Visi investuoja į grožį – tiek vyrai, tiek moterys. Žinoma, dailiosios lyties atstovėms reikia daugiau kosmetikos priemonių – ne tik kremų veidui, kūnui ir paakiams, bet ir gerų šampūnų, blakstienų tušų, pudrų, akių vokų šešėlių... Sąrašas labai ilgas. Na, o vyrai – jie dažniausiai naudoja tik būtiniausias priemones: skutimosi reikmenis, šampūną, dezodorantą, kartais – veido kremą. Klausiame šiauliečių, kokias kosmetikos priemones jie naudoja kiekvieną dieną ir ar jie dažnai renkasi lietuvišką produkciją.

Akvilė PUŠINSKAITĖ

Sonata: „Neprisimenu, kada paskutinį kartą tepiausi pudrą“
– Iš tikrųjų naudoju labai mažai kosmetikos – pagrindiniai dalykai yra blakstienų tušas ir lūpų blizgesys. O šiaip net neprisimenu, kada paskutinį kartą tepiausi pudrą – ją naudoju tik tada, kai būna kažkokios ypatingos progos. Kitokių priemonių, pavyzdžiui, veido prausiklių ar valiklių stengiuosi nenaudoti, dažniausiai prausiuosi tik su vandeniu, o tušui nusivalyti naudoju specialų vandenėlį. Neturiu jokio kremo, nors yra toks vienas, kurį dermatologė kažkada man buvo išrašiusi, bet dabar net nepamenu pavadinimo. Šampūnus dažniausiai perku iš vaistinės, stengiuosi išsirinkti kuo natūralesnius, nes nuo kitų šampūnų, kuriuose visko daug pridėta, mano plaukai greitai susiriebaluoja ir man tai nepatinka. Nelabai naudoju lietuvių gamintą kosmetiką – nė negalėčiau pasakyti, kokių firmų Lietuvoje yra.

Antanina: „Dažausi taip, kaip ir visos moterys“
– Aš daugiausiai naudoju kokosų aliejų, jis man labai patinka. Naudoju jį, kai einu į pirtį arba išsitepu visą kūną po dušo, užsitepu jo ir ant plaukų – tai puiki kaukė jiems. Taip pat kasdien naudoju drėkinamąjį veido kremą. Žinoma, reikia ir antakius pasiryškinti, lūpas pasidažyti, tai nusiperku šiems reikalams dekoratyvinės kosmetikos. Dažausi taip, kaip ir visos moterys. Negalėčiau pasakyti, kad kosmetikos priemones perku kiekvieną mėnesį – čia žiūrint, kiek ko užtenka, viskas juk pasireguliuoji. Aš daugiau stengiuosi pirkti lietuvišką kosmetiką.

Janina: „Perku priemones tada, kai jos baigiasi“
– Dabar einu iš mankštos, tai esu be nieko – tik antakius pasiryškinau ir lūpas lengva spalva pasidažiau. Perku priemones tada, kai jos baigiasi, nors dažniausiai man įvairių kremų ir kitų kosmetikos priemonių padovanoja dukra – parveža iš Vokietijos. Nė nespėju sunaudoti, o jau naujų dovanoja. Kai pati renkuosi šampūną, stengiuosi nusipirkti kuo natūralesnį.

Olga: „Pasidažau tik tada, kai turiu dalykinių reikalų arba einu į vakarėlius, šventes“
– Perku tik rusišką kosmetiką ir man jos reikia minimaliai, tik štai šiandien pataikėte mane pašnekinti, kai esu pasidažiusi. Šiaip aš labai mažai naudoju kosmetikos – pasidažau tik tada, kai turiu dalykinių reikalų arba einu į vakarėlius, šventes. Visus kremus ir šampūnus taip pat renkuosi rusiškus – man tai kokybiškiausios priemonės, tinka mano veido odai, plaukams. Esu bandžiusi ir kitų firmų produktus, plaukų priežiūros priemones, bet jos man netiko. Esu bandžiusi ir lietuviškas priemones, bet ką bandžiau, tas nepatiko – gal tiesiog dar ne viską išbandžiau.

Nomeda: „Svarbiausia būti gražiam iš vidaus“
– Labai mažai naudoju kosmetikos ir paliksiu paslaptyje, ką naudoju kiekvieną dieną. Svarbiausia būti gražiam iš vidaus. Kai perkuosi kosmetikos priemones, tai stengiuosi išsirinkti tai, kas man tinka, nežiūriu į firmą ir nežiūriu į kainą. Perku ir lietuviškų, ir užsienietiškų firmų produktus.

Simonas: „Paprastai viską atsisiunčiame iš užsienio“
– Kiekvieną dieną skutuosi, vadinasi, naudoju kosmetikos priemones – skutimosi putas, perku skutimosi peiliukus, naudoju priemones po skutimosi. Taip pat turiu šampūną, muilą rankoms nusiplauti. Stengiamės visada pirkti kokybiškas priemones, paprastai viską atsisiunčiame iš užsienio – JAV, Didžiosios Britanijos, Vokietijos. Tokie gandai, kad Lietuvoje galbūt yra antrinės kokybės prekės, todėl ir stengiamės viską parsisiųsti iš toliau. Esu matęs ir lietuviškų firmų produkcijos, bet kol kas nieko neišbandžiau. Artėja Kalėdos – galbūt kas padovanos, tai bandysiu.

Į viršų