Kadangi vasarą dažniausiai avime atviras basutes ar paplūdimio šlepetes, būtina pasirūpinti, kad mūsų pėdos ir kojų nagai atrodytų nepriekaištingai. Tam būtina kreiptis į pedikiūro specialistą arba skirti šiek tiek laiko namuose, nes ir čia galima pasidaryti gerą pedikiūrą.

Laima TRUMPYTĖ

Šiek tiek pastangų
Pedikiūrą pasidaryti nesudėtinga. Tam reikia apie 10 minučių pamirkyti kojas dubenyje arba masažinėje vonelėje, po to dilde suteikti nagams norimą formą. Tik jokiu būdu negalima nukirpti ar nudildyti nagų kampučių, kad nagai neįaugtų.
Taip pat nerekomenduotina žnyplutėmis ar žirklutėmis apkirpti odeles apie nagus, nes galima įsipjauti ar net užsikrėsti kokia infekcija. Paprastai užtenka odeles švelniai atstumti mediniu pagaliuku.
Prieš dildant nagus patartina pemza ar specialiais prietaisais nugremžti suragėjusią kulno, didžiojo piršto ir kitą odą. Kai pado oda taps lygi ir minkšta, rekomenduojama pėdą gerai ištepti kremu arba kojų balzamu ir išmasažuoti.
Po to moterys, nuriebalinusios nagus lako valikliu ar trijų procentų vandenilio peroksidu, jau gali lakuoti nagus.

Vonelės pėdoms
Minėti namų pedikiūro patarimai tinka tais atvejais, jei nėra pėdų problemų. Tačiau jei yra problemų, galima su jomis kovoti, pavyzdžiui, vakarinėmis kojų vonelėmis.
Ramunėlių vonelė labai tinka sausoms ir prakaituojančioms kojoms. Tam reikia užplikyti saujelę ramunėlių žiedų ir po 15-20 minučių aromatingą skystį supylus į vonelę, 15-20 minučių pamerkti kojas.
Druskos vonelė tinka suskirdusioms pėdoms, suskilinėjusiems kulnams gydyti, atgaivinti pavargusias kojas. Tam irgi tereikia saujos druskos.
Jei ne tik pėdos, bet ir jūs esate labai pavargę, sudirgę, rekomenduotina melisų ar levandų vonelė.

Jei yra problemų
Bet ko gero didžiausia problema yra gausiai prakaituojančios kojos.
Žinoma, čia gali padėti specialūs kojų dezodorantai arba vadinamosios liaudiškos priemonės, kurios yra labai paprastos.
Pavyzdžiui, rytais reikėtų pėdas nuplauti šaltu vandeniu, gerai nušluosčius pabarstyti jas vaikiška pudra ar krakmolu, ar boro rūgšties milteliais ir tik tada apsimauti kojines.
Nuo prakaitavimo padeda šermukšnių lapų, ąžuolo žievės, šalavijo nuoviro arba sodos vonelės.
Rekomenduojama nuo stipraus prakaitavimo nuplauti kojas nakčiai muilu, nušluostyti ir apdėlioti nuplikytais beržų lapais, nestipriai aprišti ir taip palikti nakčiai, o ryte nuplauti vėsiu vandeniu.
Kojos ne taip prakaituos, jei nuolat bus daromos lauro lapų, gvazdikėlių, arbatžolių ar silpno kalio permanganato vonelės.
Kita problema – nuospaudos. Jas galima suminkštinti specialiu vaistinėje įsigytu pleistru arba trauklapiu, arba acte išmirkytu gebenės lapu ir po to nuospaudą nukrapštyti. Žinoma, tokios priemonės visai neišgydo, tačiau reguliariai jas kartojant sumažina nemalonius pojūčius.

Į viršų