniame laive metu vis vien nebus laiko leisti uždirbtų pinigų). Tarp minusų galima paminėti griežtą discipliną bei menką išeiginių dienų skaičių.

Kur susirasti šį darbą:
Kruizinių bendrovių atstovai darbuotojų paieškas rengia įvairiose maršruto šalyse: svarbu tik pasekti kompanijų naujienas jų internetinėse svetainėse. Svarbiausias reikalavimas – anglų kalbos mokėjimas. Priklausomai nuo darbo pasiūlymo, jūsų gali paprašyti darbo patirties tam tikroje srityje ar rekomendacinių laiškų. Su atrinktais kandidatais kompanija sudaro standartinę darbo sutartį – jos trukmė 6 mėnesiai.

WWWOOFer
WWOOF (Worldwide Opportunities on Organic Farms) – tai organizacija, įvairiose šalyse padedanti keliautojams susitikti su tam tikros šalies ūkininkais, kuriems reikia sezoninių darbo rankų. Mainais už įvairiapusę pagalbą ūkyje ir laukuose, keliautojas gauna stogą virš galvos, maistą ir, žinoma, gyvenimo autentiškoje aplinkoje, patirtį. Pinigų iš to, tiesa, neužsidirbsi, tačiau galima gana ilgai ir nemokamai kažkur gyventi. Pavyzdžiui, Brazilijos kavos plantacijoje arba tikroje rančoje Teksase.

Kaip gauti tokį darbą:
Reikia užsiregistruoti organizacijos internetiniame puslapyje ir nusiųsti užklausą dominančiu darbo pasiūlymu. Jokių specialių įgūdžių turėti nereikalaujama. Tereikia noro padėti ir normalaus motyvacinio laiško.

Pagal 15min.lt informaciją parengė Ieva MAČIULYTĖ

 

Į viršų