2013-05-30 05

Kosmetologė Ineta S. pataria puoselėti ne tik veido, bet ir kaklo odą.
Redakcijos archyvo nuotr.

Lina ABROMAVIČIENĖ
Kosmetologė Ineta S. Šiauliuose dirba dar visai neseniai, tačiau ji sako, kad jau dabar pastebi, kaip šiaulietės moterys kasdien neproporcingai naudoja kosmetiką. „Grožis nėra proporcingas kosmetikos kiekiui. Grožis yra savo kūno pažinimo bei žinių, kaip su juo elgtis, padarinys. Nereikia skubėti viską koreguoti grožio priemonėmis, o jau pradėjus jų dairytis, reikia atsižvelgti į daugybę veiksnių, kurie gali sukliudyti tinkamam kosmetikos įsisavinimui arba net sukelti nepageidaujamų padarinių odai“, - teigia specialistė.

Svarbu teisingai išsirinkti priemones
Prieš renkantis, kokias kosmetikos priemones naudoti, Ineta S. pataria išsiaiškinti savo veido bei kūno odos tipą. Tai padaryti gali padėti kosmetologė ar odos gydytoja. Pasirinkti tinkamas priemones labai svarbu, nes jei jauna mergina pradės naudoti brandžiai odai tinkamą kosmetiką, ji prisidarys problemų. Tačiau kosmetologė sako, kad netgi pasirinkus iš pažiūros tinkantį produktą reikia būti budriems, nes veido bėrimai ar paraudimai gali atsirasti ne iš karto.
„Individualiai renkantis net ir paprasčiausią veido kremą nereikėtų eksperimentuoti. Jei kremas perkamas pirmą kartą, geriau jį išbandyti tepant ant riešo. Jei jokios reakcijos nėra, tada galima jį išbandyti ir ant veido odos. Veido oda jautri, todėl ją reikia saugoti nuo bet kokių dirgiklių – žiemą nuo šalčio, o vasarą nuo saulės spindulių. O kosmetiką naudojančioms moterims reikėtų ją rinktis kokybiškesnę“, - sako kosmetologė.

Netinkama priemonė – priešas odai
Labai liūdina, kai įsigyta prekė yra netinkama. Netinkamas kremas ne tik nepadeda puoselėti odos, tačiau gali sukelti ir neigiamų padarinių. Pasak Inetos S., nederantis Ph balansas arba sudėtyje esančios medžiagos, kurių oda netoleruoja, gali išsausinti odą bei sukelti alerginę reakciją.
„Ne vieną kartą teko bendrauti su klientėmis, kurioms atsirado nepageidaujamų kremo padarinių, o jiems pašalinti reikia ne tik laiko, bet ir kitų brangių priemonių. Neretai pasitaiko atvejų, kad kreipiasi moterys, kurių veido odą paberia ar ji išsausėja. Pirmas dalykas, ką patariu, tai pabandyti pakeisti naudojamą kosmetiką ir pasižiūrėti, kas bus toliau. Pakeitus kosmetiką į tinkamą, problemos dažnai tiesiog išnyksta pačios“, - pasakoja Ineta S.
„Siekiant išvengti pašalinių padarinių, reikia kosmetiką išbandyti ir pasižiūrėti, kaip oda į ją reaguoja. Tai optimaliausias būdas užsitikrinti jos teikiamą naudą“, - įsitikinusi kosmetologė.

Kasdienė veido priežiūra
Tam, kad teigiamas veido kremo ir kitų veido priežiūros priemonių poveikis būtų maksimalus, kosmetologė sako, jog reikia žinoti, kaip teisingai jas naudoti. „Kasdienė veido priežiūra susideda iš 3 etapų: prausimas, tonizavimas ir drėkinimas. Pirmiausia nuprauskite veidą šiltu vandeniu, naudojant prausimosi putas, gelį arba pienelį. Šiek tiek drėgną veido odą nuvalykite toniku sudrėkintu vatos diskeliu. Ir galiausiai seka odos drėkinimas, maitinimas bei apsauga - lengvais sukamaisiais judesiais tepkite kremą pagal veido masažines linijas. Jei veido kremas tepamas vakare, jį geriausia tepti likus 1-2 valandoms iki miego“, - pataria kosmetologė.

Puoselėti reikia ir kaklo odą
Ineta S. sako, kad dažnai skubančios moterys naudoja tik veido kremą ir kosmetines priemones, tačiau ir kaklo odai reikalinga speciali priežiūra. „Kaklo oda yra storesnė negu veido, tačiau ji lengvai raukšlėjasi. Tad puoselėdamos veido odą moterys neturėtų pamiršti kaklo“, - sako specialistė. Ji pataria kas vakarą tepant veidą maitinamuoju kremu juo patepti ir kaklą. „Veidą ir kaklą reikėtų vertinti kaip vienetą, tad procedūros, kurios atliekamos veidui palepinti turėtų būti taikomos ir kaklui. Paprastas patarimas – kol moteris prausiasi duše, gali sau skirti keletą minučių ir pasimasažuoti kaklą plaušine sukamaisiais judesiais. Toks paprastas masažas pagerins kraujo apytaką. Kaklo odai labai naudingas šalto vandens dušas. Žinoma, jei moteris peršalusi, jokiais būdais šios procedūros nereikėtų daryti. Dabar saulė – pagrindinis plonos kaklo odos priešas, todėl intensyviai deginantis reikėtų nepamiršti vis patepti jo apsauginiu kremu“, - sako Ineta S.

Reklama: shopmesoderma.eu

Į viršų