05-06-2015 09

Auskarai iš makaronų.
KG archyvo nuotr.

Inga Lebrikaitė
Teigiama, kad visi naujausi išradimai kuriami tam, kad spręstų kokius nors šiuolaikinės visuomenės iššūkius. Jei paanalizuotume, kokia tauta iššūkių (net ir pačių keisčiausių) turi daugiausiai, tai vienbalsiai atsakytume, kad tai japonai. Kol lietuviai gamina pirmąsias greitai paruošiamų makaronų partijas, pasidomėjome, kokių prietaisų, įtaisų ir net aksesuarų prigalvojo japonai, kad šį patiekalą būtų ne tik smagu valgyti, bet ir segėti.

Iš rankinės galima valgyti ir atrodyti stilingai
Tyrimai atskleidė, kad tik vienas žmogus iš penkių iš tikrųjų savo pietų pertraukai turi valandą ir ją išnaudoja maisto valgymui. Visi likę tuo metu užsiima tikrai ne valgymu. Mados ir pramonės industrijos į šį faktą sureagavo sukurdamos išskirtinį daiktą, nepamainomą kiekvieno kosmopolito aksesuarą – pirmąją rankinę, iš kurios galima valgyti net einant mieste ir atrodyti stilingai. Ši rankinė buvo pristatyta 2013 m. rudens mados savaitėse Niujorke ir Londone.
Kas nenorėtų turėti stilingos rankinės, iš kurios galima valgyti?
Rankinės kūrėjai norėjo žmonėms suteikti galimybę pajusti valgymo malonumą, nesvarbu, kur jie bebūtų ir kuo tuo metu užsiimtų. Maistą šioje rankinėje ypač paprasta paruošti: tereikia į specialią vietą įstatyti indelį su greitai paruošiamais makaronais, juos užpilti karštu vandeniu, uždengti dangtelį ir pirmyn! Rankinėje taip pat yra du skyriai kasdieniams daiktams, tokiems kaip raktai, akiniai, išmanusis telefonas bei įtaisytas dėklas įrankiams. Tad ne tik maistas, bet ir įrankiai visada po ranka.
Unikalaus aksesuaro idėjos autorius Crispin Busk sakė, kad jo rankinė yra puikus pasirinkimas savo srities specialistams, kurie rimtai žiūri ir į darbą, ir į stilių. „Kas nenorėtų turėti stilingo ir praktiško daikto, kurį visada galėtų nešiotis su savimi ir dar iš jo valgyti greitai paruošiamus makaronus?“, – klausė Crispin Busk. Anot rankinės dizainerės Laros Lindsay, jai buvo svarbu sukurti skoningą aksesuarą, kuris gerai atrodytų ir būtų praktiškas. „Ši rankinė turi ne tik funkcionalų vidų, bet ir prašmatnią išorę. Mes tikimės, kad rankinės dizainas, itališkos odos bei drobės derinys, artimiausiu metu visas stilingų ir madingų daiktų gerbėjas, privers suklusti ir užsinorėti šio originalaus aksesuaro“, – sakė dizainerė.

Kabinti makaronus ant ausų!
Rankinė toli gražu ne vienintelis su makaronais susijęs aksesuaras. Japonai taip pat išplėtojo ir makaroninių auskarų industriją. Dabar jų galima įsigyti pačių įvairiausių formų bei spalvų. Taigi, posakis „kabinti makaronus ant ausų“ pamažu tampa realybe. Tokių auskarų vos už 10 dolerių galite įsigyti ir jūs.
Dar vienas įdomus ir smagus daiktas, kurį tik japonai ir tegali pagaminti, – puodelio žmogus (angl. cupman). Šį mielą silikoninį žmogeliuką sukūrė dizaineris Akira Mabuchi, o pagrindinė jo paskirtis – priglusti ir sandariai uždaryti greitai paruošiamų makaronų indelį, kol jie užpilti karštu vandeniu brinksta. Šis išradimas gali keisti savo spalvą: jis pabąla, kai makaronų dangtelio temperatūra pakyla, taip leisdamas žinoti, kad po trijų minučių patiekalą jau bus galima valgyti.
Ar žinojote, kad yra makaronų aušintuvas?
Japonai, norėdami kuo greičiau atvėsinti makaronus, sukūrė greitai paruošiamų makaronų aušintuvą. Tai prisegamas nešiojamas ventiliatorius, į kurį dedami elementai. Aušintuvas gali būti segamas prie lazdelių ar šakutės ir greitai atvėsinti bet kokius makaronus, kol jie dar neatsidūrė mūsų burnoje. Žodžiu, laikas – pinigai, o laukti kol atvės makaronai, reikia ne per ilgai.

05-06-2015 24

Rankinė su greitai paruošiamais makaronais.
KG archyvo nuotr.

05-06-2015 21

Puodelio žmogus.
KG archyvo nuotr.


Į viršų