nakvynes-namai

Neretai nutinka taip, kad net ir visus metus sąžiningai taupant atostogų kelionei ir dedant centą prie cento, atsiranda kokių netikėtų išlaidų ir norimam atostogų scenarijui pritrūksta reikiamos sumos. Tačiau tai nėra priežastis atsisakyti planuotos keliones, išsisukti galima net ir turint ribotą biudžetą. Tiesiog jums reikia daugiau išmonės, o ne skolintų pinigų. Turint nedideles santaupas taip pat galima drąsiai keliauti, pamatyti naujų vietų ir neatrastų kultūrų. Sutaupyti kelionės metu jums padės išankstinis pasiruošimas, tiksliai suplanuotas biudžetas, nakvynės namai ar kempingai, o ne viešbučiai ir pan. Tačiau, jei karštuoju metų laiku keliaujate į pietų kraštus, vis dėlto patartina išsiaiškinti ar pasirinktuose nakvynės namuose yra įrengti kondicionieriai.

Nors kelionės metu beveik visada būna nenumatytų išlaidų, tačiau pačias pagrindines galite puikiai susiplanuoti iš anksto. Rekomenduojama numatyti kiekvienos atostogų dienos biudžetą ir išleisti ne daugiau nei galima, pvz., didžioji dalis muziejų ir kitų populiarių lankytinų vietų savo internetinėje svetainėje nurodo kokia yra apsilankymo kaina, be to, yra ir tokių muziejų, kuriuose tam tikromis dienomis galima apsilankyti nemokamai.
Taip pat labai svarbu pasirinkti tinkamą kelionės laiką arba tiesiog į savo elektroninio pašto dėžutę užsisakyti paskutinės minutės pasiūlymus. Jų kaina būna bene per pus mažesnė nei įprasta, o kokybė nenusileidžia brangiausioms kelionėms. Žinoma už šio pasiūlymo neretai slepiasi įvairios papildomos sąlygos, todėl prieš užsisakant tokią kelionę rekomenduojama viską tiksliai išsiaiškinti.
Daug pinigų galite sutaupyti ir apsistoję pigesnėse apgyvendinimą suteikiančiose įstaigose. Puikus variantas keliaujant į užsienį yra ne prabangūs viešbučiai, o įvairūs paprasti svečių ar jaunimo nakvynės namai bei hosteliai. Nakvynę visada rekomenduojama rezervuotis iš anksto internetu, tuomet kainos bus gerokai mažesnės, o pasirinkimas didesnis. Jeigu savo kelionės metu ruošiatės ne tik lankyti miestus, bet ir susipažinti su vietine gamta, tuomet tikrai vertėtų pagalvoti apie palapinę bei galimybę apsistoti kempinguose. Dauguma jų užsienyje yra puikiai įrengti, juose galima nusiprausti, pasigaminti valgyti, papramogauti.
Puikus pasirinkimas ir keliavimas ant ratų. Jei keliausite su kemperiu jums iš viso nereikės sukti galvos dėl nakvynės, nes ją visada turėsite šalia. Be abejonės, reikėtų pasidomėti, kur jūsų kelionės kelyje yra įsikūrę kempingai. Yra šalių, pvz., Norvegija, kurioje gausybė kempingų įsikūrę šalia pagrindinių turistinių kelių. Tose šalyse, kuriose kempingų turizmas nėra gerai išplėtotas, rasti kempingą gali būti gana sunku.
Prieš ruošdamiesi į kelionę galite įstoti ir į „svetingumo klubą“. Jums tereikės užsiregistruoti atitinkamame internetiniame tinklalapyje ir vykti „į svečius“ pas konkrečioje šalyje gyvenantį žmogų. Įprasta, kad tokiose vietoje yra apsistojama ne daugiau nei 3 dienoms. Ši nakvynė yra nemokama, tačiau už suteiktą pastogę namų šeimininkui įprasta įteikti simbolinę dovaną.
Norėdami sutaupyti įsigykite vadinamąsias miesto korteles. Bene visuose didžiuosiuose miestuose lankytojams joms siūlomos. Tokios kortelės puikus pasirinkimas, jeigu ruošiatės aplankyti keletą mieste esančių muziejų arba kitų lankytinų vietų. Ją įsigijus bilietai bus pigesni, dažniausiai nereikės laukti eilėje prie bilietų kasos. Tokios kortelės turėtojams dažniausiai siūlomas ir nemokamas naudojimasis viešuoju transportu, taip pat taikomos nuolaidos kai kuriuose restoranuose. Be abejonės, prieš įsigyjant tokią kortelę, reikia pasidomėti, kur galėsite eiti nemokamai ir ar tos vietos atitiks jūsų planus.

Į viršų