Batai – viena svarbiausių įvaizdžio dalių. O dabar, kai pagaliau sulaukėme pavasario, pats metas slėpti šiltą, žieminę avalynę ir savo kojas palepinti lengvesniais pavasariniais batais.

Tad dienraščio „Šiaulių naujienos“ žurnalistai nusprendė patraukti į Saulės miesto gatves ir paklausti šiauliečių, kas jiems svarbiausia renkantis batus: ar grožis, ar mada, ar kokybė, o gal vis dėlto kaina.

Visi sutiktieji laikėsi vieningos nuomonės ir tvirtino, kad pirkdami batus pirmiausia jie atsižvelgia į kokybę. Svarbiausia, kad avalynė būtų kokybiška ir patogi. Taip pat atsirado ir tokių šiauliečių, kuriems svarbu ne tik kokybė, bet ir tai, ar batai madingi ir, žinoma, ar dera prie jų stiliaus.

Be to, dauguma Šiaulių miesto gyventojų teigė, kad jie turi tikrai ne vieną batų porą ir, jei tik leidžia finansinės galimybės, nepraleidžia progos save pradžiuginti nauja avalyne.

Zita: „Svarbiausia – kokybė ir patogumas“
– Man svarbiausia – kokybė ir patogumas. Dar pirkdama batus renkuosi tokius, kurie nebūtų labai iššaukiantys ir kad aš su jais jausčiausi ir patogiai, ir gerai. Taip pat, tikriausiai kaip daugelis moterų, turiu tikrai ne vieną porą batų. Vienam sezonui, tarkim, pavasario, turiu net keletą porų. Juk moterims mažiausiai kokias tris, keturias batų poras turėti būtina. Ir išeiginiai, ir kasdieniai, ir darbiniai batai yra reikalingi. Taip jau sutverta, kad moteris turi būti graži, o prie to grožio prisideda ir batai.

Edita: „Perku kokybiškus ir madingus batus“
– Aš pirkdama batus atsižvelgiu į gamintoją. Taigi man svarbiausia yra kokybė. Tie batai gali būti įvairūs, bet svarbiausia kokybiški. Aišku, dar labai svarbu, kad jie būtų ir madingi. Tad jei tik leidžia finansai, mėgstu save palepinti kokybiška ir madinga avalyne, o vienam sezonui nusiperku bent dvi poras batų.

Loreta: „Dėmesys – kokybės ir kainos santykiui“
– Rinkdamasi batus dėmesį kreipiu į kokybės ir kainos santykį. O kalbant apie madą, į tai atsižvelgiu tik tada, jei tai atitinka mano stilių. Tačiau vieną sezoną gali būti labai madingų dalykų, kurie man, sakykim, nepriimtini, tad tokių batų nepirksiu. Nežinau, gal tam dar reikia „prinokti“.  Be to, galiu pasakyti, kad kai batų daug, jie taip greit nenusidėvi. Ir aš turiu ne vieną batų porą. Dažniausiai moteris su viena batų pora tikrai nevaikšto, na, nebent būtų koks išskirtinis atvejis.

Tadas: „Kokybiški batai tarnauja ilgiau“
– Aš tikriausiai, kaip daugelis vyrų, į pirkinius žvelgiu praktiškai. Tad man svarbiausia, kad batai būtų kokybiški. Juk jei nusiperki kokybišką daiktą, jis ilgai tarnauja. O šiaip nesu iš tų vyrų, kurie vienam sezonui perka tik vieną batų porą. Jei leidžia finansinės galimybės, batų porų nusiperku ir daugiau. Taip pat nesu ir iš tų vyrų, kurie batus nešioja tol, kol jie suplyšta, batus tikrai keičiu dažniau ir nelaukiu, kol juos bus galima išmesti tik į šiukšlių dėžę.

Stasys: „Tokiame amžiuje reikia kokybės“
– Žinoma, kad renkantis batus man svarbiausia tik kokybė. Žinote, grožio tokiame amžiuje nebereikia, o kokybės dar ir kaip reikia. Šiaip aš tų batų turiu bent dvidešimt porų ir kartais net eilę metų nematau, kas toje batų dėžėje yra. O tų batų pas mane tiek daug, nes juos perka žmona, aš pats tai neperku. Žmona ir drabužių, ir indų, ir batų priperka. Toks tas moterų pasaulis.

Eugenija: „Kaina nesvarbu, svarbiausia patogumas“
– Labiausiai pirkdama batus atsižvelgiu į tai, kad jie būtų patogūs. Net ir kaina nėra labai svarbi, nes svarbiausia, jog su ta avalyne gerai jausčiausi. Žodžiu, patogūs batai – kokybiški batai. Iš tiesų aš nesu iš tų moterų, kurios dievina batus, avalynės labai nesureikšminu. Jei randu, kas man patinka ir su kuo jaučiuosi patogiai, tai nusiperku.

Į viršų