2014-12-03 15

R. Sitkevičienė pasakoja apie kalėdines sveikatos dovanėlės artimiesiems – profilaktines kojines ir ortopedines šlepetes.
Artūro STAPONKAUS nuotr.

Akvilė PUŠINSKAITĖ
Parduotuvėse ir mieste vis daugiau išdygsta papuoštų kalėdinių eglučių, o šventės jau stuksena į duris. Didžiausias žmonių galvos skausmas – ką padovanoti artimiesiems ir draugams Kalėdų proga. Parduotuvės ir internetas užpilti įvairiausiais pasiūlymais, tačiau išrinkti vertingą ir naudingą dovaną itin sunku. Vieniems galime dovanoti statulėles ir puodelius, kitiems - šokolado kalnus, o tretiems – neaišku.
Vertingiausia dovana – tai praktiška dovana, kuri galėtų pagerinti žmogus savijautą, gyvenimo kokybę. Laimingas ir geros nuotaikos žmogus yra tada, kai gerai jaučiasi, jo nekankina galvos, stuburo ar kojų skausmai, todėl sveikatingumo dovanėlės tinka kiekvienam – tiek vyresniam, tiek jaunam.

Dovanėlė, pagerinanti gyvenimo kokybę
Šiuolaikinis žmogus visur bando suspėti – ir dirbti, ir rūpintis šeima, ir siekti karjeros aukštumų, ir keliauti... Visko tiek daug, kad gyvenimo tempas pasidaręs itin spartus, o tai atsiliepia sveikatai – atsiranda vis daugiau žmonių, turinčių problemų dėl ištinusių kojų, kojų, galvos ir stuburo skausmų.
Tad kalėdine dovana jiems galėtų būti kas nors iš ortopedijos srities.
Juk ne kiekvienas žino, kad ortopedinės, kojinės, šlepetės ar avalynės įdėklai visai paprastai galėtų pagerinti jų gyvenimo kokybę. Jei ir žino apie šias priemones, tai gal neranda laiko joms įsigyti.
O kaip sako Šiauliuose įsikūrusios ortopedijos įmonės filialo vadovė Rasa Sitkevičienė, Kalėdos – tai puiki proga aprūpinti savo artimuosius tokiomis sveikatos dovanėlėmis, nes džiugu ir pačiam, kai šalia esantis artimas žmogus jaučiasi gerai.

Kompresinės kojinės – tiek moterims, tiek vyrams
Pavyzdžiui, viena iš tokių dovanėlių artimiesiems galėtų būti profilaktinės ar medicininės kojinės, pėdkelnės, puskojinės. Pasak R. Sitkevičienės, tai yra labai geras gaminys, nes jos gali žmonėms pagelbėti išvengti kojų kraujotakos sutrikimų. Juk dėl dėl stovimo ar sėdimo darbo kojos pasidaro sunkios, tinsta, vėliau atsiranda mazgelių, išryškėja kapiliarai.
„Profilaktinės kojinės yra labai malonios dėvėti ir labai kokybiškos. Be to, jų yra įvairių atspalvių“, - sako R. Sitkevičienė.
Profilaktines - medvilnines kompresines iki kelių - puskojines galima padovanoti ir savo vyrui, tėčiui ar seneliui.
„Jei anksčiau vyrai būdavo nepatenkinti ir sakydavo: „Na kaip čia nešiosi tas moteriškas kojines“, tai dabar vyriškas medvilnines puskojines jie dėvi su malonumu, juolab kad niekas nė neįtars, jog jos medicininės“, - teigia R. Sitkevičienė.
Nepamirštos ir nėštukės, kurioms nėra paprasta rasti geras ir patogias pėdkelnes įprastose parduotuvėse.
„Specialios kompresinės pėdkelnės yra tiesiog būtinos besilaukiančioms moterims, nes daugumai jų kojos tinsta, tampa sunkios. O kompresinės kojinės pagerina kraujotaką ir padeda venų vožtuvams efektingiau dirbti. Todėl sumažėja krūvis kojoms ir pagerėja bendra būsimos mamytės savijauta“, - sako R. Sitkevičienė.

Patogios ir šiltos šlepetės – profilaktikai
Kita naudinga kalėdinė dovana galėtų būti geros šlepetės. Juk mūsų pėdos atlaiko visą kūno svorį, tad net ir neturintieji antsvorio skundžiasi kojų maudimu, stuburo, dubens, kelių skausmais.
Tad, kad kojos gerai pailsėtų, gali padėti ir tinkamos šlepetės namuose. R. Sitkevičienė tam pataria įsigyti ortopedines šlepetės, kurios yra ir labai minkštos, ir su ganėtinai lanksčiu ir kartu tvirtu padu. O svarbiausia, kad ortopedinės šlepetės yra anatomiškai išformuotos. Dėl amortizuojančių ypatybių jas rekomenduojama avėti žmonėms, besiskundžiantiems viršsvoriu, artritu, osteoporoze, sąnarių skausmais.

2014-12-03 16

Kitas šių šlepečių pliusas: nors pagamintos iš frotė audinio, jas galima periodiškai skalbti skalbyklėje – tokios jos patvarios.
Artūro STAPONKAUS nuotr.

Į viršų