2013-06-10 17

Penktadienio pavakarę šiauliečiai entuziastai kvietė miestiečius dalyvauti akcijoje - bėgime už blaivią ir sveiką Lietuvą.
Asmeninio albumo nuotr.

Laima TRUMPYTĖ
Penktadienio pavakarę šiauliečiai entuziastai, prijaučiantys blaivybei ir sveikam gyvenimo būdui, kvietė miestiečius dalyvauti akcijoje - bėgime už blaivią ir sveiką Lietuvą.
Bėgama buvo Vilniaus gatvės pėsčiųjų bulvare pradedant nuo turgaus pusės iki „Šiaulių“ viešbučio. „Šiuo bėgimu norėjome paskatinti šiauliečius rinktis sveiką gyvenimo būdą, nes alkoholio daroma žala – viena iš didžiausių visuomenės sveikatos problemų. Net dėl saikingo alkoholio vartojimo padidėja ilgalaikė širdies, kepenų ligų ir vėžio rizika, o dažnai suvartojant didelį kiekį alkoholio gali išsivystyti priklausomybė“, - teigė Šiaulių miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro direktorė Henrieta Garbenienė. Bėgimo šūkis: „Lietuvis - reiškia blaivas“, bėgimo idėja „Tik blaivi tauta gali išlikti“. Šio bėgimo iniciatorius Donatas Gulbinas džiaugėsi, kad Šiauliai prisijungė prie šios akcijos: „Parodėme, kad šiauliečiai gali būti socialiniu pavyzdžiu“.
Kiekvieną pirmą mėnesio penktadienį 18.00 val. Lietuvos miestuose ir kitose pasaulio valstybėse, visur, kur tik yra Lietuvių, vyksta masinis bėgimas miesto gatvėmis, skirtas blaivybei ir sveikam gyvenimo būdui propaguoti.
Bėgimui nesutrukdė kaimo muzikantų ir kapelijų festivalio „Ant rubežiaus“ sujudintas šurmuliuojantis bulvaras. Priešingai, dar daugiau šiauliečių sužinojo apie blaivybės bėgimą, kurį akcijos organizatoriai planuoja pakartoti.

Į viršų