vestuves

Neretai įsivaizduojame, jog su vestuvių švente susijusių detalių išmanymas ir žinios yra pagrindinis kriterijus, pagal kurį galima nustatyti ar vestuvių planuotoja yra savo srities profesionalė ar tik mėgėja. Vis dėlto, yra ir dar vienas dalykas, kurį dažnai per daug nuvertiname – tai yra vedybų planuotojų charakterio savybės bei sugebėjimas bendrauti. Šiandien apžvelgsime tas savybes, kurios profesionalioms vestuvių planuotojoms yra svarbiausios.

Komunikabilumas
Vedybų organizavime komunikacija tarp nuotakos ir planuotojos yra ypatingai svarbus aspektas, kadangi šie du asmenys yra pagrindiniai organizavimo dalyviai, kurie turi dalintis savo idėjomis bei jas drauge paversti į bendrą kokybišką visumą. Nuotaka bei jaunikis turi tinkamai perteikti savo idėjas, o vestuvių planuotoja turi sugebėti tinkamai jas suprasti bei realizuoti. Tai yra tiesiog neįmanoma jei planuotoja nesugeba sėkmingai bendrauti ir ieškoti kompromiso kartu su kitais žmonėmis.

Gebėjimas išklausyti
Gebėjimas išklausyti yra ne tik naudingas, bet ir tiesiog privalomas būdo bruožas vestuvių planavimu užsiimančioms moterims. Taip yra todėl, kad užsiimant švenčių organizavimu tenka susidurti ne tik su jaunaisiais, bet ir jų artimaisiais ir dešimtimis tiekėjų. Taigi, būtina sugebėti išklausyti visų nuomones, jas priimti ir ieškoti tinkamo kompromiso jauniesiems. Tam yra reikalingas susitvardymas ir šalti nervai, kadangi dalis idėjų gali būti tiesiog netinkančios bendrai šventės temai, kitos gali kartotis. Vis dėlto, gebėti išklausyti, bei tarp didelio kiekio nenaudingų kalbų atskirti tai, kas gali tapti perlu vestuvių šventės metu, yra tiesiog būtina, norint pasiekti maksimalius klientų lūkesčius atitinkančius rezultatus. Taip pat, dažnai planuojant vedybas pasitaikys artimų jauniesiems žmonių, kurie bandys prikišti savo nuomonę ar idėjas. Planuotoja turi sugebėti šias idėjas švelniai ir be didesnių kivirčų neutralizuoti ir jaunuosius pakreipti „teisinga“ linkme.

Išradingumas
Šiomis dienomis, semtis idėjų iš kitų tapo ne tik nebemadinga, tačiau ir banalu, todėl būti išradingai bei kupinai originalių ir šviežių idėjų yra tiesiog privalomas būdo bruožas švenčių organizatoriams. Privalu stengtis į kiekvieną šventės aspektą pažvelgti iš kitos perspektyvos – tai gali leisti atrasti netikėtų sprendimų, kurie visą vestuvių šventę padės paversti ne tik iškilmingu, bet ir įsimintinu reginiu. Juk niekas nenori, kad jų vestuvės būtų tokios, kaip ir visų kitų jaunųjų. Įsimintinų vestuvių esmė – kažkas nematyto ir unikalaus.
Visa tai – esminės būdo savybės, kuriomis turėtų išsiskirti kiekviena profesionali vedybų planuotoja. Vis dėlto, net jei planuotoja ir neturi visų minėtų savybių, tai dar nereiškia, jog jūsų vestuvės bus suplanuotos nekokybiškai. Tačiau, profesionali vestuvių planuotoja privalo gebėti ieškoti kompromiso su kitais žmonėmis, semtis iš jų idėjų bei jas paversti kažkuo stulbinančiu bei išradingu. O prieš pasirašydami sutartį, įsitikinkite, kad jūsų mintys sutampa ir jausitės saugus patikėdami svarbiausią jūsų gyvenimo dieną išsirinktam asmeniui.

Į viršų