Ko gero, nėra nei vienos moters, kuri niekada nekeitė savo plaukų spalvos. Dauguma moterų tai daro labai retai, o kitos – nuolat. Specialistų nuomone, rekomenduojama išsirinkti dažus, kuriuose gausu natūralių medžiagų. Taip pat negalima šviesinti plaukų pačioms daugiau nei dviem ar trimis tonais ir jokiais būdais vienu metu nedažyti ir neatlikti cheminio sušukavimo. Kad plaukų struktūra nebūtų pažeista, galima plaukų spalvą keisti ne dažniau nei 2-3 kartus per mėnesį.

Lina ABROMAVIČIENĖ
Tačiau ir pats saugiausias plaukų dažymas pakenkia plaukams, todėl dažytus plaukus reikia atidžiai prižiūrėti: džiovinti plaukus džiovintuvu – ne pati geriausia procedūra. Dažytus plaukus rekomenduojama šukuoti lėtais judesiais 7-10 minučių. Po plovimo dažytus plaukus reikėtų šukuoti drėgnus su šukomis plačiais dantukais, pradedant nuo apačios. O geriausiai perbraukti su pirštais. Vieną kartą per savaitę rekomenduojama dažytus plaukus trinkti šampūnu su įvairiais aliejais. Jei plaukai sausi, tuomet padeda varnalėšos aliejus – plaukai taps minkšti ir paklusnūs. Dažytų plaukų galiukai dažnai skilinėja, todėl juos reikia reguliariai kirpti. Jei nuolat tai daryti gaila, tuomet juos palepinkite ricinos aliejumi. Dažyti plaukai labai gerai sugeria natūralių ingredientų kaukes.
Natūrali kaukė dažytiems plaukams:
Išplakite du kiaušinius, pridėkite 1 šaukštą augalinio aliejaus ir 1 arbatinį šaukštelį medaus. Ištrinkite masę per visą plaukų ilgį, užsidėkite celofaninę kepuraitę ir apriškite rankšluosčiu. Po pusvalandžio nuplaukite šampūnu (vanduo turi būti drungnas).
Švelnumo suteikianti kaukė:
Gerai išplakite 1 trynį, pridėkite po du šaukštus alyvuogių ir ricinos aliejaus. Įtrinkite į galvos odą ir paskirstykite per visą ilgį. Užsidėkite polietileninę kepuraitę, apsukite rankšluosčiu. Po valandos nuplaukite šampūnu.
Kad plaukai nelūžinėtų:
1 svogūno galvą ir 1 česnako galvutę nuvalykite, sumalkite, pridėkite 1 arbatinį šaukštelį citrinos sulčių ir 1 arbatinį šaukštelį alyvuogių aliejaus. Atsargiai šią masę ištepkite ant plaukų ir gerai įtrinkite. Užsidėkite kepuraitę ir apriškite rankšluosčiu. Po pusvalandžio kaukę nuplaukite šiltu vandeniu su citrina.
Sausiems dažytiems plaukams:
Per visą plauko ilgį ištepkite rūgpieniu ir palikite 40-50 minučių. Tada nuplaukite šampūnu.

 

Į viršų