Moterys visada priekabiai žvelgia į savo atspindį veidrodyje. Apelsino žievelę primenanti oda neretai kankina vyresnio amžiaus moteris. Celiulitas bjauroja šlaunis, pilvą, krūtinę, o kartais – net ir rankų odą. Įvairios kosmetikos poveikis – trumpalaikis arba išvis nepastebimas. Tačiau yra laiko jau patvirtinti veiksmingi būdai, kaip galima atsikratyti nekenksmingo, tačiau daug kompleksų kai kurioms moterims įvarančio celiulito. Trys žingsniai, padėsiantys atsikratyti odos nepuošiančio celiulito.

Pirmasis žingsnis – mityba
Kaip priversti celiulitą pasitraukti? Dietologai pataria pirmiausia keisti savo maisto racioną. Kasdienę mitybą reikėtų išvalyti nuo riebių ir cukringų produktų, taip pat stengtis riboti druskos vartojimą – ši turi savybę sulaikyti organizme vandenį ir taip dar labiau paryškinti celiulito efektą.
Patariama valgyti daug šviežių vaisių, nes juose gausu antioksidantų, valančių kūną nuo žalingų toksinų ir spartinančių riebalų deginimą. Didžiausiais pagalbininkais galima būtų pavadinti obuolius, gervuoges, vyšnias, spanguoles, greipfrutus, vynuoges, kivius, mangus, apelsinus, ananasus ir braškes.
Nereikėtų pamiršti ir daržovių, kurios efektyviai stiprina celiulito pažeistą jungiamąjį audinį. Didžiausią naudą teikia artišokai, kopūstai, morkos, svogūnai, salotų lapai, špinatai ir pomidorai.

Antrasis žingsnis – treniruotės
Pirmiausia – treniruotės yra vienintelis būdas greitai atsikratyti riebalų, dėl kurių ir atsiranda celiulitas. Bėgiojimas, važinėjimas dviračiu, irklavimas, plaukimas – visi šie aktyvūs sporto būdai padės tirpdyti papildomus kilogramus, sumažinti apimtis ir greičiau atsikratyti apelsino žievelės efekto.
Kita treniruočių teikiama nauda – tai stiprėjantis raumens audinys, dėl kurio oda tampa stangresnė ir lygesnė. Dėl su svarmenimis ar treniruokliais atliekamų pratimų besiformuojantys liesi raumenukai padeda „įtempti“ dėl riebalų poveikio suglebusią odą ir taip suteikia kiekvienos moters trokštamą lygumą. Jeigu neturite galimybės lankytis sporto klube – puikiai išsiversite ir su reguliariai namie atliekamais atsispaudimais, atsilenkimais, pritūpimais ir įtūpstais ant vienos kojos.

Trečiasis žingsnis – masažas
Paskutinis ir turbūt maloniausias būdas kovojant su celiulitu – tai specialūs anticeliulitiniai masažai.
Kaip priversti celiulitą pasitraukti? Kaip įžanga į tolimesnes kūno programas galimas detoksikuojantis-liekninamasis įvyniojimas. Pavyzdžiui, dumblu išteptas kūnas įvyniojamas į plėvelę, o tokiu būdu sukeltas šiluminis poveikis padeda atverti poras, suaktyvinti medžiagų ir kraujo apykaitą minkštuosiuose audiniuose bei pašalinti juose susikaupusius toksinus.
Dažnai anticeliulitinis masažas atliekamas naudojant specifinius gilius masažo judesius, padedančius pašalinti netolygų poodinį sluoksnį (celiulitą), suskaidyti riebalines medžiagas ir tokiu būdu sumažinti kūno apimtis. Anticeliulitinio masažo metu šildoma oda, skatinama medžiagų apykaita, kraujotaka, šalinamos toksinės medžiagos iš organizmo, oda tonizuojama, lyginama ir stangrinama. Masažas palaiko raumenų tonusą, oda tampa sveikesnė ir elastingesnė. Reguliariai atliekamos procedūros ilgai netrukus padeda pastebėti akivaizdžius pokyčius.

Parengė Laima SIMAITYTĖ

Į viršų