2014-01-29 05

Iš drabužių dizainerės Dianos Nevedomskytės kolekcijos.
Vadimo SIMUTKINO nuotr.

Lina ABROMAVIČIENĖ
Artėjant bet kuriai ypatingai progai kiekvienai moteriai ar merginai įsiskauda galva vien nuo minties - o kuo apsirengti. Ypač pasistengti reikia tada, jei rengiamasi prabangiam vakarėliui, o ne eilinei šeimos šventei – gimtadieniui, jubiliejui ar vestuvėms. Ruošiantis eiti į vakarėlį, kur pagrindiniu akcentu bus vakarinės suknelės, reikia tam skirti pakankamai laiko, nes išsirinkti vakarinę suknelę – tikrai nelengva užduotis.

Suknelės paieškos neretai užtrunka
Visos puošnios suknelės skirtos vakarui yra gana panašios, tačiau kiekvienos merginos figūra yra unikali, todėl visuomet labai sunku surasti sau tinkamiausią variantą. Labai dažnai vakarinės suknelės paieškos užsitęsia ne savaitę ir ne dvi. Todėl ruošiantis ypatingam vakarui suknelės ieškoti reikėtų pradėti kuo anksčiau. Jei planuojate pirkti laisvai krentančią, nelabai aptemptą suknelę, tokio modelio suknytė tinka praktiškai kiekvienai merginai.
Smulkaus sudėjimo panelėms bet kokį drabužį laisvai galima pirkti internetu ir nesirūpinti dėl to, kad joms netiks. Tradicinių formų moteris gali drąsiai pirkti standartinio dydžio suknelę ir su ja atrodyti neapsakomai gražiai. Labai retai atsitinka, kad įsigytos vakarinės suknelės dėl kažkokių priežasčių netiko pagal dydį. Dažniausiai gauta suknelė tiesiog nepatinka dizainu, kokybe ar medžiagos parinkimu.

Proginės suknelės pagal figūros tipą
Merginoms, turinčioms nestandartinę figūrą, didelę krūtinę, plačius pečius ar klubus, labai aukštoms ar kaip tik labai žemoms, išsirinkti vakarines sukneles nesimatavus yra daug sudėtingiau. Būtent apvalesnių formų moterys ir merginos bijodamos rizikuoti mieliau suknelę vakarui renkasi nuomos salone ar parduotuvėje.
Dažniausiai pasitaikantis moters tipas – smėlio laikrodžio formos. Šio tipo moterys dėvi vienodo dydžio marškinėlius ir kelnes. Jei atsistotumėte šonu, tai jūsų figūra būtų panaši į „s“ raidę. Tokios moterys gali nešioti beveik visus drabužius. Joms tikrai nekyla didelių sunkumų renkantis vakarines sukneles.
Obuolio tipo moterims būdingi platūs pečiai ir siauresni klubai. Tokioms moterims kuo puikiausiai tinka V iškirptę turinčios vakarinės suknelės. Tačiau krūtinė neturėtų būti pernelyg atvira, nes galite atrodyti per daug vulgariai. Taip pat tokio tipo moterims tinka vakarinės suknelės aukštesne apykakle. Vakarui joms kaip aksesuaras tiktų šilkinė skarelė. Moterys, kurioms būdinga kriaušės formos figūra, pasižymi plačiais klubais ir maža krūtine. Būtent šio tipo moterims yra sunkiausiai išsirinkti vakarines sukneles. Joms rekomenduojama rinktis plačius viršutinius drabužius, šiek tiek siaurėjančius į apačią. Taip bus vizualiai padidinama viršutinė kūno dalis ir išlaikomos kūno proporcijas. Šio tipo moterims tinka dviejų spalvų vakarinės suknelės – viršus šviesesnis, o apačia tamsesnė.
Ovalo tipo figūra dažniau būdinga vyresnio amžiaus moterims, tačiau šis tipas vis dažniau pasitaiko ir tarp jaunų merginų. Dažniausiai šios moterys turi antsvorio problemų ir visiškai neturi jokių ryškių kūno linijų. Joms išsirinkti tinkamas vakarines sukneles yra tikras iššūkis. Dėmesį reikėtų kreipti į raštuotas, margas progines sukneles. Didelis privalumas, jei šios proginės suknelės būtų korsetinės. Taip pat figūrą galima išryškinti nešiojant specialias taliją dailinančias pėdkelnes.
Merginos, kurios yra labai smulkios, atletiškos, dažniausiai sportuojančios, turėtų rinktis tokias progines sukneles, kurios šiek tiek pakeltų jų krūtinę. Taip viršutinė kūno dalis atrodys šiek tiek didesnė. Puikiai tiks proginės suknelės, kurių apatinė dalis yra „a“ formos. Ilgis turėtų būti iki kelių. Jei norite atrodyti vyresnė, turėtumėte rinktis solidžių atspalvių sukneles.

Suknelė netikėtai progai
Spintoje reikia turėti bent vieną suknelę netikėtai progai. Jei suknelės kaskart perkamos, o ne nuomojamos, jų norom nenorom prisikaupia. Tačiau progines sukneles galima nešioti ne vieną kartą. Turint vieną, darosi nesmagu dėvėti tą pačią suknelę einant į vakarėlį, kuriame susirenka tie patys žmonės, todėl progines sukneles reikia turėti kelias.
Pirmąją tikriausiai įsigysite mokyklos šimtadieniui ar jos baigimui. Per tokias šventes merginos ne tik nori atrodyti labai gražiai, bet ir nukonkuruoti visas drauges, o tai tikrai nėra labai lengva užduotis. Vėliau prasideda kitos šventės, susijusios su universitetu, jubiliejais, vestuvėmis, krikštynomis. Įvairiausių švenčių labai daug, todėl svarbu pasirinkti tinkamą suknelę ir nepersistengti.
Kai renkatės proginę suknelę, per daug nesivaikykite mados rekomendacijų, jei šią suknelę ketinate turėti ne vienerius metus. Tad ieškokite to, kas jums tinka, puikiai atrodo ant jūsų kūno, o spalva pabrėžia plaukus ar akis. Be to, ne visada tai, kas yra madinga, jums tinka.

Į viršų