Vasarą ypatingai norisi atrodyti gaiviai ir šviežiai, o šiltos ir ilgos naktys, didesnis renginių ir vakarėlių ar tiesiog malonių pasibuvimų lauko terasose kiekis tam tikrai nepadeda. Ką daryti, jeigu ryte veidas papilkėjęs, o po akimis atsiradę tamsūs ratilai?

Žinoma, geriausias patarimas yra pakankamai miegoti ir vengti streso, rašo Eli.lt.
Jeigu to padaryti nepavyksta, tai gelbėja žalios tarkuotos bulvės. Tarkius tereikia paskleisti po akimis ir ramiai pagulėti 10 - 15 minučių. Nuplauti šiltu vandeniu.
Idealiai ir labai greitai padeda ir agurkai - galima ant akių užsidėti griežinėlius arba iš agurko išspausti sultis, jose pamirkyti vatos diskelį ir jį užsidėti ant akių. Laikyti taip pat apie 10 - 15 minučių.
Jeigu oda po akimis iš prigimties labai plona ir jautri, o nuo menkiausio streso ar miego trūkumo iškart atsiranda patamsėjimai, tai išbandykite migdolų aliejų - juo reikia susivilgyti pirštų galiukus ir patapšnoti paakius. Procedūrą kartokite kas porą dienų ir jau po savaitės turėtumėte pastebėti teigiamus rezultatus.
Tamsūs paakiai rodo ne tik miego, bet ir skysčių trūkumą. Būtinai gerkite kuo daugiau vandens, jeigu sunku prisiminti nuolat nešiokitės buteliuką vandens arba ant darbo stalo pasistatykite stiklinę su vandeniu.

Į viršų