Nenuvaldomai artėja laukiamiausias metų laikas – vasara. O atšilus orams juk taip norisi išsivaduoti iš šiltų jau pabodusių drabužių ir suspindėti kitomis – vasariškomis spalvomis. Tad saulėtą ir šiltą popietę nusprendėme pasivaikščioti Saulės miesto gatvėmis ir paklausti šiauliečių, ar jie jau paruošė savo garderobą vasarai. Puikiai nusiteikę mūsų miesto gyventojai mus patikino, kad šiltajam metų sezonui uoliai ruošiasi. Vieni teigė, kad šiuo metu ypatingai dažnai lankosi parduotuvėse ir ieško naujų pirkinių, kuriais galėtų papildyti savo spintą. Kiti sakė, kad naujais vasariškais drabužiais jau pasirūpino. Atsirado ir tokių, kuriems į parduotuves eiti neprireikė, nes puikiai sugeba priderinti ir atnaujinti praėjusią vasarą nešiotus drabužius.

Raimonda: „Moteriška prigimtis reikalauja, kad atsinaujintum“
– Tikrai stengiuosi kažkiek užeiti į parduotuves ir atsinaujinti. Turėdama omenyje kažkokį konkretų pirkinį į parduotuvę einu retai, dažniausiai nusiperku tai, kas labiausiai krenta į akį, kas man pasirodo gražu. Žinot, vis tik ta moteriška prigimtis reikalauja, kad prieš kiekvieną sezoną būtinai atsinaujintum, taigi aš tikrai dažnai papildau savo drabužių spintą.

Vladas: „Pats esu ryškus“
– Aš visą laiką galvojau, kad pats esu ryškus, o apie garderobą niekada negalvojau. Be to, kai sušyla orai ir kai aš žiūriu į moteris, tiesiog automatiškai ir pats atsinaujinu. Jūs tik pažiūrėkite, su kokiomis žaviomis damomis sėdžiu, tai čia nori nenori atsinaujini. Galiu juokaudamas pasakyti, kad šios moterys yra mano naujas garderobas.

Sonata: „Išsitraukiau senas sukneles“
– Išsitraukiau visas savo sukneles, kurias nešiojau praėjusią vasarą. Žinoma, traukia ir į parduotuves, norisi įsigyti kažką naujo, bet kai viskas kainuoja labai brangiai, pagalvoji, jog gal nereikia. Būna kartais pamatau kokią gražią suknelę ir nusprendžiu, kad jeigu rytoj atsikėlusi ryte dar tos suknelės norėsiu, tai ir nusipirksiu, o jeigu ne, tai ne. Tad kol kas dar dabar nieko naujo nepirkau. Šiaip aš dažniausiai stengiuosi pasirinkti tokį rūbą, kurį galėčiau derinti, tarkim, su senesniais rūbais.  

Asta: „Dabar naujinu“
– Kaip tik šiuo metu ruošiuosi vasarai ir naujinu savo garderobą. Atsinaujinu viskuo – suknelėmis, sijonais, palaidinėmis, batais ir kita. Dabar toks jau metas, kad parduotuvėse tikrai apsilankau dažniau. Tačiau taip yra prieš kiekvieną vasarą, juk visada šylant orams norisi atsišviežinti. Be to, norint iš spintos išsitraukti senus rūbus reikia išlaikyti tas pačias kūno formas, o tai nelengva. Žinoma, kad nešioju ir tuos rūbus, kuriuos vilkėjau praėjusią vasarą, bet nauji yra nauji.

Daiva: „Spintą papildau pastelinėmis spalvomis“
– Po truputį jau bandau atsinaujinti. O šiaip tai daryti tenka kasmet, nes stebiu tas mados tendencijas, taip pat kreipiu dėmesį į tai, kad rūbas būtų patogus. Tai pagrindiniai kriterijai, kuriais vadovaujuosi atnaujindama garderobą. Daugiau renkuosi klasiką – juodą, baltą. O vasarą spintą papildau pastelinėmis spalvomis. Tokias spalvas renkuosi tam, kad neatrodyčiau per daug iššaukiančiai ir jausčiausi maloniai, gerai, patogiai ir gražiai.

Roma: „Žiūriu ką turiu, ko dar trūksta“
– Vasarai jau pasiruošiau ir garderobą atnaujinau. Rinkdamasi naujus drabužius labiausiai dėmesį kreipiau į spalvas: baltą, geltoną, mėlyną ir kitus gan ryškius atspalvius. Garderobą atnaujinau ne iš pagrindų, tiesiog žiūriu, kokių spalvų drabužių turiu, kokių dar trūksta – gal kokios detalės, gal skarelės, rankinės ar batelių. Paprasčiausiai prieš kiekvieną naują sezoną įnešu šiek tiek korekcijos.

Į viršų